Cadde İtalya’ya sosyal medyadan mesaj

İtalya’ya sosyal medyadan mesaj

25.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ferzan Özpetek ‘İstanbul Kırmızısı’nın çekimleri sırasında yaşanan terör olayları nedeniyle, İstanbul fotoğraflar paylaşarak, İtalyan arkadaşlarına seslendiğini söyledi

İtalya’ya sosyal medyadan mesaj

Ferzan Özpetek’in yönetmen koltuğunda oturduğu ‘İstanbul Kırmızısı’nın İtalya tanıtımı yapıldı. Adriano Sineması’ndaki özel gösterime Özpetek’in yanı sıra başrol oyuncuları Halit Ergenç, Tuba Büyüküstün ve Mehmet Günsür de katıldı. ‘İstanbul Kırmızısı’nın kendisinin ilk Türk filmi olduğunu belirten yönetmen, “Görüntü yönetmeni ve kameramanın haricinde Türk filmi. Filme başlamadan 15 gün önce İstiklal Caddesi’nde bir patlama oldu. Görüntü yönetmenine ‘Korkma gel’ dedim. ‘Keşke başka bir yerde çekseydiniz’ dediler. Sonra Belçika’daki hadise oldu. O günden sonra diyorum ki bunlar her yerde olabilecek şeyler. Herhangi bir olay olabilir mi korkusu vardı. Öyle bir şey de olmadı. Gayet güzel geçti. İtalya’da ‘Sen delisin, niye oradasın?’ diye arkadaşlarım kıyameti kopardı. Devamlı sosyal medyaya resimler koyuyordum. ‘Burada hayat normal devam ediyor’ demek hoşuma gidiyordu” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Boğaz tavsiyesi

Alacakaranlıkta gördüğü İstanbul Boğazı manzarasının kendisini çok etkilediğini söyleyen Halit Ergenç, “Çekimler sırasında Ferzan’ın görmek istediği, sevdiği şekilde bir İstanbul’u yaşadık. Sabah daha güneş dahi doğmadan küçük teknelerin Boğaz’da gezdiğini gördüm. Çok güzel âşık olduğunuz bir kadını sabah uyurken yatakta izlemek gibi. Hepinize tavsiye ederim, İstanbul’a gelirseniz sabah erken saatte Boğaz’da gezin. Kayıkla çıkın” diyerek gazetecilere tavsiyede bulundu. Film 2 Mart’ta İtalya’da, 3 Mart’ta ise Türkiye’de vizyona girecek.