Dekorasyon Filmlere Bile Konu Oldu: Japonya'daki İntihar Ormanı

Filmlere Bile Konu Oldu: Japonya'daki İntihar Ormanı

Son Güncellenme:

.

Filmlere Bile Konu Oldu: Japonyadaki İntihar Ormanı

Ormanlar bizler için çoğunlukla huzur veren ve bizi doğayla buluşturan kocaman yeşil alanlar. Ormanda yürüyoruz, temiz hava alıyoruz, spor yapıyoruz. Bazı ormanlar ise bunların tam aksine biraz ürkütücü ve gizemli... Japonya'da bulunan İntihar Ormanı, bu gizemli ormanlar içinde ise en meşhur olanı. Japonya'da Fuji Dağı yakınlarındaki "Aokigahara" bir intihar ormanı. Evet, yanlış okumadınız. İnsanlar buraya gündelik yaşamın çok dışında ve farklı bir amaç için geliyorlar: İntihar etmek.

Haberin Devamı

Bir kitap okudum hayatım değişti

Çoğu kaynakta, burada intihar eden ilk kişinin Budist bir rahip olduğu söyleniyor. İddiaya göre kendini açlığa mahkum ederek arınmak isteyen bu rahibi, diğer Budist rahipler izlemiş ve bir ölüm bölgesi doğmuş. Bazıları ise ormanın lanetli olduğuna ve insanları ölüme çektiğine inansa da bu ormanın günümüzdeki ününe kavuşmasına sebep olan şey bir kitap. Seicho Matsumoto isimli Japon yazarın 1960'da yazdığı kitapta, karakterlerden biri bu ormanda intihar ediyor. Ormanın popülaritesiyle birlikte bu ormandaki intihar vakaları da artmaya başlıyor. Bu olayın ardından, Japon toplumunda zaten yaygın olan intihar neredeyse bir ritüele dönüşüyor. Hatta bu ormanı "Ölmek için harika bir yer" olarak tanımlayan "İntihar etme rehberi" isimli bir kitapçık bile basılmış.

Haberin Devamı

Ölüm ve yaşam bir arada

Filmlere Bile Konu Oldu: Japonyadaki İntihar Ormanı

35.000 metrekarelik bir alana yayılı İntihar Ormanı, San Francisco'daki Golden Gate köprüsünden sonra dünyada en çok intihar edilen ikinci nokta. Yetkililer, teşvik edici olmaması adına artık sayı vermeseler de her yıl yaklaşık 100 kadar insanın burada intihar ettiği tahmin ediliyor. Tabii bu ormanı bitki örtüsü ve konumu nedeniyle gezmek isteyen birçok turist de var.

Filmlere Bile Konu Oldu: Japonyadaki İntihar Ormanı

Bu kişilere yürüyüş yolundan ayrılmamaları, aksi takdirde çok kolay kaybolabilecekleri uyarısı yapılıyor. Bu kaybolmaları azaltmak için bazı bölgeler iple çevrili ve girişe izin verilmiyor. Ormanın girişine ve daha birçok alana kameralar yerleştirilmiş ve bir ekip de olası intiharları engellemek ile görevli. Ayrıca ormanın çeşitli bölgelerine "Yaşam çok değerli, sevdiklerinizi düşünün" yazılı panolar asılmış durumda. İntihar etmeyi düşünenlerin destek alabilmesi için bazı telefon destek hatları bile oluşturulmuş.

Yeşilin en karanlık tonu

Bu gizemli orman, Hollywood'un da dikkatinden kaçmamış ve 2016 yapımı "The Forest" filmine ilham kaynağı olmuş. Japon yetkililerden izin alınamadığından, film başka bir ormanda çekilse de ormanın popülaritesini artırdığı kesin. Tüm bu etkilerden bağımsız, ormanın bir de kendi doğal yapısının yarattığı garip atmosfer var. Bu ormandaki ağaçlar, kendiliğinden eğilip bükülebiliyor. Bir dağın eteklerinde kurulu olduğu için toprak engebeli ve yüzlerce gizli mağaraya da ev sahipliği yapıyor. Üstelik vahşi yaşamdan izler de pek yok ve neredeyse çıt çıkmıyor. Ününün hakkını verircesine, bir ölüm sessizliğine bürünmüş olan İntihar Ormanı, daha uzun süre bu kötü şöhreti taşıyacak gibi.