Cadde İnci Aral’dan Fatoş Güney’e cevap

İnci Aral’dan Fatoş Güney’e cevap

20.06.2017 - 14:50 | Son Güncellenme:

Sinemanın efsane ismi Yılmaz Güney'in eşi Fatoş Güney, intihal iddiasıyla İnci Aral'a dava açtı. Yazar İnci Aral ise iddialar reddederek, "Hak edilmemiş ve kötü bir iftira" dedi.

İnci Aral’dan Fatoş Güney’e cevap

Fatoş Güney, avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada, İnci Aral’a ‘Sevgili’ isimli kitabında kendilerine ait çok özel bilgileri paylaştığı nedeniyle dava açtığını duyurdu. Fatoş Güney, Aral’ın bu ay Kırmızı Kedi etiketiyle okurlarla buluşan kitapta kendi çalışmalarından intihal yapıldığını iddia etti.

Haberin Devamı

Fatoş Güney'in, avukatı aracılığıyla yaptığı açıklama şöyle:
"Kırmızı Kedi yayınevi tarafından Haziran 2017`de birinci basımı gerçekleştirilen, yazarı İnci Aral olan ‘Sevgili’ isimli kitap, müvekkil Fatoş Güney'in yıllar önce yazar İnci Aral’a aktardığı sözlü anlatım ve geçici olarak incelemesi için sunduğu yazılı eser niteliğindeki materyaller, müvekkile ait senaryo ve kitap taslağı kullanılmak sureti ile oluşturulmuş olup bu konuda müvekkilden hiçbir şekilde onay alınmamıştır. Müvekkil kitap basıldıktan sonra haberdar olmuştur.

"BÖYLE BİR DURUM YOKMUŞ GİBİ DAVRANILDI"

Tüm uyarı ve görüşme talebimize rağmen, yazar ve yayınevi tarafından müvekkile şahsen geri dönüş yapılmamış, adeta böyle bir durum yokmuş gibi davranılmıştır. Müvekkilin konuyu görüşme talebi ise yayınevi ve yazarının, nezaket kurallarına uymayan sessizliği ile karşılanmıştır. Yayınevinin avukatı tarafından durumun tahlil edileceği vekil olarak tarafımıza iletilmiş ancak çözücü hiçbir adım atılmamış, bu süreçte kitabın tanıtım faaliyetleri arttırılmıştır.

Haberin Devamı

"ÖZEL BİLGİLERİN PAYLAŞIMINA ONAYIMIZ YOK"

Müvekkilin ‘Sevgili’ isimli kitabın basım yayın ve dağıtımına, kendisine ve eşi Yılmaz Güney'e ait çok özel bilgilerinin paylaşılmasına kesinlikle onayı yoktur. Müvekkil; şahsı, ailesi ve eşi adına, kişilik haklarını korumaya, haklı taleplerini hukuk zemininde ileri sürmeye, bu ülke ve tüm insanlık için büyük bir değer olan eşi Yılmaz Güney'in manevi mirasını tüm gücü ile korumaya devam edecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

İNCİ ARAL İNTİHAL İDDİALARINI REDDETTİ

Sozcu.com.tr’ye konuşan kitabın yazarı İnci Aral, intihal iddialarını reddederek, “Böyle bir şey yok, bu gerçek dışı tümüyle. Ben piyasadaki kitaplardan, Yılmaz Güney üzerine yazılardan yararlandım. Ayrıca yine Fatoş Hanım’ın, basına ve magazin yazarlarına verdiği sayısız anlatım var. Onlardan yola çıktım. Belgelerini almak, el koymak, onları istemediği şekilde kullanmak diye bir şey asla söz konusu değil. Bununla ilgili bütün kanıtlar elimde var. Kitaplar var. İnternette dolaşan, oradan indirdiğim, kendi anlatımlarını kapsayan belgeler var, röportajları var. Hiçbir şekilde bu hırsızlık ve intihal suçlamasını uygun bulmuyorum. Hak edilmemiş ve kötü bir iftira kabul ediyorum" dedi.