Cadde İlk gösterim yazlık sinemada

İlk gösterim yazlık sinemada

09.06.2017 - 09:21 | Son Güncellenme:

Televizyon ve sinema ekranlarında 'Leyla ile Mecnun', 'Kara Bela' gibi fenomen yapımlara imza atan Burak Aksak'ın yeni filmi 'Salur Kazan: Zoraki Kahraman' BKM yapımcılığında 9 Haziran’da vizyona giriyor. Dede Korkut Hikayelerini mizahi bir dille anlatan ve genel izleyici sınıflandırması alan filmin ilk gösterimi Burak Aksak ve tüm ekibin katılımıyla önceki akşam Uniq Açıkhava Sahnesi’nde yapıldı.

İlk gösterim yazlık sinemada

Seyirci ve oyuncuların buluştuğu 'Salur Kazan: Zoraki Kahraman'ın ilk gösteriminde, filmi 500 kişi kahkahalarla izledi. Filmin ruhuna uygun olarak şezlonglarda ve açık havada izleme yapılmasının yanı sıra seyirciye lokma dağıtıldı. Senarist ve yönetmen Burak Aksak, film öncesinde basına verdiği röportajda, "Heyecanlıyız, her şeyden önce yazlık sinema konsepti ile ilk gösterimimizde seyirciyle buluştuk. İnşallah devamı gelir bu tür işlerin. Biz de yazın bol bol film izleriz. Seyirci beğenirse diğer iki filmimiz de gelecek. Hatta seneye başka yeni filmleri de yaz mevsiminde çıkabiliriz" dedi.

Haberin Devamı

"SİNEMAYI ON İKİ AYA YAYIP, YENİ BİR ALAN YARATALIM"

'Salur Kazan’ı canlandıran Mahir İpek, "Zaten yaz sıcağındayız, aynı sıcaklıkta bir film vizyona girecek. Tabii Türkiye’de bugüne kadar hep bir sinema sezonu varmış gibi, nisan ayında bitermiş gibi bir durum doğdu. Bunu 12 aya yaymak ve sinemaya yeni bir alan yaratmak gerekiyor. Biz de filmimizi 9 Haziran’da vizyona sokmaya karar verdik. Burak’ın yazdığı senaryolara seyirci çok aşina. Onlar izlenesi ve izlendikçe farkedilesi filmler" ifadelerini kullandı.

"GENÇLER İÇİN ÇOK GÜZEL BİR BULUŞMA OLDU"

Deneyimli oyuncu Devrim Yakut, "Yazlık sinema nostaljik bir şey. Dede Korkut Hikayeleri çok eski, ama yeni kuşak çok da bilmiyor gibi hissediyorum. Burak bence çok güzel bir şey yaptı. Dede Korkut hikayelerini yeniden yorumladı. Çok da güzel oldu. Benim kuşağım ninelerinden dinlemiştir ama gençler için çok güzel bir buluşma oldu. Seyircimiz gelsin, pişman olmayacak" dedi.

Haberin Devamı

Korhan Herduran da "Burak hocanın kalemi belli. 'Salur Kazan’ın oğluna hayat verdim. Seyirciye hemen sinemaya gitmelerini öneriyorum" tavsiyesinde bulundu.

"BURAK AKSAK MODERN NASREDDİN HOCA’DIR"

‘Çoban’ rolündeki Onur Atilla, "Dede Korkut Hikayeleri, Burak Aksak’ın üçlemesi olarak çekildi. Eğer seyircisi güzel karşılarsa devamı da gelecek. Zaten hazır, çekildi. Ben de 'Çoban' karakterine hayat verdim. Biz çok eğlendik. Seyirci de keyif alacaktır" ifadelerini kullandı.

Sezgi Sena Akay ise "Gerçekten çok keyifli bir iş çıkardık. Bizi kesinlikle izlemenizi istiyoruz" dileğinde bulundu. Arzu Oruç da "Burak Aksak’ı hep modern Nasreddin Hoca olarak görüyorum. Hem güldürüyor, hem düşündürüyor. Benim karakterim can vermiyor, akıl alıyor. 'Çoban' karakterinin aklını alıyorum. Seyredince görürsünüz" şeklinde konuştu.

"ERDAL TOSUN HARİKA BİR İZ BIRAKTI"

Röportajın sonunda geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden 'Zoraki Kahraman'daki rolüyle seyircinin en çok konuştuğu oyunculardan Erdal Tosun’u anan Onur Atilla, "Erdal Tosun’u sevgi saygı ve rahmetle anıyoruz. Bu filmde harika bir iz bıraktı. Ben genç bir oyuncu olarak aynı filmde rol almaktan gurur duyuyorum" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Filmi merakla beklediğini söyleyen Murat Cemcir ise "Korhan var, Mahir var, Burak Aksak yazıp yönetti. Rahmetli Erdal Abi’yi izleyeceğiz. Bu filmi çok merak ediyorum" dedi.