Home Milliyet Emlak’tan Bu Haftanın Notları

Milliyet Emlak’tan Bu Haftanın Notları

31.08.2021 - 12:38 | Son Güncellenme:

Milliyet Emlak sayfalarından ‘püf noktaları’ her zaman bir tık uzağınızda... Dekorasyon kodları, yaşam alanı düzenleme, bahçe bakımı ve daha pek çok içerikle genişleyen Milliyet Emlak’tan kısa ama hayatınızı kolaylaştıracak notları sizlere getirdik...

Milliyet Emlak’tan Bu Haftanın Notları

-İyi bir gece uykusu için önemli olan sadece yatak ve şilte değildir. İyi bir yastık da iyi bir uykuya katkıda bulunur. Uyandığınızda sırtınız veya boynunuzun tutulmasını istemiyorsanız yastığınızı daha iyi seçmelisiniz… Bir yastık yaklaşık 2 yıl dayanır. Yeni yastık almadan önce doğru seçim için size yardımcı olacak 6 ipucumuzu inceleyin… Alışkanlıklarınıza göre yastığınızı seçin: Yüzü koyun uyumaya alışkınsanız, omurlarınızı hizada tutmak ve nefes borunuzu zorlamamak için uygun olacak bir yastık seçmelisiniz. Sırt üstü yatarsanız sert bir yastık: Sırt üstü uyuyorsanız, iyi bir boyun desteği sağlayan sert bir yastık seçin. Dikkatli olun, çok sert bir yastık migrene neden olabilir. Yan yatıyorsanız yumuşak bir yastık. Malzemelere göre yastığınızı seçin: Pamuk, vücut ısınıza uyum sağlayan nefes alabilen bir malzemedir. Boyun altından elde etmek istediğiniz desteğe göre şekillendirebilirsiniz. Hafızalı sünger: Hafızalı sünger modeller boyunda daha az ağrının garantisidir. Ancak ortam sıcaklığına bağlı olarak tepki verir. Sıcak bir odada uyursanız, sünger esnek olacaktır. Maksimum konfor için kuş tüyü: Kuş tüyü maksimum konfor sağlar. Bu yastık, tüm tiplerde uygundur.

Haberin Devamı

-Günümüzde evin kalbinde yer alan mutfak, aile ile buluşmak için tercih edilen yer haline geldi. Ebeveynlerinden asla uzak durmak istemeyen çocuklar, mutfağı doğal olarak oyunlar ve keşifler için bir alan haline dönüştürürler. Böylece, yerleşim düzeninin çocuğun istek ve ihtiyaçlarına göre uyarlanması koşuluyla mükemmel bir mekân olur. Çocuklarla mutfakta vakit geçirmek harikadır. Özellikle miniklerin kalbinde bu özel anlar unutulmaz olur. Ancak her şeyden önce güvenliğini sağlamak gerekir. Bu nokta tamamlandıktan sonra, mutfak çocuğun yaşına göre kendi başına tatması, hazırlaması, temizlemesi veya toplaması için düzenlenebilir. Mutfağı küçük şefler için bir deneyim mekanına dönüştürmek için ipuçlarımızı keşfedin. Küçük bir yaralanmayı veya daha ciddi bir ev kazasını önlemek için mutfakta tespit edilmesi gereken birçok tehlike vardır. Sıcak bir fırın ve ocak tehlikesi başta gelir. Keskin ve zararlı ürünleri ulaşamayacağı bir yerde saklayın, güveç ve tavaların saplarını içe doğru çevirin. Bu kısıtlamalar belirlendikten sonra, keşfetme zamanı! Meraklı çocuk kendi çatal bıçak takımını kullanmaktan, sizinle yemek pişirmek için bir adım atmaktan, tabağını oluşturan yemeğe dokunup koklayabilmekten hoşlanır. Aile ile lezzetli mutfak anıları oluşturmak için kolay adımları izleyin… Tezgaha uzanabilmeleri için tabure bulundurun, alt raflara onların malzemelerini koyun, küçük bir çalışma masası kurabilirsiniz, onun için önlük ve şapka alın, ona ait çekmeceler yaratın.

Haberin Devamı

-Pencereler günümüzde çok iyi ısı ve ses yalıtımı sunarlar ve mevcut çerçevelere uyarlanabilirlerse bir günde kurulabilirler. Pencere geleneksel olarak ahşaptan yapılmıştır, ancak bugün PVC satışların neredeyse yüzde 65’ini oluşturmaktadır. Ahşaba göre bakım avantajı vardır, çünkü işlem görse bile ahşap PVC’den farklı olarak sık bakım gerektirir. Kimisi için kullanışlılık, kimisi için ise görünüm önemlidir. Bazıları doğal malzeme dışında malzeme kullanmazken, kimileri daha işlevsel olmasını isteyebilir. Siz hangi gruptan olursanız olun, pencerelerinizi değiştirirken ya da kendi evinizin yapım aşamasındayken farklı türlerle ilgili bu yazımızı ilgiyle okumanızı öneririz. Bütçe ve zamanınıza göre de değişkenlik gösterebilecek olan seçiminizle ilgili farklı detayları bulabilirsiniz. Ahşap asil ve doğaldır, çok iyi bir ısı yalıtımı sunar ve özellikle büyük ebatlar ve Fransız balkonlar için uygundur. Ahşabın çoğu işlem görmüş olsa da yine de düzenli bakım gerektirir. Hava olaylarından etkilendiği için sorun yaşayabilirsiniz. Çok sıcak havalarda açma ve soğuk havalarda sıkışma meydana gelebilir. Diğer türlere nazaran daha masraflı ve meşakkatli olsa da ahşabın şıklığını yaşamak isteyenler vazgeçmemektedir. PVC pencereler en yaygın olanıdır. İleri teknoloji sayesinde günümüzde de en çok tercih edilen pencere türünün başında gelir. Akustik performansı yüksek ve sızdırmazlığı iyidir. Ahşaba kıyasla daha dayanıklıdır montajı kolaydır ve artık beyazın yanı sıra başka renklerde de sunulmaktadır. Ancak nefes aldırmadığı, daha az sağlıklı olduğu da düşünülmektedir. Alüminyum sert olduğundan büyük pencereler ve verandalar için kullanılabilir. Dayanıklı ve sağlam bir malzemedir, bakım açısından neredeyse hiç zahmeti yoktur. İç mekan için bir renk ve dış için bir renk olmak üzere iki tonlu bir pencereye sahip olmak alüminyum seçeneğinde mümkündür. Alüminyum, ahşap ve PVC’den farklı olarak iyi bir ısı yalıtkanı olmadığı için kış bahçelerinde tercih edilebilir.