Mimarlık BAU 2023’te Geri Sayım Başladı

BAU 2023’te Geri Sayım Başladı

27.03.2023 - 05:44 | Son Güncellenme:

17-22 Nisan 2023 tarihleri arasında Münih’te gerçekleşecek olan, dünyanın önde gelen yapı malzemeleri ve mimari fuarı BAU hazırlıklarını sürdürüyor.

BAU 2023’te Geri Sayım Başladı

BAU Fuarı Proje Müdürü Matthias Strauss, BAU fuarının mevcut kayıt durumu, yenilikleri ve odak noktalarına yönelik soruları yanıtladı. Nisan ayında gerçekleşecek olan BAU fuarı için oldukça iyimser konuşan Strauss, şu ana kadarki kayıtlar ile 2019 verilerine göre toplam alanın %95’i zaten kapatılmış durumda olduğunu vurguladı. Dört yıl aradan sonra Münih’te tekrar yüz yüze görüşmeler yapmak, yenilikler ve gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunmak için artık doğru zaman olduğu vurgulayan Strauss, mevcut segmentleri güçlendirmenin yanı sıra, hedeflerinin BAU’ya yeni şirketler ve ziyaretçiler çekmek olduğunu dile getirdi. Bu nedenle önümüzdeki Nisan ayında etkinlikte iki yeni sergi alanı olacak. Salon B0'daki İnovasyon Merkezi, özellikle kaynaklar ve geri dönüşüm, kentsel madencilik, modüler inşaat ve yenilikçi inşaat süreçleri konularına odaklanılacak. Modüler yapı konusu için, A ve B salonları arasındaki atriyumda köy karakterine sahip özel bir alan sunulurken katılımcılar burada modüler mimari yapının avantajlarını gösterecek. Her iki yılda bir dünyanın mimarlık, yapı malzemeleri ve sistemleri alnında sektörün tüm paydaşlarını bir araya toplayan BAU, her türden yapının planlanması, inşası ve işletilmesinde yer alan herkese hitap ediyor. Fuar, dünyanın her yerinden uzmanların katılımı ile desteklenen sunum ve konferanslar ile etkinliğini artırıyor.

Haberin Devamı

BAU 2023’te Geri Sayım Başladı

Roca Yeni Koleksiyonlarını Tanıttı

Dünyanın lider banyo üreticilerinden Roca, Almanya'nın Frankfurt şehrinde iki yılda bir gerçekleşen İklimlendirme ve Su Teknolojileri Fuarı ISH 2023’e katıldı 13-17 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuarda yeni banyo koleksiyonlarını, ürün yeniliklerini ve en son teknolojilerini sergileyen Roca, fuar öncesinde de özel katılımlı bir buluşma düzenledi. Dünyanın farklı coğrafyalarından gelen önemli mimarları Barcelona’da ağırlayarak, 2023 banyo ürünleri koleksiyonlarını tanıttı. Köklü geçmişini yenilikçi yaklaşımlara entegre etmenin yanı sıra mimarlık ve tasarım kültürüne katkıda bulunmayı önemseyen Roca, ISH 2023 Fuarı öncesinde özel katılımlı bir lansman düzenleyerek, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen basın mensupları ve mimarları Barcelona'da ağırladı. Barcelona Galeri’de Roca tasarımlarının prömiyerini izleyen aralarında Türk mimarlarının da olduğu misafirler, Roca’nın Tura ve Nu koleksiyonu ile tanıştı. Lansman programı kapsamında katılımcı mimarlar Gaudi’nin ilk önemli yapısı Casa Vinces, ünlü mimar Mies Van Der Rohe’nin tasarımı Barcelona Pavyonu ve Miro Müzesi gibi yapıları düzenlenen mimari turlar ile kentin ikonik yapıları deneyimleme fırsatı buldular. Roca, Frankfurt’ta yer alan ISH 2023’te de Akdeniz sadeliğini yansıtan Ona, mimari tasarım yaklaşımından esinlenerek yaratılan yeni banyo koleksiyonu Tura ve canlı renkleri ile Nu armatür koleksiyonlarını sergiledi. Rezervuarı içinde barındıran in tank akıllı klozet ve merkezi sistem ile birleştirilen akıllı ürünleri içeren Roca Connect platformu da yer aldı. Roca’nın evrensel tasarımları, banyo mobilyaları, ödüllü Ruy Othake koleksiyonu, birçok uluslararası otel ve mimari projede yer alan Armani iş birliğiyle tasarlanan ve küresel çapta büyük bir etki yaratan tasarımları da fuarda sergilenenler arasındaydı. Sektörün önemli buluşmasında yer almaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Roca Türkiye Genel Müdürü Salvador Lopez Oliva, “ISH 2023 fuarında, en iyi kullanıcı deneyimi sunan, yenilikçi, sürdürülebilir ve ödüllü ürünlerimizi dünyanın dört bir yanından gelen bayiler, inşaat şirketleri ve sektör profesyonelleri ile buluşturmayı hedefliyoruz. Akdeniz kültürünü yansıtan benzersiz ürünlerimizi burada sergilediğimiz için heyecanlıyız” diye konuştu.

