Güncel Poyraz Karayel Dizisi Nerede Çekildi?

Poyraz Karayel Dizisi Nerede Çekildi?

Son Güncellenme:

.

Poyraz Karayel Dizisi Nerede Çekildi

Başrollerini İlker Kaleli, Burçin Terzioğlu ve Musa Uzunlar'ın paylaştığı Poyraz Karayel dizisi, 2014 yılında çekildi. Yapımcılığını Limon Yapım'ın üstlendiği dizi, kısa sürede sevilerek Kanal D'nin uzun soluklu dizilerinden biri oldu. İşte 82 bölüm süren Poyraz Karayel dizisi ve dizinin çekildiği lokasyonlar...

Haberin Devamı

Poyraz Karayel dizisinin konusu

Poyraz Karayel Dizisi Nerede Çekildi

Diziye ismini veren başrol Poyraz Karayel, alkol tedavisi gören eski karısının babası tarafından iftiraya uğradıktan sonra polislikten atılır ve aylarca hapis yatmak zorunda kalır. Poyraz Karayel'in hikayesi hem oğlunun velayetini hem de mesleğini geri almak için adım attığında başlar. Poyraz'ın amiri rolündeki Murat Daltaban, Poyraz'a gayriresmî bir görev verir. Oğlunu ve mesleğini yeniden kazanmak için ünlü mafya babası Bahri Umman'ın yanına sızması ve emniyete Bahri hakkında istihbarat vermesi gerekmektedir. Ancak bu gizli görevden önce taksicilik yaparken tanışıp aşık olduğu Ayşegül'ün, Bahri Umman'ın kızı olduğundan habersizdir. İşte Poyraz ve Umman ailesinin arasındaki hikaye bundan sonra daha da heyecanlı bir hal alacaktır. Dizinin heyecan veren hikayesinin yanı sıra, bu aksiyon dolu sahnelerin nerede çekildiği de dizinin hayran kitlesi tarafından merak edilen konuların başında. Poyraz Karayel dizisi İstanbul'da çekildi, ancak özellikle dizi karakterlerinin karakteristik evlerinin lokasyonlarından bahsetmeden olmaz. İşte dizinin geçtiği ana lokasyonlar...

Haberin Devamı

Meşhur duvarıyla Poyraz Karayel'in evi

Poyraz Karayel Dizisi Nerede Çekildi

Poyraz'ın, duvarında o haftanın siyasi, kültürel, ekonomik olaylarına gönderme yapan mesajlarıyla dikkat çeken meşhur evi Kadıköy'de. Kadıköy Yeldeğirmeni İskele sokakta bulunan binaya, Kemal Atatürk Lisesi'nden biraz yürüyerek ulaşabilirsiniz. Belki de Poyraz'ın meşhur sözlerinden birini binanın duvarında görebilir, duvarın hemen üstüne İsmail Düvenci'nin canlandırdığı Cevher albay karakterinin oturduğu evin camındaki çiçekleri koklayabilirsiniz.

Poyraz Karayel Dizisi Nerede Çekildi

Bahri Umman'ın heybetli malikanesi

Poyraz Karayel Dizisi Nerede Çekildi

Dizinin merak edilen bir diğer lokasyonu ise Bahri Umman'ın malikanesi. Girişindeki büyük tuğra çizimi ve birbirinden şık odalarıyla bu malikane, İstanbul'un Beykoz ilçesinde yer alıyor. Beykoz köylerinden birinde bulunan malikane, büyük camları ve yemyeşil bahçesiyle oldukça dikkat çekici. Evin bahçesinde ise dizinin meşhur üç kafadarı Zülfikar, Taş Kafa ve Sefer'in zaman geçirdiği müştemilat bulunuyor.

Ayşegül'ün beyaz evi

Poyraz Karayel Dizisi Nerede Çekildi

Dizinin esas kızı Ayşegül'ün meşhur beyaz evi ise İstanbul'un Kalamış semtinde. Ayşegül, Poyraz ve Sinan'ın, onların deyimiyle "kuru, pilav, cacık" üçlüsünün bu evdeki anılarını Kalamış'ta Münir Nurettin Selçuk caddesi, 72 numaraya giderek hatırlayabilirsiniz. Çekimlerin yoğun olarak İstanbul Anadolu yakasında gerçekleştirildiği Poyraz Karayel, dizide kullanılan tüm mekanları ile izleyicisinin ilgisini çekmeyi başaran uzun soluklu Türk dizilerinden.