Dekorasyon Mutfak Dekorasyonunda Fayans Yerine Ne Kullanabilirsiniz?

Mutfak Dekorasyonunda Fayans Yerine Ne Kullanabilirsiniz?

Son Güncellenme:

.

Mutfak Dekorasyonunda Fayans Yerine Ne Kullanabilirsiniz

Fayanslar, suya karşı dayanıklı olduklarından ve kolay temizlik sağladıklarından dolayı mutfak dekorasyonlarında sıklıkla kullanılıyor. Son dönemlerde fayansların yerine benzer avantajları sunan ama daha estetik görünüme sahip kaplama malzemelerinin kullanımı da oldukça popüler.

Haberin Devamı

Mutfak Yer Kaplamalarında Alternatif Öneriler

Mutfak Dekorasyonunda Fayans Yerine Ne Kullanabilirsiniz

Fayansların klasik görünümünden sıkılanlar, daha yenilikçi mutfak dekorasyonu için daha modern kaplama ürünlerini tercih ediyor. Mutfak dekorasyonunda kullanılacak olan malzemenin su ile teması olabileceğinden, suya dayanıklı ürünlerin tercih edilmesi öneriliyor. Mutfak dekorasyonu yapılırken zemini kaplamak için, fayans alternatifi olarak en çok kullanılan malzeme suya dayanıklı laminat parkeler oluyor. Laminat parkeler, fayanslara göre çok daha modern ve daha sıcak bir görünüm sunuyor. Laminat parkelerdeki geniş renk seçeneği de laminat parkelerin fayansların yerini almasını kolaylaştırıyor. Darbelere karşı daha dayanıklı bir alternatif arayışında olanların tercih ettikleri zemin kaplamalarından biri olan mermerler, yine mutfakta kullanılabilecek zemin malzemeleri arasında yer alıyor. Mermerler, parlak görünümleri ve kendilerine has damarlı yapıları ile mutfak dekorasyonlarına şıklık kazandırıyor. Daha ekonomik ve daha pratik bir kaplama yöntemi tercih edenler için vinil mutfak zemin kaplamaları ideal bir alternatif olabiliyor. Fayansın üzerine de kaplama olanağı sunan vinil kaplama malzemelerinin uygulama işlemi de daha temiz ve daha pratik. Bu özelliklerinden dolayı, mutfak dekorasyonu yapılan evde hala oturulması durumunda vinil kaplamalar iyi bir çözüm sunuyor. Renk ve desen seçeneğinin çok olması da vinil zemin kaplamalarının tercih edilme sebeplerinden biri. Özelikle çocukların ve yaşlıların bulunduğu evde, zeminlerin daha az kaygan olmasının istendiği durumlarda mutfak dekorasyonunda kauçuk kaplamalar da tercih edilebiliyor. Kauçuk kaplamalar zemin daha yumuşak olmasını sağlıyor ve kayma riskini azaltıyor.

Haberin Devamı

Mutfak Duvar Dekorasyonları İçin Kaplama Önerileri

Mutfak Dekorasyonunda Fayans Yerine Ne Kullanabilirsiniz

Mutfak dekorasyonlarında fayans kullanımı sadece zemin ile sınırlı değil. Duvarlarda da fayans kullanımı oldukça yaygın. Fayanslar özellikle mutfak tezgahı üzerinde, mutfak dolaplarının arasında sıklıkla kullanıyor. Ama mutfaklardaki duvar dekorasyonunda da fayanslara alternatif pek çok malzeme bulunuyor. Cam mozaikler, mutfaklarda fayanslar yerine en çok kullanılan malzemelerinden biri. Son zamanlarda dekorasyonda kullanımı yaygınlaşan kaplama malzemelerinden biri de doğal taşlar. Doğal taşlar, doğal görünümü ve sağlamlığı ile büyük ilgi görüyor. Mutfak dekorasyonunda da duvar kaplamalarında doğal taşlara yer veriliyor. Sudan etkilenmeyen, pratik temizlik sunan cam paneller de tezgah üstü duvar dekorasyonunda kullanılan diğer malzemeler arasında. Farklı renk seçenekleri ve resim alternatifleri sunan cam paneller, oldukça estetik bir görünüm vadediyor.