Cadde Fashion Week’e sönük kapanış!

Fashion Week’e sönük kapanış!

18.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Mercedes- Benz Fashion Week’in son gününe sutyensiz ve göğsü açıkta bırakan koleksiyonlar damgasını vurdu. Ancak defileler ilk günkü kadar heyecen yaratmadı

Fashion Week’e sönük kapanış

Mercedes- Benz Fashion Week’in son günü White Posture ve Ekria defilesiyle başladı. İlk günlere oranla daha sakin geçen defile yaklaşık olarak yarım saat geç başladı. Günün ilk defilesinde White Posture ve Ekria Modern, sofistike ve güçlü tarzlarıyla bilinen tasarımcılar hazırladıkları koleksiyonlarını moda haftası kapsamında tanıttı.

Beyaz gömlek modası
Bilindik defilelerin dışında podyuma manken çıkmazken, ‘Metropolis’ koleksiyonundan alınan ilhamla hazırlanan üçgen bir konstrüksiyon üzerine uygulanan video mapping, davetlilere benzersiz bir sunum deneyimi yaşattı. Hayranlık uyandıran video mapping uygulaması misafirlerin ilgisini çekti. Beyaz gömlek modasına daha farklı bakış açısı getirmeyi hedefleyen White Posture, geleceğin mimarisine ilişkin formların tüm parçalarında kendini rahatça hissettirdiği yaka, manşet, dikiş detaylarıyla poplin kumaş kullanımı öne çıkardığı görüldü. Ekria ise, modern, sade ve sofistike tarzıyla öne çıktı. Kadın için 20 adet parlak, erkek için 10 adet mat tasarımın bulunduğu kreasyon 14 ayar altın kaplama ve lazer ortamında kesilen 925 ayar gümüşten oluşuyor.

Podyumda göğüsler fora
Günün ikinci defilesi ise tasarımcı Burçe Bekrek tarafından düzenlendi. İspanyol tırmanıcı Josune Bereziartu’dan ilham alınarak hazırlanan tasarımlarda Bekrek, imza dokunuşlarının tırmanış olmasına dikkat çekti. Berkek’in fermuarın mücevheri olarak adlandırdığı tasarımlarında YKK Fermuarları defilede koleksiyonuna eşlik etti. Defilede podyuma çıkan mankenlerin yaşadığı talihsizlikler dikkat çekti.

Yazarlar