Gayrimenkul Haberleri Suada'da Son Durum ve En Güncel Bilgiler

Suada'da Son Durum ve En Güncel Bilgiler

Son Güncellenme:

.

Suadada Son Durum ve En Güncel Bilgiler

Kuruçeşme’de kıyıdan 165 metre açıkta yer alan adanın üzerindeki tesislerin yıkımı, mahkeme kararıyla belediye ekipleri tarafından gerçekleştirildi. Bu kararın nedeni olarak ise adanın üzerinde kaçak yapılaşma gösterildi. Peki yıkım sürecine nasıl gelindi, neler yaşandı? Önce adanın tarihine kısaca bir göz atalım.

Haberin Devamı

Serkis Bey’in Adası Suada yıkılıyor

Suadada Son Durum ve En Güncel Bilgiler

İstanbul’un Kuruçeşme semtinde bulunan ve birkaç büyük kayanın bir araya gelmesi ile oluşan ada, padişah Abdülaziz’in 1872’de sarayın baş mimarı olarak görev yapan Serkis Kalfa’ya hediye etmesi ile ilk kez yapılaşıyor. Serkis Kalfa da adaya üç katlı köşk inşa ediyor ve burada yaşamaya başlıyor. Baş mimar, ölümüne kadar bu adada yaşadığı için I. Dünya Savaşı dönemine kadar burası ‘Serkis Bey’in Adası’ olarak anılıyor. I. Dünya Savaşı sonrasında ise ada, Serkis Kalfa’nın varisleri tarafından Şirket-i Hayriye Vapur İşletmesi’ne kiralanıyor.

Suada oluşunun öyküsü

Suadada Son Durum ve En Güncel Bilgiler

Uzun yıllar kömür deposu olarak kullanılan ada, 1957 yılına gelindiğinde ise Galatasaray Spor Kulübü tarafından satın alınıyor. Kulüp, Galatasaray Adası olarak da anılacak olan adaya sosyal tesis inşa ediyor. 2006 yılından bugüne kadar ise ada, Mels Turizm Otelcilik Restoran Eğlence Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi tarafından eğlence ve yeme-içme mekanı olarak işletilmeye başlanıyor. Mehmet Koçarslan’ın çoğunluk hisseye sahip olduğu şirket tarafından 11 yıl boyunca işletilen adanın üzerinde yer alan tesisler ‘Suada’ adını alıyor. İşlettiği mekanlara kızlarının isimlerini veren Koçarslan üç kızının ikinci isimleri Su olduğu için, adaya bu ismi veriyor.

Haberin Devamı

Yıkım sürecinde yaşananlar

Suadada Son Durum ve En Güncel Bilgiler

2017 Mayıs’ının son günlerinde karada çevik kuvvet ekipleri, denizde de deniz polisi ve deniz zabıtası tarafından güvenlik önlemi alınarak yürütülen yıkım çalışması sırasında, ada üzerinde 1980 yılında imara aykırı olarak inşa edilen her şey, diğer bir deyişle bütünüyle Suada yıkılıyor. Kaçak yapıların yıkımından sonra adadan geriye bir tek kayalar kalıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, alınan yıkım kararı, belediye encümeni tarafından alınıyor ve ilgili mahkeme tarafından onanıyor. Galatasaray yönetiminin yaptığı açıklamaya göre ada önümüzdeki süreçte kanunlara uygun şekilde tekrar düzenlenecek. Böylece Suada yıkılıyor haberi ile üzüntü yaşayan kesimin yüzü gülerken, Suada eskisi gibi hizmet etmeye devam edecek. Emlak piyasasına ilişkin ve gündeme dair diğer güncel konuları

Haberin Devamı
Milliyet Emlak

adresini ziyaret ederek kolayca takip edebilir, gündemin önemli başlıkları konusunda en güncel detaylardan sıcağı sıcağına haberdar olabilirsiniz.