Güncel İftarlık Gazoz Filmi Nerede Çekildi?

İftarlık Gazoz Filmi Nerede Çekildi?

Son Güncellenme:

.

İftarlık Gazoz Filmi Nerede Çekildi

Türk sinemasının dram/komedi türünde son yıllardaki en başarılı örneklerinden olan İftarlık Gazoz filmi, 2016 yılında seyirciyle buluştuğunda büyük beğeni kazanmıştı. Yüksel Aksu'nun senaristliğini ve yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerini daha küçük yaşta olmasına rağmen birçok başarılı yapımda yer alanBerat Efe Parlar ile Cem Yılmaz paylaşıyor. Yüksel Aksu, ilk uzun metraj filmi olan Dondurmam Gaymak ile adını duyurduğunda sene 2006'ydı. Daha sonra Entelköy Efeköy'e Karşı filmini çeken yönetmen, son olarak İftarlık Gazoz filmiyle karşımıza çıkıyor.

Haberin Devamı

İftarlık Gazoz filmi nerede çekilmiştir?

İftarlık Gazoz Filmi Nerede Çekildi

Muğla'nın Ula ve Menteşe ilçelerinde çekimleri gerçekleştirilen filmle Yüksel Aksu, içinde büyüdüğü Ege yöresinin 1970’li yıllarını anlatıyor. Plaj sahneleri için caretta caretta kaplumbağalarıyla ünlü İztuzu Plajı mesken olarak seçildi. Özel izinle İztuzu Plajı'nda set kuran ekip, caretta caretta'ların denizle buluşmasını engellememek için molalar vererek çekimleri tamamladı.

İftarlık Gazoz filminin konusu nedir?

İftarlık Gazoz Filmi Nerede Çekildi

Küçük bir Ege kasabasında, sıcak bir yaz mevsimine denk gelen Ramazan ayında geçen film, Ege'nin vakur, aynı zamanda eğlenceli insanlarına ve günlük yaşama dair izleri ekrana yansıtıyor. Adem (Berat Efe Parlar), ailesinin göz bebeği ve okulun en çalışkan öğrencisi olan, ayrıca çevresinde çok sevilen bir çocuktur. Karnesi pekiyilerle dolu olan Adem, yaz tatilinde gazozcu Cibar Kemal'in (Cem Yılmaz) yanında işe başlar. Bu sırada Ramazan ayı gelir ve Adem, çevresindeki büyüklerine özenerek oruç tutmak ister. Fakat onun yaşında bir çocuk için Muğla'nın yakıcı yaz sıcağında üstelik bir de bisikletiyle gazoz satmaya çalışırken oruç tutmak hiç kolay olmayacaktır. İftarlık Gazoz filmi Adem'in bu mücadelesini temel alırken içinde birçok farklı hikayeyi de barındırıyor. Film, küçük bir çocuğun kendince büyük mücadelesinin yanı sıra zıt görüşlere sahip olmalarına ve son bulmayan çatışmalara rağmen kasabalının birbirlerine olan kalpten hoşgörüsüyle de içimizi ısıtıyor.

Haberin Devamı

İftarlık Gazoz filminin kadrosunda hangi oyuncular bulunur?

İftarlık Gazoz Filmi Nerede Çekildi

Tanınmış isimlerin rol aldığı filmde karakterlere Cem Yılmaz, Berat Efe Parlar, Okan Avcı, Yılmaz Bayraktar, Ümmü Pugül gibi oyuncular can veriyor. Özellikle filmdeki rolüyle bambaşka biri olarak karşımıza çıkan Cem Yılmaz, "ecnebinin kolası" ile büyük mücadele içine girmek zorunda kalan gazozcu Cibar Kemal'in hikayesini izleyiciye müthiş bir oyunculukla aktarıyor. Hasan karakterini canlandıran Yılmaz Bayraktar da etkileyici bir oyunculukla karşımıza çıkıyor. Zengin ve muhafazakar bir ağanın oğlu olan Hasan, dönemin Dev-Genç hareketinin içinde yer alan solcu bir genç. Kasaba halkını sosyalist düşünceleri ve söylemleriyle etkilemeye çalışan Hasan'ın çevresindekilerin ona karşı içten tepkileri, öğütleri ve tavırları esprili bir dille izleyiciye aktarılıyor ve döneme ayna tutuyor.