Püf Noktaları Koyu Renk Eşyaların Temizliğinin Kalıcı Olması

Koyu Renk Eşyaların Temizliğinin Kalıcı Olması

Son Güncellenme:

Koyu renk eşyaların temizliğinin kalıcılığından yararlanmanızın tam vakti!

Koyu Renk Eşyaların Temizliğinin Kalıcı Olması

Koyu renk eşyalar ev dekorasyonunun her zaman vazgeçilmez parçalarından olmuştur. Bu eşyaların vazgeçilmez olmalarında, bulundukları alanları şık göstermelerinin yanı sıra sık sık temizlik gerektirmemeleri de etkilidir. Şimdi, koyu renk eşyaların temizliğinin kalıcılığından yararlanmanızın tam vakti!

Haberin Devamı

Koyu Renk Eşya Temizliği

Koyu renk eşyalar arasında her türlü mobilya, koltuk, yastık ve halı sayılabilir. Koyu rengin avantajlarını özellikle büyük boyutlara sahip, kumaşlı veya tüylü eşyalarda deneyimleyebilirsiniz. Aksesuarlarınızın siyah ve benzeri renklerde olması elbette evinize şıklık katar ama temizlik konusunda muhtemelen üç kişilik koltuğunuz veya salon halınız kadar dikkat çekmez.

Sürekli kullandığınız alanları düşünün: Salonda, televizyon karşısında bir şeyler atıştırıyorsunuz ve bir lokmanız koltuğa, oradan da halıya düştü. Ne olacak? Açık renk eşyalarınızda bunun izini hemen görebilirsiniz. Yağlı veya salçalı bir yiyecek düşürdüyseniz leke kalıcı da olabilir. Koyu renkli bir koltuk veya halıda ise leke oluştuğunu görmezsiniz bile. En kötü ihtimalle sildiğinizde geçip gider.

Haberin Devamı

Koyu Renk Eşya Seçimi

Koyu renk eşyaların önemi bilhassa çocuk veya evcil hayvan bulunan evlerde ön plana çıkar. Bu eşyaların temizliğini iyice kalıcı hale getirmek için koltuk, halı ve yastık gibi eşyalarınızı silinebilir, leke tutmaz kumaşlardan seçmenizde fayda var. Burada temel mantık, en çok kullanılan, en kirlenmeye müsait eşyalarınızı koyu renklerden seçmek. Tüller bir istisna ama perdelerinizi lacivert, koyu yeşil veya dekorasyonunuza uygun başka bir renkte seçmenize engel değil.

Mobilyalarda ise işiniz daha kolay. Tozlanan mobilyayı sildiğinizde geriye hiçbir iz kalmaz. Mobilyanız tozu daha az belli etsin isterseniz düz renkli, pürüzsüz mobilyalar yerine kırçıllı ve dokulu mobilyalar tercih edebilirsiniz. Taşınma veya herhangi bir nedenle mobilyanızda açık renkli hasarlar meydana geldiyse tonu tutan bir pastel boyayla görünürdeki uyumsuzluğu kapatmanız mümkün. Açık renkli mobilyalarınızı temizlemek artık mümkün değilse ve yenileyecek bütçeniz yoksa koyu renklerdeki mobilya etiketlerinden yararlanabilirsiniz.

Koyu Renkler Eşyalarda Kalmak Zorunda Değil

Temizlik de, koyu renk de eşyalara mahsus değil. Tavan, duvarlar ve zemin de unutulmamalı. Dekorasyonunuzda dengeli kullanmak şartıyla, koyu kahverengi bir parke veya bordo duvarlar da ev temizleme uğraşlarınızın aralıklarını daha uzun tutmanıza yardımcı olacaktır. Bazı iç mimarlar en azından bir tavanınızı siyaha boyamanızı bile önerir. Tavanları çabuk kararan, örneğin sigara içilen bir eviniz varsa neden olmasın?

Haberin Devamı

Milliyetemlak.com’da, koyu renk eşyalarla yepyeni bir dekorasyon planlayabileceğiniz on binlerce kiralık ve satılık ev veya daireyi ihtiyaçlarınıza göre filtreleyerek inceleyebilirsiniz.