Dekorasyon Duvarınızı Delmeden Pencerenizi Yenileyin

Duvarınızı Delmeden Pencerenizi Yenileyin

Son Güncellenme:

.

Duvarınızı Delmeden Pencerenizi Yenileyin

Kiralık evlerde çoğu zaman ev sahibinin kurallarına uyulmuyor ve tasarım ürünü olan perdeleri asmak için mutlulukla delikler açılıyor. Bununla birlikte, eğer sıkı kuralları olan zor bir ev sahibine denk gelinirse, delik delmek bir yana daireye bir matkap bile sokulamıyor. Kendini böyle bir durum içerisinde bulanların duvarları delmeden pencere iyileştirmeleri yapmaları, gizlilik ve kira depozitolarını koruyabilmeleri için önemli oluyor. Peki duvar delmeden pencere nasıl takılır?

Haberin Devamı

Askı aparatları kullanımı

Duvarınızı Delmeden Pencerenizi Yenileyin

Gerçek bir perde çubuğunun görünümünü sevenler veya özellikle bina tepelerinde yer alan dekoratif süslere tutkusu olanlar için bir gerginlik çubuğu her zaman en iyi çare olmuyor. Bunun yerine, stüdyo duvarlarında delikler açmadan, fotoğraf çekimlerinde sıklıkla tercih edilen bir hile kullanılıyor. Askı aparatları fotoğraf çerçevelerinden küçük raflara kadar her şeyi duvara bağlıyor. Perdeleri tutmak için özel olarak tasarlanmış metal veya nikel kaplamalı kancalar bulunuyor. İki farklı askı aparatı pencere üzerine yapıştırılıyor ve üzerine nikelaj bir boru asılıyor. Perde kancaları bu borudan geçiriliyor ve duvarları delmeden pencere iyileştirmeleri tamamlanıyor.

Gergi çubukları ile perde asımı

Duvarınızı Delmeden Pencerenizi Yenileyin

Geleneksel göze sahip çerçeveli pencerelerde, çerçevenin bir tarafından diğerine uzanan gergi çubukları perdeleri asmak için ince ve sofistike bir çözüm oluyor. Pencere çerçeve genişliğine bağlı olarak yeterli uzunlukta satın alınan gergi çubuğu, pencere içerisine yerleştiriliyor ve perde buna asılıyor. Tercih edilen gizliliğe bağlı olarak çubuk pencerenin en üstüne takılarak, uzun bir perde ile maksimum gizlilik sağlanıyor. Aksi durumda pencere ortasına yerleştirilen gergi çubukları ile farklı stilde sonuçlar elde edilebiliyor.

Haberin Devamı

Kornişleri askıya alarak duvarları delmeden pencere iyileştirmeleri yapılması

Duvarınızı Delmeden Pencerenizi Yenileyin

Delikler açılmasını engelleyen şey kuru, kolay dağılan sıvalı veya briket duvarsa, perde kornişin tavana asılması etkili bir çözüm oluyor. Yüksekliği fazla olan pencereler varsa, tavandaki kornişler doğal görünüyor. Ancak eğer yüksekliği düşük camlar kullanılıyorsa bir gergi çubuğu hala en iyi çözümü sunuyor. Bu iyileştirme sonrasında perdeler hem sanatsal görünüyor hem de göz yormuyor.

Özel sıkıştırma stor sipariş edilmesi

Duvarınızı Delmeden Pencerenizi Yenileyin

Kiralanan dairede birkaç yıl kalınması planlanıyorsa ve özel kesilmiş stor perde almak için biraz daha fazla para harcanması problem olmuyorsa, stor perde en iyi seçim olabilir. Stor perdenin kumaş renk tonları, hem güneş ışığı tutkunlarını hem de karanlığı sevenleri mutlu etmek için yarı saydamdan karartmaya kadar 7 farklı ışık filtreleme derecesine sahip. Pencere çerçevesi üstündeki boyaya zarar verebilecek yapışkan şerit yerine basit bir sıkıştırma sistemi kullanan ürünler tercih edilerek delik delmeden stor perdeler asılabiliyor.