Cadde Göğüs estetiğine genel bakış

Göğüs estetiğine genel bakış

11.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Son zamanlarda dudak ve göğüs estetiği ön plana çıktı. Göğüs estetiği üzerinde birkaç noktaya değinmekte fayda var. Öncelikle cerrahlar için organın doğru adı memedir. Meme dokusuna yapılan işlemler, genel olarak büyütme, küçültme veya dikleştirme operasyonlarıdır.

Göğüs estetiğine genel bakış

Meme estetiği yaptırmak isteyen kadınların sütyen ölçülerinden yola çıkmaları bir seçenektir. Genelde B ve C sütyen ölçüleri normal kabul edilir. A ölçüsünde olanlar meme büyütme ameliyatını düşünebilir. D ve daha üzeri ölçüye sahip olanlarsa meme küçültme işlemi için adaydır. Sütyen ölçüsü B veya C olup, kilo alıp verme ya da hamilelik ve emzirme sonucu sarkma yaşayanlara meme dikleştirme işlemi önerilir.

Haberin Devamı

Son zamanlarda meme büyütme işlemi, estetik cerrahi alanında en çok gelişme gösteren ameliyat alanı oldu. Bu amaçla kullanılan silikon protezlerin yapısı, teknolojik imkanlarla daha da geliştiriliyor. Damla şekilli protezler, hastanın göğüs kafesi yapısına en uygun alternatifler arasında. Eskiden hangi büyüklükte bir protezin kendileri için ideal olacağını gözlerinde canlandırmakta zorluk çekenler, üç boyutlu bilgisayar projeksiyonlarıyla memenin son şeklini görebiliyor. Uygun cerrahi aletler kullanılarak, daha az travmatik ve iyileşme süresi hızlı işlemler yapılabiliyor.

Büyük meme sırt ağrısı nedeni

Meme küçültme ameliyatına duyulan ihtiyaç, toplumumuzda sosyal bir olgudur. Meme dokusunun aşırı büyüklüğü, kilolu ve menopoz çağındaki kadınlarda görülebileceği gibi çok erken yaşlarda ve kilodan bağımsız olarak da ortaya çıkabilir.

Haberin Devamı

Böylesi bir durum, vücut ağırlık merkezinin öne kaymasına neden olur. Bunu dengelemek için aşırı çalışan sırt kasları, bel ve sırt ağrılarına sebebiyet verir. Omuzlarda sütyen askılarının izi derinleşir, meme altında pişikler meydana gelir. Kişi, sosyal ortamlarda ve kıyafet seçiminde rahat olamaz. Tüm bu sebeplerden ötürü meme küçültme ameliyatları sadece estetik değil, fiziksel rahatlık amacıyla da yapılır.

Hamilelik deformiteleri için

Hamilelik ve emzirme döneminden sonra kadınlar için en önemli estetik sorun, memelerin sarkmasıdır. Süt verilen dönemde iyice büyüyen meme dokusu, sütün çekilmesiyle küçülür. Hatta o kadar küçülmüş olabilir ki, hamilelikten önceki boyutun altında bile inebilir. Ne var ki, genişlemiş olan deri artık hiçbir şekilde eski elastik özelliğini taşımaz. Bu da memelerde gevşeme ve sarkmaya yol açar.

Burada karar verilmesi gereken konu, bir dikleştirme ameliyatı sonucu elde edilecek meme dokusu hacmi, hastanın arzu edeceği boyutta mıdır? Eğer hacim olarak da yetersizlik varsa, silikon protez yardımıyla takviye yapılması daha iyi sonuç verebilir. Böylece meme hem büyütülmüş, hem de dikleştirilmiş olur.

Plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahi uzmanı Doç. Dr. Ahmet Sönmez