Mimarlık Roca’dan Inspira Koleksiyonu

Roca’dan Inspira Koleksiyonu

31.07.2023 - 03:53 | Son Güncellenme:

Banyolar için inovasyonu odağına alarak armatür, lavabo, klozet ve duş sistemleri gibi çözümler geliştiren Roca, her zevk ve ihtiyaca hitap eden Inspira Koleksiyonu ile kişiselleştirilmiş bir banyo tasarlama imkanı sunuyor.

Roca’dan Inspira Koleksiyonu

Sade ve çeşitli formlara sahip olan Inspira Koleksiyonu, tüm banyo alanlarına kolaylıkla entegre edilebilen lavabo, klozet ve mobilya modelleriyle kullanıcıları fonksiyonellikle buluşturuyor. Banyo alanları için tasarladığı ve ürettiği yenilikçi ürünleriyle dünyanın önde gelen markalarından Roca, vitrifiyeden banyo mobilyasına kadar tüm ihtiyaçlara yanıt veren Inspira Koleksiyonu ile banyo tasarımına yeni bir boyut kazandırıyor.

Haberin Devamı

Roca’dan Inspira Koleksiyonu

Koleksiyonda bulunan lavabo ve klozetler Fineceramic® teknolojisi ile dayanıklı ve ergonomik bir kullanım sağlarken, sofistike tasarımı ile de dikkat çekiyor. Koleksiyonlarını hazırlarken yeni teknolojileri de tasarımlarına entegre ederek fonksiyonel seriler yaratan Roca, bu sayede Inspira Koleksiyonu ile de ihtiyaca yönelik banyo tasarımları oluşturmaya imkan sağlıyor. 60, 80 ve 100 cm olmak üzere üç farklı ölçüye sahip banyo mobilyaları; küçük banyolardan geniş alanlara kadar her banyoya rahatlıkla uyum sağlıyor. 60 cm’lik lavabo modelleri misafir banyoları veya dar alanlar için estetik ve işlevsel sonuçlar elde etmeyi mümkün kılıyor. Ayrıca koleksiyonda bulunan yavaş kapanan çekmeceler, iç aydınlatmalar, cam raflar ve boy aynasına sahip dolaplar; parlak beyaz, şehir meşesi ve şehir meşesi/füme renkli ayna dolabı seçenekleriyle kişiselleştirilmiş banyo tasarımları yaratılabiliyor. Inspira Koleksiyonu, estetik ve fonksiyonelliğinin yanı sıra Roca’nın vitrifiye alanında standartları yükselten Fineceramic® teknolojisi ile öne çıkıyor. Fineceramic® sayesinde çok daha hafif ve dayanıklı hale gelen koleksiyon, banyo alanları için en önemli konulardan biri olan hijyen ve temizlikte de kullanıcılarının hayatını kolaylaştıran çözümler sunuyor. Inspira Koleksiyonunda yer alan ürünlerin klozet kapaklarında kullanılan ve anti bakteriyel bir malzeme olan Supralit® ise yüzeyde oluşabilecek mikropları ve bakteri oluşmasını engelleyerek üst düzey hijyen sağlıyor.