Haberin Devamı

BAU 2023’te Geri Sayım Başladı
Bocchi Amerika'dan Ödülle Döndü

Haberin Devamı

luslararası Banyo Mutfak Fuarı’ndan iki büyük ödülle döndü. Dünyanın dört bir yanından sektör profesyonellerinin katıldığı, Kuzey Amerika’nın en büyük ve en prestijli banyo mutfak fuarında Bocchi, Baveno Gizli Eviye Sistemi ile “Best of KBIS Product Kitchen Gold” ödülünü alırken, fuarın büyük ödülü “Best of KBIS Show”un da sahibi oldu. Bocchi Genel Müdürü Serkan Ak ödülle ilgili olarak şunları söyledi: “Seramik eviyelerimiz ile şu an Kuzey Amerika’da yüzde 10 pazar payına sahibiz. Uzun yıllardır aktif olarak yer aldığımız KBIS ise, Kuzey Amerika pazarında mevcut ve potansiyel müşterilerimize tüm ürünlerimizi sunduğumuz önemli bir organizasyon. Fuarda sergilediğimiz, mutfak kategorisinde bize altın ödül kazandıran Baveno eviye, son teknolojiyle üretilmiş hem yeni hem de yenilikçi bir ürün.”

Haberin Devamı

BAU 2023’te Geri Sayım Başladı
BAB Architects'e Ödül

Türkiye’de ve dünyanın farklı coğrafyalarında birçok farklı ölçekte mimari, iç mimari ve set tasarımı projelerine imza atan Mimar İrem Arıbaş ve İç Mimar Hüseyin Beş liderliğindeki BAB Architects, Anadolu Ajansı için Ankara’da açık ofis konseptiyle yeniden tasarladığı Anadolu Ajansı Genel Müdürlük Binası Açık Ofis Katları projesiyle BIG SEE Interior Design Awards 2023’te “Workplace” kategorisinde ödüle layık görüldü. BIG SEE Awards’ta mimari, iç mimari, ahşap mimarisi ve ürün tasarımı kategorilerinin yanısıra turizm ve moda alanlarında üretilen güncel tasarımlar değerlendiriliyor. Ödül alan tüm projeler Slovenya'nın Ljubljana şehrinde 19 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek olan Big Architecture 2023 etkinliği bünyesinde sergilenecek ve mimarların yapacağı sunumlar ile ziyaretçilere tanıtılacak. Serginin ve ödül töreninin yanısıra festival bünyesinde ayrıca fuar, konferanslar, iş-mimarlık forumu ve söyleşi etkinlikleri gerçekleşecek ve ayrıca kategori özel ödülleri de sahiplerini bulacak. BIG SEE Interior Design Awards 2023’te “Workplace” kategorisinde ödül alan Anadolu Ajansı Açık Ofis Katları projesi mevcut ofis katlarının BAB Architects tarafından açık planlı, işlevsel ve yenilikçi bir anlayışla yeniden kurgulanmasından oluşuyor. Toplam 4000 metrekare alana sahip olan ofis katları açık ofis çalışma alanları, ortak dinlenme köşeleri, toplantı odaları ve yönetim birimlerinden oluşuyor.

