Güncel Issız Adam Nerede Çekildi?

Issız Adam Nerede Çekildi?

Son Güncellenme:

.

Issız Adam Nerede Çekildi

Türk sinemasının modern klasiklerinden biri olarak nitelendirilebilecek bir yapım olan Issız Adam konusu, mekânları ve oyuncu kadrosu ile ses getiren bir film olarak hafızalarda yer etmiştir. Merak edilen Issız Adam nerede çekildi , filmin kadrosunda kimler vardı sorularına yazıda yanıt bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Issız Adam nerede çekildi?

Issız Adam Nerede Çekildi

2008 yılında, Çağan Irmak yönetmenliğinde çekilen Issız Adam filminin çekimleri için İstanbul Beyoğlu ilçesindeki İstiklâl Caddesi, Galata ve Çukurcuma üçgeni kullanılmıştır. Melodram türündeki yapım gösterime girdiği andan itibaren büyük ilgi görmüş, gişede büyük başarı elde etmiştir.

Issız Adam filminin konusu nedir?

Issız Adam Nerede Çekildi

Günümüz insanının yalnızlığına ve aşka yaklaşımına odaklanan filmde, kendi restoranını işleten, aynı zamanda dünya mutfaklarına hâkim bir aşçı olan Alper’in güzel Ada ile yaşadığı aşk anlatılmaktadır. Alper güvensiz, günübirlik ilişkiler yaşayan, özgürlüğüne düşkün, 30’lu yaşlarının ortalarında bir adamdır. Hareketli bir dünyası olan İstiklâl Caddesi'ndeki restoranının mutfağında bizzat kendisi çalışmakta, lüks ve keyif odaklı bir hayat sürmektedir. Hayatına zaman zaman giren kadınlardan geleceğe dair bir beklentisi yoktur. Günün birinde İstiklâl Caddesi’nin arka sokaklarındaki bir sahafta gördüğü, yirmili yaşlarının sonundaki Ada adlı genç kadın dikkatini çeker. Çapkın bir adam olan Alper kızı takip etmeye başlar ve bu takip Ada’nın çocuk kostümleri dikip sattığı dükkânına kadar sürer. Genç kadınla tanışmayı başaran Alper için önceleri her şey cinsellik odaklı olsa da zamanla Ada hayatında daha duygusal bir yer kaplamaya başlar. Özgürlüğü ile duygusal olarak istikrarlı ve huzur vadeden Ada arasında bir seçim yapmak zorunda kalan Alper için hayat gittikçe zorlaşmaya başlamıştır. Mütevazı, uyumlu, yumuşak karakterli Ada ise düzenli ilişkilerin kadınıdır ve Alper'in ikilemlerini fark etmez. Zamanla ilişkileri bir çıkmaz sokağa dönüşür.

Haberin Devamı

Issız Adam filminde kimler rol aldı?

Issız Adam Nerede Çekildi

Babam ve Oğlum adlı, duygusal gücü son derece yüksek ve izleyici tarafından sevilmiş bir filmin ardından yönetmen Çağan Irmak, Issız Adam filmi ile de başarısını sürdürmüştür. Melodram türünde son derece etkili yapımlara imza atan yönetmen, oyuncu seçiminde de doğru tercihlere imza atmıştır. Filmin başkarakteri olan Alper'i Cemal Hünal, Ada’yı ise Melis Birkan canlandırmış, her iki oyuncu da eleştirmenlerden olumlu yorumlar almıştır. Alper’in annesi rolünde tiyatro sanatçısı Yıldız Kültür de filme derinlik ve renk katmıştır. Yetmişli yılların hit parçalarına yer verilen filmin fon müziğinde usta sanatçı Ayla Algan’ın sesi özellikle akılda kalıcıdır. Film, 2. Yeşilçam Ödülleri’nde “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” dalında Yıldız Kültür’e başarı getirmiş, Melis Birkan 14. Sadri Alışık Ödülleri’nde “En İyi Kadın Oyuncu” ödülüne layık görülmüştür. Yapım ayrıca Yeşilçam Ödülleri’nde “En İyi Müzik” ve 13. Rhode Island Film Festivali’nde “En İyi Film” ödüllerini almıştır.