Mimarlık Roca In-Wash® Akıllı Klozet

Roca In-Wash® Akıllı Klozet

01.08.2022 - 19:16 | Son Güncellenme:

.

Roca In-Wash® Akıllı Klozet

Teknolojiden güç alan banyo çözümleriyle her tasarım ihtiyacına yanıt veren Roca, yenilikçi ürün yelpazesi ve hayatı kolaylaştıran uygulamalarıyla banyo deneyimini zenginleştiriyor. Roca In-Wash® Akıllı Klozet, konforlu ve hijyenik özelliklerinin yanında tümü uzaktan kumanda ile kontrol edilebilen içeriğiyle banyoları en yüksek standartlarla buluşturuyor. Kompakt tasarımı ve kolay montajı sayesinde tüm banyo alanlarına uyum sağlayan In-Wash® akıllı klozet banyolarında akıllı seçimler yapmak isteyenlerin tercihi. In-Wash®’ın entegre başlığı, ayarlanabilen özellikleriyle nazik ve derinlemesine kişisel temizlik imkanı sunuyor. Suyla farklı yıkama fonksiyonları ve kurutma özelliği hijyeni en üst seviyeye çıkarıyor. Tercihe göre beş farklı yöne konumlandırılabilen başlık, su basıncını da üç yoğunluk seviyesine göre düzenleyebiliyor. Optimum konfor için 33, 36 veya 39 dereceye ayarlanabilen su sıcaklığı kişiye özel bakım imkanı sunuyor. Yan panel veya uzaktan kumanda ile sıcaklık, basınç ve suyun konumu gibi özellikler ile In Wash klozet kolayca kişisel ihtiyaçlara göre ayarlanabiliyor. Su ve enerji israfını önlemek için In-Wash® ‘a entegre edilen kızılötesi sensörler ile yıkama ve kurutma gibi işlevler yalnızca gerektiğinde devreye giriyor. 8 saat boyunca açık kalabilen LED ışığı ise geceleri banyonuzun ışığını açma zahmetinden sizi kurtarıyor ve rahatlıkla klozete yönlendiriyor. Roca In-Wash® kişiselleştirilebilir teknolojisinin yanı sıra temizliği kolaylaştırmak için de birçok özellik barındırıyor. Her kullanımdan önce ve sonra kendini temizleyen başlığı optimum hijyen sağlarken, kanalsız tasarıma sahip klozet modeliyle de temizliği kolaylaştıran ve hızlandıran bir çözüm sunuyor.

Haberin Devamı

Roca In-Wash® Akıllı Klozet

Laminat Parkelerde Devrim Dönemi

Dekorasyonun başlangıç noktası parkelerde her zevke ve ihtiyaca hitap eden seçeneklerini genişleten Yıldız Entegre, yaşam alanlarında sofistike görünümler sunuyor. Yıldız Entegre, VarioClic ailesine eklediği; VarioClic Natural Sense, VarioClic Vista, VarioClic Stilo ve VarioClic Kids kategorileri ile 4 farklı kategoride toplamda 36 yeni dekorunu kullanıcılarıyla buluşturuyor. Mükemmel derinlik hissi sağlayan VarioClic Natural Sense, renklerin farklı tonları ile çeşitlendirilen doğal doku hissi sağlayan VarioClic Stilo, ahşap tutkunları için masif parkelerden ilham alınarak tasarlanmış VarioClic Vista ve çocuklara özel, dijital baskı tekniği sayesinde canlı görünüm sağlayan ve antibakteriyel özellikli VarioClic Kids Serisi yaşam alanlarının atmosferine yepyeni bir soluk getiriyor. Tüketicilerin talep ve isteklerini karşılamak için her tarza ve ihtiyaca hitap eden dört yeni kategoriye imza atan Yıldız Entegre, yapısı ve kalitesiyle uzun süren parke seçim süreçlerini minimuma indiriyor. Yıldız Entegre, farklı ihtiyaçlara yanıt veren geniş ürün yelpazesiyle doğanın estetiğini, yaşadığımız tüm alanlara taşıyarak. "Bugün ürettiklerimiz, yarınlarımızı tüketmesin” anlayışıyla hem günümüz hem de gelecek kuşaklar için sorumluluk bilinciyle çalışıp, Kendi kaynaklarıyla gerçekleştirdiği binlerce ağaç dikiminin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte birçok çevreci, toplumsal ve kültürel etkinliğe de imza atıyor.

