Cadde İEF"de tiyatro caz ve sokak gösterileri

İEF"de tiyatro caz ve sokak gösterileri

28.08.2016 - 14:44 | Son Güncellenme:

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde İZFAŞ tarafından düzenlenen Folkart’ın ana sponsor olduğu 85. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın ikinci günü renkli görüntülere sahne oldu.

İEFde tiyatro caz ve sokak gösterileri

Folkart’ın sponsorluğunda gerçekleştirilen FMX Blacliner Motokros Gösterisi, Fosforlu müzikali, Kredi isimli tiyatro oyunu, Mogambo’da Caz Geceleri ve birbirinden ilginç sokak gösterileri fuar ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşattı.

Haberin Devamı

Hızın, cesaretin ve tutkunun adrenalinle birleştiği FMX Blacliner Motokros Şov, izleyenleri adeta büyüledi. İlk gün şiddetli rüzgar nedeniyle çeşitli hareketlerini gerçekleştiremeyen dünyaca ünlü 8 pilot, fuarın ikinci gününde muhteşem bir şov yaptılar. Havada motorsikletleri ile asılı kalan pilotlar, yerçekimine meydan okudu. Adeta havada poz verdi. FMX Blackliner Motokros Şovu fuar boyunca 20.30-21.30 saatleri arasında Lozan Kapısı girişinde devam edecek. Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu gösterimleri ücretsiz olarak gerçekleştirilen gösterilerin ilki Fosforlu oldu. Suat Derviş’in "Fosforlu Cevriyeö romanından Tuncer Cücenoğlu tarafından uyarlanan Fosforlu Müzikali, Eski İstanbul’un Galata semtinde yaşanan buruk bir sevda öyküsünü anlattı. Oyun, platonik aşk hikayesiyle izleyenleri büyüledi. Serkan Üstüner’in yönettiği müzikalde; Ayça Varlıer, Fatih Dönmez, Pınar Yıldırım, Cem Güler, Mert Carim ve Ece Duran sahne aldı. Oyun bitiminde seyirciler ünlü sanatçılara yoğun ilgi gösterdi.

Haberin Devamı

GÜVEN KIRAÇ VE EMRE KARAYEL

İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde ücretsiz olarak gerçekleştirilen ilk oyun Kredi oldu. Salonu tamamen dolduran İzmirliler, İskender Altın’ın yönettiği, ünlü oyuncular Güven Kıraç ve Emre Karayel’in aynı sahneyi paylaştığı Kredi adlı tiyatro oyununu izyedi. İzleyenlere kahkaha dolu bir gece yaşatan ünlü oyuncular, toplumsal borç batağıyla çevrelenmiş, özgün, dinamik, çılgınca olaylarla bezeli bir komedi oyununu sergilediler. İsmet İnönü Sanat Merkezi’ndeki gösteriler ücretsiz olarak fuar süresince farklı oyunlarla devam edecek. 85. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda yaz geceleri, caz esintileri ile nefes alacak. Folkart’ın sponsorluğunda, fuar gerçekleşecek konserlerde her gece farklı bir sanatçı sahne alacak. Fuarın unutulmazı Mogambo, Caz Geceleri etkinliği ile yeniden hayat buluyor. En güçlü seslerin ağırlanacağı Mogambo Caz Geceleri’nin ilk gününde Ayşe Gencer ve Imer Demirer sahne aldı. Ülkemizde caz müziğinin önemli iki temsilcisi Ayşe Gencer ve trompetçi İmer Demirer, izleyenlere keyifli bir gece yaşattı. "But Beautifulö isimli albümü ile büyük bir ilgi gören Gencer ile ülkemizde "trompetö kelimesiyle özdeş sanatçı Demirer, kendi bestelerinin yanı sıra klasik caz standartlarından da örnekler sundu. Ünlü şovmen Ercü’nün sunumuyla gerçekleşen caz geceleri her gün, 22.00’de ’Green Tonic’in performansıyla başlayacak. Mogambo Caz Günleri rezervasyonu için 0232 497 11 44 no’lu telefonu arayarak rezervasyon yapılabiliyor.

Haberin Devamı

SOKAK GÖSTERİLERİ

Folkart Sponsorluğunda gerçekleştirilen bir diğer etkinlikler grubu ise Sokak Gösterileri oldu. İzmir Enternasyonal Fuarı etkinlikleri kapsamında 18 ülkeden 600’e yakın sanatçının İzmir’e gelmesine destek veren Folkart rüzgarı sokaklarda da devam etti. Fuar sokaklarında gösteriler yapan sokak sanatçıları izleyenleri kendilerine hayran bıraktı. İtalya’dan ülkemize gelen Physical Musical Comedy grubu Kaskatlı Havuz’da İzmirlilere unutulmaz bir şov yaptı. Brassolist Grubu ise Yunuslu Havuz civarında unutulmaz türküleri izleyenler ile birlikte yorumladı. Ünlü sanatçının gerçekleştirdiği Vinyl Burns şov da izleyenlerden tam not aldı. Stilt Walkers and Dancers şovda ise fuar ziyaretçilerini şaşırtmayı başardı. Tahta bacaklarla insanların iki üç katı yüksekliğe ulaşan ekip üyeleri herkesi kendilerine hayran bıraktı. Sanat Sokağı’nda ise Circus Workshop etkinliğinde miniklere sirklerdeki bazı gösteriler öğretildi.