Haberin Devamı

Roca’dan Inspira Koleksiyonu

Nippon Paint Aquatic Yıllara Meydan Okuyor

Bina kalitesini artıran yapı bileşenleri arasında yer alan dış cephe boya işlemleri için karar verirken dikkate almamız gereken koşullardan biri de yaşadığımız bölgenin iklimidir. Kar, rüzgar, güneş ve yağmur gibi etkenler dış cepheye ve binaya zarar veren doğal koşulların başında gelmektedir. Dış cephe boyası ise binaları bu dış etkenlere karşı uzun süre dayanaklı hale getirir. Yapı sektöründe boyanın hem estetik olarak hem de koruma etkisini artırmaya odaklanarak global Ar-Ge’siyle yeni ürünler geliştiren Nippon Paint, dış cephe boyasında yüksek nitelikli ürünler sunuyor. Bunlardan biri olan Aquatic, özellikle ağır iklim koşullarına dayanıklı olacak şekilde geliştirildi. Nippon Paint, 142 yıllık tarihi ve 20’yi aşkın ülkede faaliyetiyle beraber “Asya’nın 1 Numaralı Boya Uzmanı” olarak bu alanda güçlü bir deneyime sahip. Dünyadaki birçok ikonik binanın ve hatta tarihi yapıların boyamasını da gerçekleştiren Nippon Paint’in, boyanın koruyuculuk özelliğini öne çıkaran, uzmanlıkla geliştirilmiş ürünleri bulunuyor. Teknoloji ve performansı buluşturan deneyimiyle dış cephe boyasında farklı ihtiyaçları çok yakından analiz eden Nippon Paint’in ağır iklim koşulları için geliştirdiği fotokatalitik özellikli dış cephe boyası Aquatic, bina cephelerinde yıllar boyu temiz kalıyor. Aquatic’in yeni labirent dokusu sayesinde duvardaki nem kolayca dışarı atılıyor ve böylece binaların nefes alması sağlanıyor. Ağır iklim şartlarına karşı geliştirilen silikon bağlayıcı dolgu pigment sistemi sayesinde boya yüzeyle tamamen bütünleşiyor ve uzun yıllar dayanıklı kalıyor. Kullanılan özel pigmentler sayesinde oluşturulan fotokatalitik merkezler, yüzeyde biriken kirlerin parçalanmasını ve yüzeyin temiz kalmasını sağlıyor. Böylece binanızın dış cephesi yağmur ve toza rağmen yıllarca temiz kalıyor. Aquatic, silikon esaslı bağlayıcı sistemi ile yüksek UV direnci sağlayarak güneş ışınlarının binayı yıpratmasını ve rengini soldurmasını engelliyor. Kolay uygulanarak zaman ve işçilikten tasarruf sağlayan Nippon Paint Aquatic ile siz de sonbahar gelmeden binanızı kışa hazırlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Roca’dan Inspira Koleksiyonu

Haberin Devamı

Özer\Ürger'den Kamusal Alan Projeleri

Mimar Ahmet Mucip Ürger ve Ali Özer liderliğindeki Özer\Ürger Mimarlık, Kocaeli’nde kentsel tasarım ve kamusal alan projelerine imza atıyor. Şehrin önemli kamusal alanlarından biri olan “Yürüyüş Yolu Kentsel Tasarım Projesi”ni tasarlayan Özer\Ürger, ardından sebze-meyve halinin taşınması ile boşalan “Perşembe Pazarı” alanını kentsel enerjinin akacağı bir meydana dönüştürerek yeniden kente kazandırıyor. Özer\Ürger Mimarlık bir yandan da Kocaeli kentinin hafızasında yer etmiş kültürel, tarihsel ve doğal miras alanları olan “İzmit Fuar Alanı ve Sulak Alan” bölgesinde doğa restorasyonu ve kentsel planlama projelerini yürütüyor. Özer\Ürger Mimarlık tarafından tasarlanan Yürüyüş Yolu projesi ile doğrudan bağlantısı olan “Kocaeli Milli İrade Meydanı” kentteki sebze meyve halinin taşınması ile boşalan ve otopark olarak kullanılmaya başlayan “Perşembe Pazarı” alanında konumlanıyor. Mimarlar bu alanı kentsel yayılımın merkezinde olması, çevresini saran önemli kamusal yapıların varlığı, yenilenen yürüyüş yolu ile olan bağlantısı ve toplu ulaşım odaklarına yakınlığı ile kent meydanı olarak kullanılmaya en uygun alan olarak tanımlıyor. Özer\ Ürger Mimarlık, Kocaeli’nde tasarladığı bir diğer kamusal proje olan "Yürüyüş Yolu" projesinde Hürriyet Caddesi’ni yayalaştırarak ve Cumhuriyet Caddesi’nin trafiğini yavaşlatarak geniş bir kamusal alan elde etmeyi hedeflemiş ve bu yeni kamusal alan daha konforlu, daha yeşil ve daha eğlenceli olarak tasarlanmış. Kültürel, tarihsel ve doğal miras alanları olarak kentin hafızasında yer etmiş olan İzmit Fuar Alanı ve Sulak Alan projesi ise Özer\Ürger Mimarlık’ın bölgede yürüttüğü bir doğa restorasyonu ve kentsel tasarım projesi. Özer\Ürger Mimarlık yapılacak doğa restorasyonu ve yeniden programlama sayesinde kentin kıyı ile buluşmasını sağlayarak kültür odaklarına rahatça ulaşımı hedefliyor.