Haberin Devamı

Roca In-Wash® Akıllı Klozet

Ürdün Royal Tank Müzesi’nde Assan Panel Ürünleri

Kibar Holding grup şirketleri çatısı altında yer alan, sandviç panel sektörünün öncü kuruluşu Assan Panel, uluslararası projelerde ürün ve hizmet desteği vererek global bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Ürün ve hizmetleriyle dünyanın dört bir yanında büyük ölçekli projelere çözüm sunan Assan Panel, son olarak Ürdün’ün ilk özel tank müzesi Royal Tank Müzesi’ne çözüm ortağı oldu. Royal Tank Müzesi’nin sandviç panel üretimini üstlenerek, müzeye izolasyon ve ısı yalıtımı konusunda iyileştirme sağlayacak sandviç panel üretimiyle çözüm ortaklığında bulundu. Marka, 20 bin metrekare kapalı alana sahip olan sergi alanının tüm çatı kaplama işlerini üstlenerek çözüm ortağı oldu. Ürdün’ün ilk özel tank müzesi olarak kabul edilen ve 140’ı aşkın tankın sergilendiği Royal Tank Müzesi ülkenin geçmiş savaş ve muharebelerin izlerini yansıtarak ülke için tarihi önem taşıyor.

Haberin Devamı

 XL Mimarlık’tan Teknopark Projeleri

XL Mimarlık+Mühendislik; YaşayanLab, E-Oyun Kampüsü, DizaynLab, Kuluçkahane gibi yeni nesil projeleriyle “Teknoloji Geliştirme Merkezleri” alanında kendine özgü ruha sahip yeni ekosistemler yaratıyor. XL Mimarlık+Mühendislik’in yaşadığımız çevrenin mimarlık yoluyla değiştirilebileceğine ya da kurgulanabileceğine dair inançla kurulmuş bir tasarım firması olduğunu dile getiren Kurucu Mimar Arda Işık, teknopark kullanıcılarının yaşam ve üretim gücünü arttırmak için kendine özgü ruha sahip yeni ekosistemler yaratmanın XL Mimarlık+Mühendislik’in bu tip projelerdeki temel motivasyonunu oluşturduğunu aktarıyor. “Önerdiğimiz projelerin kurgusu katılımı ve paylaşımı dolayısıyla kolektif algı ve üretimi en kuvvetli şekilde vurgularlar. Bu yolla, yaklaşımımızın öne çıkan özelliğinin kullanıcılara sağladığı aidiyet ve yer duygusu olduğunu belirtmek mümkündür.” diyen XL Mimarlık+Mühendislik Kurucusu Arda Işık, geçtiğimiz yıllar içinde teknopark ya da teknoloji geliştirme bölgeleri içinde yer alan YaşayanLab, E-Oyun Kampüsü, DizaynLab, Kuluçkahane, Ofis Alanları ve Yemek Alanları gibi birçok projeye imza attıklarını dile getiriyor. XL Mimarlık+Mühendislik olarak geçtiğimiz ay proje teslimini yaptıkları Depark A.Ş. tarafından düzenlenen davetli yarışmada ise kuluçkahane, etkinlik merkezi, laboratuvarlar, paylaşımlı ve kapalı ofis alanları, kafe-restoran, spor, rekreasyon vb. sosyal donatı alanları ve kapalı otopark alanı barındıran Koloni Gama adını verdikleri bir teknopark alanı tasarladıklarını sözlerine ekliyor.

