Cadde İşaret diliyle ünlülerden Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi

İşaret diliyle ünlülerden Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi

30.10.2014 - 09:55 | Son Güncellenme:

Hisar Lions Kulübü'nün katkılarıyla düzenlenen ve İşaret Dili Tiyatro Grubu Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni canlandırdı. Ardından ünlü oyuncu ve sanatçılarda Gençliğe Hitabe için kamera karşısına geçti.

İşaret diliyle ünlülerden Atatürkün Gençliğe Hitabesi

Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere hitaben yazdığı Gençlik Hitabesi bir çok ünlü oyuncunun katılımıyla işaret diliyle tekrar okundu. Bu duruş ve fikir sosyal medya üzerinde çığ gibi büyürken bir çok övgüyü de beraberinde getirdi. İşte karelerle gençliğe hitabe !

Haberin Devamı

Geçen 28 Temmuz’da Kenan Doğulu’yla evlenen Beren Saat, çalışma hayatına bebek molası verse de sosyal sorumluluk projelerine destekte bulunmaya devam ediyor. Daha önce Mor Çatı’ya 100 bin TL bağışlayan ve Taksim’deki yürüyüşlerine de katılan Saat, meme kanseri farkındalık çalışmalarının ardından işitme engelliler için işaret diliyle Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okudu.

Kısa sürede öğrendi

Saat, önceki yaz Uğur Yücel’le başrolünü oynadığı ‘Benim Dünyam’ filmi için sağır, dilsiz ve kör bir kadını canlandırdığı için işaret dilini kısa sürede öğrenmişti. Bursa Hisar Leo Kulübü’nün düzenlediği İşaret Diliyle Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi projesi kapsamında Saat, aralarında Aras Bulut İynemli, Kıraç, Hakan Yılmaz ve Okan Çabalar gibi ünlü isimlerin de yer aldığı 30 gönüllüyle kamera karşısına geçti. Gençliğe Hitabe’nin toplu olarak işaret diliyle okunduğu ilk proje olan video, dün kısa sürede sosyal medyada yayıldı ve izlenme rekoru kırdı.

Harika bir iş çıkardın!

Pazartesi akşamı eşi Kenan Doğulu’nun müziklerini yaptığı Çağan Irmak’ın Unutursam Fısılda filminin galasına katılan Beren Saat, instagram sayfasına birlikte çekilen fotoğraflarının altına “Harika bir iş çıkardın ilk filminde” notunu yazdı. Saat’in eleştiri oklarına maruz kalan ve çok rüküş bulunan beyaz çizmeli kıyafetiyle de pozunu yayınlaması dikkat çekti.