Dekorasyon Minimalist Dekorasyon İçin İlham Veren İpuçları

Minimalist Dekorasyon İçin İlham Veren İpuçları

Son Güncellenme:

.

Minimalist Dekorasyon İçin İlham Veren İpuçları

Dışarıdaki hayatımız yoğunlaşıp kalabalıklaştıkça, her günümüzü yeni bir telaş aldıkça söz konusu durumdan kurtulmak için farklı yollara başvurmaya başlıyoruz. Keşmekeşle geçen kent yaşamlarına karşı minimal dekorasyon tarafında yer almak gibi. Kısaca, asgari düzeyde eşya ile bir tarz tutturma olarak tanımlanabilen minimalizm, sadelik ve yalınlık temelinde gelişiyor. Aslında yeni bir kavram olmasa da son dönemde hızla popülerleştiğini söyleyebiliriz. Görünen o ki 2018'de bu kelimeye epeyce aşina olacağız.

Haberin Devamı

2018'de tüm eşyalar dışarı

Minimalist Dekorasyon İçin İlham Veren İpuçları

2017'nin maksimalist, bohem ve karmaşık yaşam alanlarına karşı minimalizm popülaritesi gün be gün artıyor. Artık daha az kaotik, daha oksijenli ve daha yaşanılası evler tercih ediliyor. Mekanların sahibinin mobilya ve dekoratif objeler olduğu dönemler geride bırakılırken kişilerin sere serpe yayılabileceği geniş alanların ön planda olduğu zamanlara giriliyor. Kısacası minimal dekorasyona gönül verenler bu yıl, evlerini istila eden hemen tüm eşyalarını kapı dışarı ediyor. Amaç; kalabalık ve yorucu kent hayatından kopup eve girdiğinizde özlediğiniz rahatlığı, yalınlığı ve huzuru yakalamak. Sıkışık ve stresli yaşamı kapının dışında bırakmak. Dekorasyonun minimal hali işte size tam olarak bunu vadediyor.

Haberin Devamı

Minimal dekorasyon örnekleri

Minimalist Dekorasyon İçin İlham Veren İpuçları

Aslında düşününce, yaşamınızı idame ettirmek için evinizde ne kadar az eşyaya ihtiyaç duyduğunuzu fark ediyorsunuz. Bir koltuk, iki sandalye ve bir yatak... Süsleyeceğim diye evi tonlarca eşyayla doldurup ayaklarınızı uzatacak alan bulamayacak raddeye gelmek pek de mantıklı bir yaklaşım değil gibi, ne dersiniz? Tabi, minimal dekorasyonun girdiği eve süsleme girmez diye bir kural yok. Dikkat edilmesi gereken tek nokta, en az süsle en çok işi yapabilmekten geçiyor. Diğer yandan, minimalizmi modernizm ile sentezleyip üzerine biraz da geleneksel mimarinin belli başlı özelliklerini eklediniz mi ortaya taptaze ve rüya gibi bir manzara çıkabilir.

Yeni akımdan nasibini alan mutfaklar

Minimalist Dekorasyon İçin İlham Veren İpuçları

Evinizin her bölümüne minimal dekorasyon tekniklerini uygulayabilirsiniz. Küçük eşya ve alet fazlalığının sıkça rastlandığı ve bu şekilde çoğu zaman karmaşanın içinde görünmez olan mutfaklar da buna dahil. Örneğin siyahın beyazla, kahverenginin ahşabın sıcaklığı ile bir araya geldiği minimal bir mutfak size hep aradığınız o dinginliği pekala verebilir.

Minimalist Dekorasyon İçin İlham Veren İpuçları

Veyahut da yine siyah ve beyazın ahşapla buluştuğu, geometrik detaylarla ve modern mobilyalarla döşenmiş bir yemek odası, minimalizm yanlıları için ideal bir yaşam alanı haline gelebilir.

Minimalist Dekorasyon İçin İlham Veren İpuçları

Minimal dekorasyon temelinde dizayn edilen tüm bu örnek evler sizin için ilham verici olabilir. Derin bir nefes alın ve işe, yaşam alanınızdaki fazlalıklardan kurtularak başlayın. Bu arada yeni yıldan beklentilerinizin arasına minimal evlerde minimal ve etkili yaşamlar maddesini de eklemeyi unutmayın.