Haberin Devamı

ARZYU Mağazaları’nda Designist İmzası

Haberin Devamı

Ödüllü mimari ve iç mimari tasarım ofisi Designist, dünyaca ünlü modacı Arzu Kaprol’un Nişantaşı’ndaki ARZYU Bridal ve tarihi Reasürans binasındaki ARZYU Pop-Up Store mağazalarından sonra, açılışı geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Galataport’taki yeni ARZYU Pop Up Store mağazasının da iç mekan tasarımlarına imza attı. Sürdürülebilirlik alanında yaptığı yatırımlar ve Ar-Ge çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiren Arzu Kaprol, bu yeni mağazalaşma süreciyle ilk etapta İstanbul, sonrasında ise Türkiye genelinde farklı lokasyonlarda popup mağazalar açarak tasarım tutkunlarına ulaşmayı hedefliyor. Designist, Galataport’taki ARZYU Pop-Up Store mağazasında, az ve öz dokunuşlar ile sıcak ve etkileyici bir ortam yaratmayı hedeflemiş. Mağazadaki epoksi zemin, meşe rengi vinil kaplama ile yenilenmiş ve optimum aydınlatmayı sağlamak için raylı spot sistemi yerleştirilmiş. Arzu Kaprol’un ve birlikte çalıştığı diğer tasarımcıların ürünlerinin sergilenebileceği çağdaş, dev bir beyaz, oval, orta masa kullanılmış. Postane binasının geçmişine referans veren, ünlü modacıya ait eski gül ağacından kök dolaplar bakımları yapılarak bu mağazada değerlendirilmiş. Kaprol’un eşsiz kimonolarını sergilemek için ise bir T çubuk askı tasarlanarak tavandan sarkıtılmış ve Designist imzalı pirinç mermer detaylı kıyafet askılıkları mekanın her iki yanına yerleştirilmiş. Koleksiyonda yer alan rengarenk Suri puflar ise mağazaya serpiştirilmiş.

Roca In-Wash® Akıllı Klozet

Guardian Glass Ürünleri ile Tasarımlarınızı Farklılaştırın

Yeni ikonik binalar, tasarımları ile görsel birer şölen sunuyor. Bu görsel şölene eşlik eden teknolojik yenilik rekabeti, hem WELL Bina Standartı’nı karşılamak hem de dijital olarak entegre edilmiş yapı sistemi ve çok daha fazlasını sağlamak açısından oldukça zorlayıcı. Çok az yapı malzemesi bir binanın görsel çekiciliğine ve fiziksel konforuna camın sunabildikleri kadar katkıda bulunabilir. Tasarım hedefleri göz alıcı renkleri, geniş görünümleri, yüksek performansları veya bunların hepsini içerse de bu çok yönlü malzeme, mimarlar için olmazsa olmaz bir unsurdur. Guardian Glass ürünleriyle, geleceğe damga vuracak binaların hayalinde, tasarımında ve inşasında cam, merkezi bir yer edinerek tasarıma şeffaf bir tuval sağlıyor. Bir binanın enerji verimliliğini artırırken heyecan verici ve etkili tasarım unsurlarından fedakarlık etmek ne yazık ki sık karşılaşılan bir durum. Tasarım ekibi yeşil bina sertifikasını almak için çabalarken esnek ve yaratıcı olma imkanları da gittikçe azalır. Zorlayıcı koşullarda bile güvenilir ve dayanıklı olan ürünlerden biri de hem performans hem de estetik açısından beklentileri karşılayan yüksek performanslı camlardır. Guardian Glass’ın yüksek ısıl performans (düşük U değeri) sağlayan kaplamalı cam ürünleri, soğuk iklimlerde binalardaki ısının dışarı sızmasını önlemeye yardımcı olur. Yüksek performanslı camlama, daha sıcak iklimlerde bulunan binalar için de farklı faydalar sunmaktadır. Örneğin, iç mekanları daha soğuk tutarak soğutma masrafını azaltmaya yardımcı olur. Yaz aylarında aşırı ısınmanın önlenmesi, daha soğuk aylarda ısının dışarı çıkmasının önlenmesi kadar önemlidir. Guardian Glass ürünlerindeki cam performansı, bina sakinleri için daha konforlu bir yaşam ortamı oluşturmaya yardımcı olma açısından önemli bir rol oynar. Günümüzde kullanılan güneş kontrol camı, özellikle iki veya üç kat gümüş kaplamalı ürünler, güneş ısısını dışarıda tutup aynı zamanda da yüksek miktarda gün ışığının içeri girmesine izin veren yüksek spektral seçicilik sunar.