Futbol İnönü'de yıkım tüm hızıyla sürüyor!

İnönü'de yıkım tüm hızıyla sürüyor!

04.09.2013 - 16:19 | Son Güncellenme:

2012-2013 sezonu sonrası yıkımına başlanan Beşiktaş İnönü Stadı'nda çalışmalar son hızı ile devam ediyor.

İnönüde yıkım tüm hızıyla sürüyor

Haziran ayından bu yana yaklaşık 3 aydır süren çalışmalar sonrası stadın Yeni Açık ve Kapalı tribün olarak bilinen bölümlerinin yıkımı tamamlandı. Saha zemininde de kazı çalışmaları sürerken, Beşiktaş İnşaat A.Ş. Genel Müdürü İhsan Çoşkun yıkımın ekim ayı sonunda tamamlanacağını söyledi.

"Mayıs ayı sonunda başladığımız çalışmalar Gezi Parkı protestoları nedeniyle bir süre durmuştu. Ancak şu anda çalışmalarımız tüm hızı ile devam ediyor. Eski açık bölümündeki kuleler muhafaza edilecek. Diğer kısımları tamamen yıkacağız. Ekim ayının ortasında yıkım işlemleri bitecek. Daha sonra inşaata başlayacağız. Konu ile ilgili Başkanımız Fikret Orman ve yöneticimiz Umut Güner'in talimatları doğrultusunda adımlarımızı atıyoruz. Zeminden yaklaşık 6 metre ineceğiz. Sahamız şu anda 4 kotunda.

Bu 4 kotuna göre 8-9 metre aşağıya inmiş olacağız. Ekim ayının ortalarında, en geç sonunda temel inşaatlarına başladıktan sonra en zor kısım geride kalmış oluyor. Daha sonra süratle devam edeceğiz çalışmalara. Bu konuda tecrübelerimiz yeterlidir. Planlarımızı yaptık. 2014 Ekim ayında yeni stadımız yapmış olacağız."

"YENİ STADIMIZDA GÜNDE 500 KW'LIK ELEKTİRİK ÜRETİMİMİZ OLACAK VE BU ENERJİYİ SATACAĞIZ"

İhsan Çoşkun Yeni İnönü Stadı'nın elektrik üreteceğini ve Yeşil Proje olarak tamamlanacağını belirtti.
"Stadımızı Yeşil Proje olarak yapmayı düşünüyoruz. Türkiye'de ilk kez yeşil bir stat olacak. Stadımızda kullanılacak enerjiden daha fazlasını üreteceğiz. Günde 500 KW'lık elektrik üretimimiz olacak ve bu enerjiyi satacağız. Kulübümüze önemli bir gelir sağlamış olacağız. İnce ve şeffaf plakalar sayesinde güneş enerjisini her dönem elde edebileceğiz."

"BAZI ESERLERİN ÇIKTIĞI İDDİA EDİLDİ AMA YAPILAN İNCELEMELERDE TARİHİ BİR ESERE RASTLANMADI"

Çoşkun son olarak bugüne kadar yıkım çalışmalarında her hangi bir tarihi esere rastlanmadığını sözlerine ekledi.

"Bazı bölgelerde eksi 1 kotlara kadar inildi. Her hangi bir tarihi esere rastlamadık. Zaten olması da beklenmiyor. Çünkü burası doldurulmuş bir arazidir. Bazı eserlerin çıktığı iddia edildi ama yapılan incelemelerde tarihi bir duruma rastlanmadı. İki tane tuğla her yerden çıkabilir. Böyle bir durum olur ise biz gerekli yerlere bildirimlerimizi yaparız."