Dekorasyon Dünyanın En Komik Yapılarından Biri: The Big Pineapple

Dünyanın En Komik Yapılarından Biri: The Big Pineapple

Son Güncellenme:

.

Dünyanın En Komik Yapılarından Biri: The Big Pineapple

Güney Afrika'da yer alan Bathrust şehri birçok ilginçliği içinde barındırıyor. 19. yüzyılda bir İngiliz kolonisi olan bölge, bugün hala o dönemden izler taşıyor. 19. yüzyıldaki yerleşimcilerin inşa ettiği binaların çoğunun korunduğu şehir, hala bir İngiliz kasabası hissi vermeye devam ediyor. Fakat şehirde en çok dikkat çeken yapıların başında 17 metrelik devasa boyutu ile bir ananas heykeli geliyor. Dünyanın ananas formundaki en büyük yapısı olan The Big Pineapple, sıradan bir heykel değil; bölge halkının yaşamına yön veren ananasa saygı duruşu niteliğinde bir anıt.

Haberin Devamı

Ananası Onurlandırmak

Dünyanın En Komik Yapılarından Biri: The Big Pineapple

Güney Afrika'nın Bathurst şehri ve çevresindeki alan tarım arazileri ile öne çıkıyor. Zorlu coğrafi koşulları bulunan bölgeye 18. yüzyılda yerleşmeye başlayan çiftçiler o dönemde başarılı tarım uygulamaları yapmak için uğraşıyorlardı. Zamanla kazançlarını sağlamak için en uygun tarım ürününün ananas olduğunu anladılar ve bölge halkı uzun yıllar boyunca ananas üretimi ile uğraştı. The Big Pineapple da 1980'lerde bu ürünü onurlandırmak için Bathurst'un tarım topluluğu üyeleri tarafından yaptırıldı. Bölge halkını kalkındıran ananasa bir teşekkür mahiyetinde inşa edilen bu devasa heykel, 12 ayda tamamlandı. The Big Pineapple, Avustralya'nın Queensland kentinde bulunan büyük ananas heykeline benzese de ondan yaklaşık 2 metre daha uzun olması sebebiyle dünyanın en büyük ananas heykeli unvanını taşıyor. Bathurst bölgesi bugün Doğu Londra'daki fabrikalara yılda 135 bin ton ananas teslimatı yapıyor.

Haberin Devamı

Ananas Severler İçin Ananas Müzesi

Dünyanın En Komik Yapılarından Biri: The Big Pineapple

The Big Pineapple ananas ile ilgili ürünlerden oluşan bir hediyelik eşya dükkanını da içinde barındırıyor. Yapının en dikkat çekici özelliği ise Güney Afrika'daki ananas yetiştiriciliği tarihini anlatan bir müzeye de sahip olması. Dört katlı bu bina bir tarım ürününün bir ülkeyi ve bölgeyi nasıl dönüştürebileceğine dair izler sunuyor. Ananasın bölge ekonomisini nasıl dönüştürdüğünü gösteren müze, bir yandan da İngiliz koloniciliği ile ilgili fikir edinmenize yardımcı oluyor. Metal ve fiberglastan yapılan bina aynı zamanda bir gözlem platformuna sahip. Bu platformdan Hint Okyanusu çevresinde bulunan tarım alanlarının manzarasını gözlemlenebiliyor.

Dünyanın En Komik Yapılarından Biri: The Big Pineapple

The Big Pineapple'ı içinde barındıran Bathurst aynı zamanda birçok hayvan ve bitki türüne de ev sahipliği yapıyor. The Big Pineapple'da bulunan müze ve hediyelik eşya kısmını gezdikten sonra Waters Meeting Nature Reserve'i de ziyaret ederek bölgenin doğal yaşamına konuk olabilirsiniz. Ayrıca Güney Afrika'nın harika sahillerinden olan Port Alfred'e de 10 dakikalık bir yolculuk ile ulaşabilirsiniz. The Big Pineapple'ı haftanın her günü sabah 09.00 ile öğleden sonra 17.00 arasında ziyaret edebilirsiniz.