Gayrimenkul Haberleri En İyi Tasarım Evora İzmir’in!

En İyi Tasarım Evora İzmir’in!

Son Güncellenme:

.

En İyi Tasarım Evora İzmir’in

‘İzmir’e yakışan, İzmir kadar güzel bir proje’ sloganıyla yola çıkan Evora İzmir’in başarısı, SOTCA organizasyonunda, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un elinden aldığı ‘En İyi Mimari Tasarım’ ödülüyle tescillendi. Emlak Konut GYO güvencesi ile Teknik Yapı ve Halk GYO ortaklığıyla İzmir Konak Alsancak’ta inşasına başlanan Evora İzmir projesi, her yıl gerçekleştirilen SOTCA (Sign of the City Awards) organizasyonunun 2018 etabında “En İyi Mimari Tasarım” ödülünü kazandı. Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, “Bizim ticaret ve üretim anlayışımızda, gittiğimiz bölgeyi daha da geliştirilmek, oraya bir fayda sağlamak ve bölge ile birlikte verimli bir sinerji yakalamak var. İyi bir bölgenin avantajlarından faydalanıp kazanç elde etmek önemli değil, bizim için asıl kazanç bu” dedi.

Haberin Devamı

Tüm kenti buluşturacak

En İyi Tasarım Evora İzmir’in

‘İzmir’e yakışan, İzmir kadar güzel bir proje’ sözüyle yola çıktıklarını hatırlatan Durbakayım, “Kültürel bir ruh taşıyan İzmir’e, beton ve demirden bir yapıyı hak etmediğini düşünerek geldik. Yaptığımız her projenin bulunduğu bölgeye uygun bir ruhu yansıtmasına önem veriyoruz. Evora İzmir’in tasarımında da buna ağırlık verdik. Bu nedenle Evora İzmir’in tasarımda turizm ve kültür fonksiyonlarına az sayıda konut ekledik ve projenin sadece içinde yaşayanlara değil tüm İzmir’e hizmet verecek şekilde tasarladık. Proje tasarımındaki en önemli noktalardan biri de, Evora İzmir’in çevredeki tarihi yapılara saygılı bir çizgiye sahip olması” şeklinde konuştu.

‘Doğru yoldayız’

En İyi Tasarım Evora İzmir’in

Halk GYO Genel Müdürü Dr. Feyzullah Yetgin de, EVORA İzmir projesinin en İyi Mimari Tasarım ödülüne layık görülmesinin kendilerini gururlandırdığını belirtti, “En İyi Mimari Tasarım ödülü, doğru yolda olduğumuzu, bu projeye start vererek ne kadar doğru bir karar verdiğimizi bir kez daha gösterdi” dedi.