Gayrimenkul Konut fiyatlarının en çok arttığı iller hangileri?

Konut fiyatlarının en çok arttığı iller hangileri?

24.08.2021 - 14:09 | Son Güncellenme:

Temmuz sonu itibariyle konutta yıllık değer artışı yüzde 29,4 olarak gerçekleşti. Güncel verilere göre konut fiyatlarının en çok arttığı iller Aydın, Muğla ve Antalya oldu.

Konut fiyatlarının en çok arttığı iller hangileri

 

Emlak piyasasını ve ev sahibi olmak isteyenler ile evini satmak isteyenleri yakından ilgilendiren konut fiyatları verileri açıklandı. Endeksa’nın açıkladığı güncel verilere göre, ülke genelinde Temmuz ayı sonu itibarıyla konut satış fiyatlarında yıllık değer artışı yüzde 29.4 seviyesinde meydana geldi. Konut metrekare satış fiyatı 3 bin 316 TL, ortalama konut fiyatı ise 431 bin 80 TL olarak gerçekleşti. Konut yatırımının geri dönüş süresi ise 20 yıl oldu.

Haberin Devamı

Endeksa verilerine göre, yıllık değer artışı en yüksek iller Aydın, Muğla ve Antalya oldu. Koronavirüs salgının etkisiyle başlayan sahil kesiminden ev alma trendinin artarak devam ettiği gözlemlenirken, bu sıralama, Temmuz ayında en fazla konut satışı olan 30 il içerisinde yıllık değer artışı baz alınarak yapıldı.

Açıklanan rakamlara göre Aydın’da konut fiyatları son bir yılda yüzde 58,8 arttı. Bununla birlikte ortalama konut metrekare satış fiyatı 4 bin 758 TL, ortalama konut fiyatı ise 592 bin 900 TL oldu.

Muğla’da aynı artış oranı yüzde 54.4, ortalama konut metrekare satış fiyatı 8 bin 515 TL olarak gerçekleşti. Muğla’da, ortalama konut fiyatı ise bir milyon 3 bin 730 TL şeklinde Türkiye ortalamasının oldukça üzerinde gerçekleşti.

Haberin Devamı

Antalya’da konut fiyatlarında yıllık değer artışı yüzde 44,2 olarak yaşandı. Antalya’da ortalama konut metrekare satış fiyatı 4 bin 160 TL, ortalama konut fiyatı ise 473 bin 500 TL.

Büyükşehirlerimizde ise veriler şu şekilde: İstanbul’da ortalama fiyat artışı yüzde 24.2, Ankara’da yüzde 25, İzmir’de ise yüzde 32.3.