Püf Noktaları Tatile giderken evi nasıl bırakmalısınız?

Tatile giderken evi nasıl bırakmalısınız?

16.07.2021 - 13:56 | Son Güncellenme:

Tatile mi gidiyorsunuz? Bavul toplamaktan yorulup evinizi nasıl bıraktığınıza önem vermezseniz dönüşte kötü sürprizlerle karşılaşabilirsiniz. Evinizi güvenli bırakmanız için gerekli ipuçlarımıza göz atın…

Tatile giderken evi nasıl bırakmalısınız

Güneş parladığında ve tatil heyecanı sardığında, hırsızlık riskleri, su veya gaz kaçağı gibi tehlikeleri çabucak unutursunuz... Evinizi kısa süreliğine de olsa boş bırakırken ne yapmanız gerektiğini unutmamak için bu yazımız işinize yarayabilir.

Haberin Devamı

Paradan tasarruf etmek için cihazlarınızı kapatın

Ya size tatillerde bile para biriktirmenin mümkün olduğu söylenseydi? Kolay! Tüm elektronik cihazlarınızın fişini çekerseniz, cihazı kapatırsanız, su kaynağını ve kazanı kapatırsanız, elektrik faturanızı önemli ölçüde azaltırsınız. Aslında, 3 uzun hafta boyunca uzaktaysanız, boşta kalan bir buzdolabı ve fişe takılı olmayan cihazlar %20'ye kadar tasarruf sağlayabilir.

Evinizi güvence altına alın

Tatile çıkmadan önce düşünmeniz gereken ilk şeylerden biri evinizi düzgün bir şekilde güvence altına almaktır. Erişilemez hale getirmek, hırsızların gelmesini önlemeye yardımcı olur ve onları eve girmekten caydırır. Onu doğru bir şekilde korumak ve gönül rahatlığıyla ayrılmak için yüksek performanslı bir güvenlik sistemi (alarmlar, güvenlik kameraları, uygulamalar vb.) benimseyin. Arabalarınızı garaja koymayı, yüzme havuzunuzu örtmeyi, bahçe mobilyalarınızı kaldırmayı unutmayın...

Haberin Devamı

Küçük ayrıntılar önemlidir

Ayrılmadan önce bulaşık veya çöp bırakmak hatta yıkanmamış ağır lekeli çamaşır bırakmak dahi evinizin çok kötü kokmasına yol açabilir. Siz tatile çıkmadan önce evinizin temiz olduğundan emin olmalısınız. Çünkü uzun süre havasız kalacak olan dairenizin daha da kötü kokmasını istemezsiniz.

Bir liste yapın

Bavula konacaklar listesi gibi, çıkarken unutulmaması gerekenler listesi de hazırlarsanız işiniz kolaylaşır. Tüm elektrikli aletleri kapatmak, kombiyi kapatmak, bulaşık ve çamaşırları kaldırmak, çiçekleri suya koymak, pencereleri kapatmak ve güvenliği devreye sokmak gibi önlemleri yazmayı unutmayın.