Güncel Nefes Filmi Nerede Çekildi?

Nefes Filmi Nerede Çekildi?

Son Güncellenme:

.

Nefes Filmi Nerede Çekildi

Nefes filmi gerçek olaylar esas alınarak yazılmış senaryosu ve etkili oyunculukları ile gişede büyük başarı elde etmiş, yerli yapımlar arasında önemli bir yere sahip olmuştur. Nefes nerede çekildi, konusu neydi ve oyuncuları kimlerdi?

Haberin Devamı

Nefes nerede çekildi?

Nefes Filmi Nerede Çekildi

2009 yılında gösterime giren film Güneydoğu Anadolu’da yaşanan bir karakol baskınını konu almaktadır. Filmde sözü edilen bölgenin coğrafi yapısına uygun olduğundan, çekimler için Toros Dağları’nın Antalya ilinde yer alan ve en yüksek noktası olan Tahtalı Dağı tercih edilmiştir. İzleyiciden büyük ilgi gören filmin ardından bölge ziyaretçi akınına uğramıştır.

Nefes filminin konusu nedir?

Nefes Filmi Nerede Çekildi

Kuzey Irak’a yapılması planlanan sınır ötesi operasyonun hazırlıkları sürmektedir. Operasyon sürecinde iletişim büyük önem taşımaktadır ve özellikle telsiz röle istasyonunun bulunduğu Karabal Jandarma Karakolu hayati önem arz etmektedir. Bölgeye en yakın ilçedeki komando tugayında görev yapmakta olan Mete Yüzbaşı, kırk askerle birlikte karakola doğru yola çıkar. Yüksek dağ yamaçlarında ve dondurucu soğukta iki gün süren ilerleyişin ardından grup karakola ulaşır. Hali hazırda karakolda görev yapmakta olan diğer askerlerle bir araya gelişleri, kâh hüzünlü, kâh eğlenceli olayları da beraberinde getirir. Mete Yüzbaşı, tecrübesiz, genç erlere savaşın karanlık yüzünü anlatmaya çalışmakta, kısa sürede verilebilecek en iyi eğitimle askerleri yetiştirmeye çabalamaktadır. Diğer taraftan bölgede faal olan terörist grubun lideri, kardeşini öldürmüş olan Mete Yüzbaşı’dan intikam almayı kafasına koymuştur. Terörist gruplarla yaşanan çatışmalar, zorlu coğrafi ve iklimsel koşullar ve canı pahasına karakolu tutmaya ant içmiş bir avuç asker son ana kadar mücadeleye devam ederler. Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelmiş, farklı etnik gruplara mensup bu askerler destansı bir mücadele, birlik ve beraberlik örneği sergileyecek, vatan müdafaasının ne ağır bedeller ödenerek sağlandığını göstereceklerdir.

Haberin Devamı

Nefes filminde kimler rol aldı?

Nefes Filmi Nerede Çekildi

Nefes: Vatan Sağolsun filminin yönetmen koltuğunda Levent Semerci oturmaktadır. Filmin senaryosu, eski bir asker olan Hakan Evrensel’in anılarını paylaştığı kitabı Güneydoğu’dan Öyküler adlı kitabından uyarlanmıştır. Müzikleri Fırat Yükselir tarafından düzenlenen filmin senaryosunda Levent Semerci, Hakan Evrensel ve Mehmet İlker Altınay görev almıştır. Mete Yüzbaşı karakterine can veren Mete Horozoğlu başarılı performansı ile eleştirmenlerden tam not almış, filmde kendisine İlker Kızmaz, Barış Bağcı gibi isimler eşlik etmiştir. Nefes: Vatan Sağolsun filmi 2010 yılında 3. Yeşilçam Ödüllerinde “En İyi Film” ve “En İyi İlk Film” dallarında ödüle layık görülmüştür. Ayrıca, yönetmen Levent Semerci 17. Adana Altın Koza Film Festivali’nde “En İyi Yönetmen” ödülünü almıştır.