Home Milliyet Emlak’tan Bu Haftanın Notları

Milliyet Emlak’tan Bu Haftanın Notları

30.08.2021 - 12:37 | Son Güncellenme:

Milliyet Emlak sayfalarından ‘püf noktaları’ her zaman bir tık uzağınızda... Dekorasyon kodları, yaşam alanı düzenleme, bahçe bakımı ve daha pek çok içerikle genişleyen Milliyet Emlak’tan kısa ama hayatınızı kolaylaştıracak notları sizlere getirdik...

Milliyet Emlak’tan Bu Haftanın Notları

-2021 yılının amiral gemisi rengi, yeşilin birçok tonu var. Hakiden anasona ve köknarlara kadar, çeşitleri duvarlarda, mobilyalarda ve hatta tekstillerde bulunabilir. Küçük dokunuşlarda veya duvar vurgusu olarak yeşil, evin tüm odalarına katılır ve onlara doğal bir his verir. Ancak tamamen yeşil bir dekorasyon istemiyorsanız, onu diğer tonlarla birleştirmeniz gerekiyor. Yeşil renk, derin ve orijinal karakteriyle, iç mekana benzersiz bir görünüm kazandırır. Çevreye yakın bu trendi organik malzemelerle ilişkilendirin. Bir odanın dekorasyonunu tamamlamak için yeşili diğer tonlarla birleştirin. Nötr ve açık tonlar onu doğal olarak tamamlarken, Klein mavisi veya siyah gibi daha belirgin renkler onu dengeler ve modernleştirir. Boya, mobilya veya yatak ve kanepeleri süsleyen minderler gibi aksesuarlarda onların zıtlarını buluşturun. Geometrik veya panoramik bir duvar kağıdında olduğu gibi, bir desen üzerinde birkaç tonu birleştirmek de mümkündür. Zevkleri çeşitlendirmek için yeşil tonlarıyla çeşitli yüzeylerde ve malzemelerde oynayabilirsiniz. Yeşil, iç mekanlarımızda baştan çıkarma işlevine devam ediyor. Ev bitkileri ve diğer kış bahçeleri trendinden cesaret alan renkler, rahat oturma odalarımıza bile sızdı. Her durumda, yeşil herkesin dünyasıyla kolayca ilişkilendirilebilir. Çünkü bu organik renge aşık olan sadece rustik estetik değildir. Bazen endüstriyel, bazen bohem vurgulara sahip çağdaş mekanlarda da yeşil kullanılabilir. Kadifemsi bir kanepe, bir hatta birkaç boyalı duvar veya ısmarlama bir aranjman ile yaşam alanlarınıza yeşil kıyafetler giydirebilirsiniz. u Büyük şehirlerde konut büyüklükleri giderek küçülüyor. Hepimizin geniş bir apartman dairesinde yaşama seçeneği olmadığı için, küçük alanlar düzenlemek için doğru fikirleri bulmak daha pratiktir. İşte size küçük bir salon tasarımı için uygulamaya koymanız için size 3 fikir veriyoruz.

Haberin Devamı

-Doğru mobilya seçimi: Küçük alanınız varsa, mutlaka ölçekli mobilya arayışına girmeli, ağır ve hacimli mobilyalardan kaçınılmalısınız. Hacimli mobilyalar çok fazla yer kaplamasının yanı sıra ışığın geçmesini de engellerler. Mütevazı köşe kanepeler, yüksek kitaplıklar ve raflar, yerini daha hafif ve kolay taşınabilen modellere bırakacak. Küçük bir kanepe, çok işlevli bir sehpa ve iki yanda açık raflar bu küçük alanda yerini bulacak.

-Bir boşluk hissi yaratın: Küçük bir salon mutlaka rahatsız edici veya kalabalık olmak zorunda değildir. Birkaç basit numara ile orada bir boşluk hissi yaratabilirsiniz. Temiz bir stil, küçük bir alanla el ele gidecektir. Hacimleri vurgulamak ve odayı keyifli hale getirmek için ışığın geçişi üzerinde oynamak için dağınıklığı azaltın. Açık ahşap, yumuşak tonlar, doğal malzemeler hoş bir alan yaratmanıza yardımcı olacaktır.

Haberin Devamı

-Aydınlatmaya önem vermeyi unutmayın: Küçük bir alan doğru ışık kaynaklarına ihtiyaç duyacaktır. Harici bir ışık kaynağına ek olarak, sarkıt lambalar, okuma lambaları veya masa lambaları sağlamak faydalı olabilir. Peri ışıkları da küçük bir oturma odasını dekore etmek için pratik alternatifler olarak öne çıkar.

-Yaz demek, bahçe keyfi demek… Akşamları sulama yapmak, çim kokusunu içine çekmek hoşunuza gidebilir. Ama her gün her gün yapmak zor geliyorsa otomatik sulama sistemi kurabilirsiniz? Bu yazımızda bu sistemlerle ilgili genel bilgi yer alıyor. Yaz aylarında sulama zahmetine son vermek için düzenlenen sistemler arasında toprak altına gömülenler, anahtar teslimi kitler ve programlanabilen ürünler yer alıyor. Damla sulama, yeraltı, otomatik veya hatta bağlı programcı... Bu seçenekler acemi bahçıvanları biraz korkutan sistemler olabilir. Ancak bu sistemlerin kullanımına bağlı olarak su tasarrufu da yapacağınızı biliyor muydunuz? Siz yokken bitkilerinizi ara sıra sulamaya mı ihtiyacınız var? Bahçenizi mutlaka bir zamanlayıcılı otomatik sulama sistemi ile donatmak zorunda değilsiniz (örneğin, seçtiğiniz saatte söner ve bitkilerinizi 5 dakika sular). Farklı üreticiler vidalı koni sistemleri (damlatıcılar) sunmaktadır. Kullanımı da oldukça kolaydır: Şişeye vidalanan koni toprağa dikilir ve siz yokken su yavaş yavaş su salınır. Balkonda, terasta veya bahçede damlama sulama sistemi, bitkilerinize doğru miktarda su sağlar. Her bitkinin dibinde düşük basınçlı sulama, su tasarrufu sağlar ve büyümesi için iyidir. Damla sulama için belirli bir hortum, konektörler (bağlantılar, saptırıcı, damlatıcılar, tapalar vb.) ve damlatıcılar seçmelisiniz. Bunlar boruya (bağlantılar vasıtasıyla) bağlanacak ve suyun akmasına izin verecektir. Ve sulamanın otomatik hale gelmesi için sistemi bir programlayıcı ile donatmak yeterlidir. Damla sulama hakkında bilgi edinmek için ideal çünkü kit, bir sistem oluşturmak ve sulamak için ihtiyacınız olan her şeyi içeriyor