Haberin Devamı

BAU 2023’te Geri Sayım Başladı

Kliniklerde Deprem Önlemleri

Sağlık mekanları konusunda pek çok ödüllü projeye imza atan Slash Architects’in kurucusu Mimar Şule Ertürk, yaşadığımız deprem felaketinden edinilen acı tecrübelerin sağlık mekanlarının tüm afetlere karşı dayanıklı mekanlar olarak tasarlanmasının ne derece önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdiğini vurguladı; sağlık mekanlarının olası afet durumlarının üzerinden kurgulanacak senaryolarla tasarlanması ve inşa edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Slash Architects, projenin ölçeğine bağlı olarak afet anı/öncesi/sonrası fark etmeksizin sürecin tüm aşamalarına dair benimsenmesi gereken yaklaşımları gerek tasarım ve uygulama, gerekse malzeme seçimi gibi tüm alt süreçlere dahil ediyor ve insan odaklı yaklaşım ilkelerinin hem olağan şartlar hem de olası bir afet durumu üzerinden kurgulanacak senaryolarla sorgulanması gerektiğinin bilincinde hareket ediyor. Mimar Şule Ertürk “Slash Architects olarak sağlık mekanları özelinde ve afet yönetimi konusunda, tasarım süreci boyunca üzerimize düşen fenni sorumlulukların bilincinde davranmaya özen gösteriyoruz” diyor.

BAU 2023’te Geri Sayım Başladı

XL Mimarlık+ Mühendislik’ten Nea Vourla Konut Sitesi

Mimar Arda Işık’ın liderliğinde ulusal ve uluslararası ölçekte ödüllü mimari ve iç mimari projelere imza atan XL Mimarlık + Mühendislik’in tasarladığı Nea Vourla Konut Sitesi, İzmir Urla bölgesinin mimari özelliklerini yansıtan, aynı arketipin varyasyonları olan ve her biri deniz manzaralı 31 villadan oluşuyor. İzmir Urla’daki Nea Vourla Konut Sitesi projesi, birbirinden farklı ölçek ve fonksiyonlarda ödüllü mimari ve iç mimari projelere imza atan Mimar Arda Işık liderliğindeki XL Mimarlık + Mühendislik tarafından tasarlandı. Urla’nın İskele Mevkisi’nde hayata geçirilen Nea Vourla Konut Sitesi projesinde XL Mimarlık + Mühendislik ön tasarıma ait stratejik planlama, iş planı, pazarlama ve fizibilite süreçlerinde işveren ARON Müteahhitlik ile işbirliği içinde çalışmış ve bölgede röper noktası oluşturan bir konut sitesi projesi elde edilmiş. Bölgenin mimari özelliklerini taşıyan ve aynı arketipin varyasyonları olan 31 villa, ikisi birbirine komşu 3 ada üzerinde ve her biri deniz manzarasına hakim olacak şekilde konumlandırılmış. Her adasında açık havuz bulunan XL Mimarlık + Mühendislik imzalı Nea Vourla Konut Sitesi projesi tüm yıl boyunca yaşanacak şekilde tasarlanmış. XL Mimarlık + Mühendislik bu konut sitesinin tasarımında beyan ettiği temel mimari prensip ve tasarım araçlarını takip etmiş, bunlarla birlikte, stratejik planlama, tasarım odaklı düşünme ve sanat yoluyla bütünsel bir yaklaşım önermiş.