Haberin Devamı

Roca’dan Inspira Koleksiyonu

Wangan Studio’ya Red Dot Ödülü

Wangan Studio, “Ara Güler Müzesi + Leica Showroom + Monochrome Brasserie” projesi ile dünyanın en prestijli tasarım ödüllerden biri olan Red Dot Design Awards’un en üst seviyedeki ödülü olan “Red Dot: Best of the Best Interior Design” ödülüne layık görülerek, iç mimari bir proje ile bu ödüle sahip olan Türkiye’deki ilk tasarım ofisi oldu. "Red Dot Design Awards", her yıl 60'a yakın ülkeden 20.000'in üzerinde tasarımın katılım gösterdiği, olağanüstü yeniliklerin ve alanında en önde gelen projelerin ödüllendirildiği bir etkinlik. “Best of the Best” kategorisi, Red Dot Awards’un en üst seviyedeki ödülü olup, tasarımın tüm yönlerinde öne çıkan seçkin projelere takdim ediliyor. 19 Haziran’da Almanya’nın Essen kentinde bulunan, Alvar Aalto imzalı Aalto Theater ve Red Dot Design Museum’da gerçekleşen Red Dot Gala’da Wangan Studio, Ferrari, Bulgari, Sony gibi dünya devleri ile birlikte “Red Dot: Best of the Best” ödülünün sahibi oldu. Wangan Studio adına kurucu ortakları Kerem Özerler, Kutay Yorulmaz ve Mert Can Uzyıldırım ödülü almak üzere sahnedeydi.

Roca’dan Inspira Koleksiyonu

Aura Design Studio’ya Ödül

Luxury Lifestyle Awards, bu yıl 60 ülkeden 400 kategoride 10.000'den fazla farklı ürün ve hizmeti değerlendirdi ve sonuçları analiz ederek dünyanın en iyilerinin bir üst listesini açıkladı. Mimarlık, kentsel tasarım ve iç mekan tasarımı alanlarında farklı tipolojilerde birçok ödüllü projeye imza atan Mimar Filiz Cingi Yurdakul liderliğindeki AURA Design Studio “Mimarlık Stüdyosu” kategorisinde Luxury Lifestyle Awards 2023 ödülünü almaya hak kazandı. Ankara merkezli mimarlık ofisi Aura Design Studio’nun kurucusu Mimar Filiz Cingi Yurdakul, çeşitli mimari uygulamalarda uzmanlığını göstermiş, yüksek başarılar elde etmiş bir mimar. 2003 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü'nden mezun olan Filiz Cingi Yurdakul, mimarlık, BIM, sürdürülebilirlik, iç mekan tasarımı, proje yönetimi, modelleme, proje ve uygulama konularında derin bir anlayış geliştirmiş. Farklı tipolojilerdeki üretimleri kapsayan zengin proje portföyü kentsel tasarım, karma kullanımlı projeler, ticari yapılar, konut projeleri, eğitim yapıları, alışveriş merkezleri, ofisler, oteller ve iç tasarım işlerinden oluşuyor. Mimar Filiz Cingi Yurdakul için stüdyonun öncelikli hedefi benzersiz ve etkileşimli mekan deneyimleri yaratmak. Ofis, çeşitli aktörleri, alanları ve ölçekleri içeren çok disiplinli bir yaklaşımla, yapıların yaşam döngüsü ve kullanıcıların çevreleriyle etkileşimini her zaman önemsiyor. Aura Design Studio, müşterilerinin ihtiyaçlarını dikkatle dinleyerek, kapsamlı alan ve işlevsel analizler yaparak sunduğu hizmetleri kişiselleştiriyor. Stüdyo, tüm proje süreci boyunca müşteri geri bildirimlerini tasarımlara dahil ediyor. Filiz Cingi Yurdakul, insan deneyimini ihmal eden, coğrafi ve kültürel bağlamı kabul etmeyen projelerin verimli olmayacağına inanıyor.