Güncel Kara Melek Dizisi Nerede Çekildi?

Kara Melek Dizisi Nerede Çekildi?

Son Güncellenme:

.

Kara Melek Dizisi Nerede Çekildi

90’lı yılların en sevilen dizlerinden biri olan Kara Melek dizisinin yapımcılığını Esi Gülce, Ece Özsoy ve Asım Gümüş yapmıştır. Dram macera türündeki dizi 19 Şubat 1997 yılında Star TV’de yayınlandı. 19 Ocak 2000 tarihinde ekranlara veda eden dizi yayınlandığı dönemlerde yüksek reytingleri ile dikkat çekiyordu. Türkiye’de ilk defa kötü karakterin başrol oynadığı dizide özellikle Yasemin karakteri büyük beğeni kazandı. Yapımcılığını Eylül TV’nin üstlendiği dizi birbirinden ilginç karakterleri ve 90’lı yılların modasını taşıyan kıyafetleriyle büyük ilgi uyandırdı.

Haberin Devamı

Kara Melek dizisinin oyuncuları

https://img-s2.onedio.com/id-56f178bdff9022f333b90459/rev-0/w-635/f-jpg-gif-webp-webm-mp4/s-7867c933af43b8cadb2be8a7a510674002d21e30.webm Başrollerini Ece Uslu, Sanem Çelik, Zerrin Arbaş ve Mustafa Alabora’nın paylaştığı Kara Melek ile Türk seyircisi fettan kadın tiplemesi ile karşılaştı. Halit Ergenç, Metin Yavuzoğlu, Özlem Dinçer, Aliye Uzunatağan, Kaan Çakır, Toprak Sergen, Asuman Dabak, Ege Aydan, Mehmet Ali Alabora, Şenay Gürler, Ebru Akel ve Ziya Kürküt gibi oyuncular da dizide yer aldı. Dizinin senaryosu Nuran Devres ve Kubilay Zerener tarafından kaleme alındı. Dizinin yönetmen koltuğu ise Uğur Erkır ve Türkan Derya tarafından paylaşıldı. 90’lar kuşağına entrikayı öğreten Kara Melek dizisi güçlü oyuncu kadrosu ve ilki gerçekleştiren kötü karakter üzerine kurgulanan hikâyesi ile bir dönemin efsane dizleri arasında yer aldı.

Haberin Devamı

Kara Melek dizisinin konusu

Şule ile Yasemin çok iyi iki arkadaştır. Şule sinir bozucu derecede iyi kalpli, masum ve güzel bir kadın iken Yasemin çıkarcı, bencil ve zengin olmak isteyen güzel bir kadındır. Yasemin zengin olan Şule’nin babası Nihat Saylan’ı (ünlü bir iş adamı ve milletvekili) baştan çıkarır ve onunla evlenir. Evlendikten sonra Yasemin’in gerçek yüzü ortaya çıkar ve yalanlar, ihanetler, tehditler, ölümler ile dolu bir yaşantı başlar. Yasemin’in çevirdiği entrikaların hepsi ortaya çıktığında ise Nihat Yasemin’i yüzünden vurur. Yasemin parçalanan yüzüne rağmen hayatta kalmayı başarır ve kendisinin öldüğüne inananları hayal kırıklığına uğratır. Yasemin, Şule, Nihat ve çevresinde gelişen gerilim dolu olaylara ev sahipliği yapan dizi yayınlandığı dönemde her bölümü ile geniş bir seyirci kitlesini ekranlara bağlamıştır.

Kara Melek dizisi nerede çekildi?

Sıkıcı hayatına renk getirmek ve zengin olmak isteyen Yasemin’in hikâyesini anlatan Kara Melek dizisinin birkaç bölümü İzmir’de çekildi. Çekimlerinin büyük bir kısmı İstanbul’da yapılan dizi için Mahmutbey’de bulunan TEM stüdyoları kullanıldı. Sitcom tarzı bir dizi olan Kara Melek’in dışarıda geçen sahneleri İstanbul’un muhtelif semtlerinde çekildi. 2000 yılında sona eren dizide yer alan genç ve yetenekli oyuncular, yılar içinde ekranlardaki yerlerini daha da sağlamlaştırdı.