Cadde Ferzan Özpetek: Giovanna Mezzogiorno’yu aradım

Ferzan Özpetek: Giovanna Mezzogiorno’yu aradım

17.10.2018 - 17:38 | Son Güncellenme:

Yönetmen Ferzan Özpetek, filmlerinin yazım ve yapım aşamasına kadar geçirdiği serüvende oyuncu seçiminin en önemli yolculuklardan biri olduğunu açıkladı.

Ferzan Özpetek: Giovanna Mezzogiorno’yu aradım

Ferzan Özpetek, 2003 yılında 'Karşı Pencere' filmiyle İtalya’nın yetenekli oyuncularından Giovanna Mezzogiorno’yu da uluslararası arenaya tanıtmıştı.

Haberin Devamı

Filmlerinin yazım ve yapım aşamasına kadar geçirdiği serüvende oyuncu seçiminin en önemli yolculuklardan biri olduğunu anlatan Ferzan Özpetek, “Giovanna Mezzogiorno’yu daha konuyu yazarken aradım. Derinliği olan ve zor bir roldü. Karşımda gencecik bıraktığım bir genç kızın 15 yıl sonraki hali vardı. Güzel ve alımlı bir kadın. Ve Adriana karakterini ete kemiğe büründürdü" şeklinde konuştu.

Senaryo aşamasındayken filmin oyuncularının seçimine başlayan usta yönetmen, Napoli şehrini seçmesindeki sebep için ise; “Filmin karakteri Adriana'nın zihnine girmek, bir şehri keşfetmek, boyutları ve renkleri sürekli değişen bir labirent gibi sokaklardan ve meydanlardan geçmek gibiydi. O zaman fark ettim ki; Adriana’nın aklının içinde ancak, tıpkı filmde dediğim gibi 'Sırlarını kimseye açmayan bir Napoli' olabilirdi” dedi.

Haberin Devamı