Güncel Yılan Hikayesi Dizisi Nerede Çekildi?

Yılan Hikayesi Dizisi Nerede Çekildi?

Son Güncellenme:

.

Yılan Hikayesi Dizisi Nerede Çekildi

Başrollerinde Memet Ali Alabora, Meltem Cumbul ve Emre Kınay'ın rol aldığı Yılan Hikayesi, yayınlandığı yıllarda ekranlarda fırtınalar estirmişti. 1999 yılı ile 2002 yılları arasında yayında olan Yılan Hikayesi, Osman Yağmurdereli yapımcılığında hazırlanıyordu. Kanal D ekranlarına gelen dizi, Tayfun Güneyer imzası taşıyordu. Dizinin 2011 yılında yeniden çekilen Dedektif Memoli adlı versiyonunda ise başrolü Emre Kızılırmak oynamış ancak dizi tutmamıştı. Büyük ses getiren ilk dizide, Memoli olarak anılan bir polisin köyden kaçan genç bir kızla yaşadığı maceraları konu alan dizinin çoğu sahnesi İstanbul'da geçiyordu. Zeyno, kocasının peşinden koşarken Memoli de mafya ile savaşarak ekrana geliyordu. "Yılan Hikayesi nerede çekildi sorusu" dizinin yayınlandığı dönem izleyiciler arasında popülerleşmiş, set mekânları izleyici akınına uğramıştı.

Haberin Devamı

Memoli'nin evi nerede?

Yılan Hikayesi Dizisi Nerede Çekildi

Yılan Hikayesi dizisinde Komiser Memoli'nin oturduğu apartman sıklıkla ekrana geliyordu. Memoli'nin komşuları Belgin Hanım ve Rambo Berk de diziye renk katan simalardı. Dizi Beyoğlu'nda bulunan 3. Vakıf Han'da çekiliyordu. Apartman Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne aitken, TSE'nin bulunduğu alanlar temizlenerek dizi platosu haline getirilmişti. Tam 110 yıllık olan yapı, Yağmur Ajans tarafından tarihi dokusu nedeniyle tercih edilerek kiralanmıştı. Platonun sorumlusu da yine binada ailesi ile yaşayarak binaya dizi fanlarının girişine engel oluyordu. Binlerce kişinin hatıra fotoğrafı çektirmek için akın ettiği Vakıf Han, senelerce izleyicilerin ilgi odağı olmuştu. Beyoğlu, Turnacıbaşı caddesi dizinin sokak sahnelerinin çekildiği yerler arasındaydı.

Haberin Devamı

Zeyno'nun köyü Elazığ'da değil

Yılan Hikayesi Dizisi Nerede Çekildi

Yılan Hikayesi dizisinde Meltem Cumbul'un canlandırdığı Zeyno karakterinin Elazığ'daki köyü için yapılan çekimler Çanakkale'de gerçekleştirilmişti. Daha önce birçok dizi ve sinema filmine ev sahipliği yapan Çanakkale'nin Adatepe Köyü, tahrip olmamış doğal haliyle yönetmenlerin gözdesi haline gelmişti. Zeyno'nun köy sahnelerinin ardından çevre il ve ilçelerde otobüslerle köye turlar düzenlenmişti. Dizinin henüz ilk bölümünde Elazığ olarak gösterilen köy, Zeyno'un şehirdeki hayatının kontrastını oluşturan doğal bir yaşamı işaret ediyordu. Bozkır görüntüsü ve pastoral dokusu ile köy yaşamını simgeleyen Adatepe, dizide Zeyno ve Memoli arasındaki zıtlığın referansı olarak dizi içinde zaman zaman ekrana gelmişti.

Yılan Hikayesi dizisi nerede çekildi?

Yılan Hikayesi Dizisi Nerede Çekildi

Yıllan Hikayesi, İstanbul'un dört bir yanında kurulan setleri ile izleyicilere güzel manzaralar ve farklı mekânlar sunmuştu. Kartal'da yer alan eski Yunus çimento fabrikası, Kumkapı balık hali, Kaynarca tren istasyonu, Sultanahmet, Fatih Yedikule, Suriçi, Samatya gibi yerler dizide görülmüş, izleyicilere farklı İstanbul atmosferlerini yansıtmıştı. Bebek marina tekne sahnelerine ev sahipliği yaparken özellikle dizinin mafya kanadının toplantı sahnelerinde bolca tekne mahalleri görülmüştü. Galata Köprüsü, Eminönü, Esenler otogar, Tarlabaşı, Eski Beyoğlu dizinin dış mekanları arasında bol bol göze çarpmıştı.