Cadde Hayvanların sesi oldular

Hayvanların sesi oldular

31.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ünlü isimler, hayvanlara yapılan işkenceyi protesto etmek için başlatılan ‘Onların Sesi Sensin’ projesine destek oldu

Hayvanların sesi oldular

Hayvanlara yapılan kötü davranışların cezalandırıldığı 5199 Hayvan Koruma Kanunu’nun, Kabahatler Kanunu kapsamından Türk Ceza Kanunu’na alınmasını sağlayacak tasarıya, ünlüler de destek oldu. İyi Biri Misin Derneği’nin sosyal medya üzerinden başlattığı ‘Onların Sesi Sensin’ farkındalık projesine, aralarında oyuncu, şarkıcı ve futbolcuların da yer aldığı çok sayıda isim çektikleri videolu mesajlarla, insanları hayvanlara karşı daha duyarlı davranmaya davet etti.

Haberin Devamı

Hayvanların sesi oldular

‘İlk deneyim’

Yaklaşık 50 ünlü ismin mesajı, derneğin sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. Ayça Ayşin Turan verdiği mesajda, “Biliyor musunuz, araştırmalar seri katillerin ilk öldürme deneyimlerini, hayvanlar üzerinde gerçekleştirip, sonra kadına, çocuğa ve yaşlıya gittiklerini ispatlıyor” dedi.

‘Onlar dostlarımız’

Ata Demirer “Hayvanların sesi olmak demek, atan bir kalbin yaşam hakkını savunmak demektir” sözlerine yer verirken, Melisa Aslı Pamuk ise, “Onlar bizim dostlarımız. Kalbi atan her canlının yaşama hakkını savunuyoruz” mesajını verdi.

Hayvanların sesi oldular

‘Çocuklar tehdit altında’

Özgürcan Çevik: Bir mahallede hayvana eziyet varsa, o mahallenin çocukları da tehdit altındadır.
Naz Elmas: Hayvansever olmak zorunda değilsin. Kadın için, çocuklar için, her canlıya yapılan şiddete dur demek için onların sesi sensin.
Hazal Kaya: Onlara her türlü kötü muamele, suç olsun istiyoruz. Sahipli, sahipsiz hayvanlar için, kadınlar için, çocuklar için ve her türlü şiddete hayır demek için onların sesi sensin.
Gökçe Bahadır: Şiddet her canlıya acı veriyorsa, neden onlara yapılan suç değil?
Özge Özpirinçci: Sahipli, sahipsiz fark etmeden her hayvana yapılan şiddet suç olsun istiyoruz.
Olcay Şahan: Hayvanlara her türlü kötü davranış suç olsun istiyoruz.
Sinem Kobal: Sahipli, sahipsiz hayvan ayrımı kalksın istiyoruz. Evimizdeki kadar sokağımızdaki hayvanlar için de hak istiyoruz. Onların sesi sensin.
Yıldız Çağrı Atiksoy: Hayvanlara sahip çıkmak, kadına ve çocuğa kalkan elleri indirmenin ilk adımıdır.