Emlak Dünyanın en ilginç evleri

Dünyanın en ilginç evleri

18.03.2021 - 18:52 | Son Güncellenme:

“Aslan yattığı yerden belli olur” derler. Yazımıza konu olan birbirinden ilginç evlerde kimler yaşıyor acaba? İnsan merak etmeden edemiyor…

Dünyanın en ilginç evleri

Evinizi kendi zevkinize göre mi inşa etmeye karar verdiniz? İmkanınız varsa, ne kadar harika! İşe koyulmadan önce, size ilham verebilecek dünyanın en ilginç evlerini derledik. Bu evlerin sahipleri kadar olmasa da, hayal gücünüzü biraz serbest bırakmaya ne dersiniz? İşte dünyanın en sıra dışı 5 evi:

Haberin Devamı
  • Antilia Kulesi

Dünyanın en ilginç evleri

Antilia Kulesi, dünyanın en büyük ama aynı zamanda en pahalı özel konaklama yeridir. Bu 173 metre yüksekliğindeki 27 katlı kule, Hindistan’ın Mumbai kentinde Cumbala bölgesinde yer almaktadır. 29 oda, 3 yüzme havuzu, tiyatro ve sinema salonundan oluşan etkileyici bir rezidans

  • Airbus A380
    Dünyanın en ilginç evleri

Bir Airbus A380 uçağının kopyasında yaşamak ister misiniz? Lübnan'daki Miziara'da bulunan bu orijinal rezidans ile her zaman seyahat etmeye hazırsınız. Ve eğer uçağa binmekten korkuyorsanız, endişelenmeyin, kalkışa hazır değil! 

  • Güneş Ev

Dünyanın en ilginç evleri

Heliodome, nam-ı diğer Güneş Ev, Fransa’nın Alsace bölgesindeki Cosswiller’de bulunan biyoklimatik bir evdir. Dev saat şeklindeki alışılmadık yapısı, güneşin hareketleri sayesinde önemli ölçüde enerji tasarrufu yapılmasını sağlar. Cam duvarları, iç kısmının yazın serin kalmasını ve kışın güneş ışınlarının sıcaklığından yararlanmasını sağlar. Fatura derdinden sıkılanlar için neden olmasın!

Haberin Devamı
  • Köpek Ev

Dünyanın en ilginç evleri

Frances ve Dennis gibi köpeklere düşkünseniz, dört ayaklı bir hayvan şeklindeki bu ahşap evi seveceksiniz. ABD, Idaho’da bulunan bu mülk, yetişkin tazı şeklinde büyük bir evden ve onun yavrusu şeklinde daha küçük bir evden oluşmaktadır. “Köpek severler” için mükemmel bir konaklama.

  • Çakmaktaşların Evi

Dünyanın en ilginç evleri

Portekiz’deki Fafe tepelerinde de farklı bir konut var. Çakmaktaş ailesinin evinden esinlenen bu yapı, doğrudan Taş Devri’nden ışınlanmış gibi görünüyor. 1974 yılında Rodrigues ailesi tarafından tatil evi olarak dört kayanın arasına inşa edilmiş. O zaman Ya Ba Da Ba Du!

 

Kaynakça: https://www.habitatpresto.com/mag/construction/maison/top-maisons-incroyables