Skorer Fenerbahçe'de Marc Janko bir adım öne çıktı

Fenerbahçe'de Marc Janko bir adım öne çıktı

03.01.2012 - 12:16 | Son Güncellenme:

Sarı-lacivertlilerin Twente'nin 28 yaşındaki golcüsü Marc Janko ile temasları hızlandırdığı öğrenilirken, Samsunspor'un ise Uğur Boral'ı istediği belirtildi. Özgür Çek'in transferi ile birlikte sol kanatta 5 isim bulunurken, Uğur'un da kiralık olarak Samsunspor'a gitmeye sıcak baktığı bertiliyor.

Fenerbahçede Marc Janko bir adım öne çıktı

Golcü arayışlarında Sow, Borges, Alecsandro, Fabiano, Gignac, Gomis, Youssef El-Rabi, Djeebour ve Shaqiri gibi isimler Fenerbahçe ile anılırken, sarı-lacivertlilerin Twente'nin 28 yaşındaki golcüsü Marc Janko ile temasları hızlandırdığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Bienvenu ve Semih'in formsuzluğu ile golcü arayışına yaklaşık 2 ay önce başlayan Fenerbahçe'de Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın listesindeki ilk sırayı Janko'nun aldığı belirtilirken Hollanda gazetelerinde de bu konu sıcaklığını koruyor.

Uzun boylu ve fizik gücü üstün olan bir forvetten yana tercih kullanmak isteyen Aykut Kocaman'ın bu isteğine karşılık yönetim de harekete geçti.

Stoch'un transferinden dolayı Twente ile iyi ilişkiler içinde olan sarı-lacivertliler bu transferi de bitirmek istiyor. 28 yaşında, 1.96 boyunda ve 93 kg ağırlığında olan Janko'nun bonservisinin 5 milyon Euro'nun altında olduğu ifade ediliyor.

Fransa'nın Lille takımında forma giyen Moussa Sow için Arsenal'in devreye girmesi bu transferi zora sokarken, golcü futbolcu daha önce söylediği gibi İngiltere Premier Ligi'nde olmayı hedeflediğini yineledi.

Haberin Devamı

Fabiano'nun, Kulübü Sao Paulo tarafından, Borges'in ise Kulübü Santos tarafından bırakılmak istenmediği bildirildi. Bu nedenle yönetimin transfer çalışmalarında Hollanda ekibi Twente'nin 1.96'lık santrforu Marc Janko üzerinde yoğunlaştığı bildirildi.

Dia'ya onay çıktı ama...

Fenerbahçe'den ayrılmak isteyen İssear Dia'ya, Aykut Kocaman'dan da olumlu yanıt geldi. Senegal Milli Takımı ile Afrika Kupası'na katılacak olan 24 yaşındaki oyuncuyla Niang'ın forma giydiği Katar'ın Al-Sadd kulübü ve Marsilya ilgileniyor. Ancak bu oyuncunun 1 aya yakın bir süre Afrika Kupası nedeniyle takımdan uzak kalacak olması taliplilerini düşündüren ve fiyatı da düşüren bir konu...

Bilica'ya talip çıkmadı

Kocaman'ın, sözleşmesi sezon sonunda biten Fabio Bilica'ya da devre arasında yol göstereceği sızan bilgiler arasında yer alırken, bu oyuncuya henüz bir talip çıkmadı.

Samsun Uğur Boral'ı istiyor

Samsunspor'un ise Uğur Boral'ı istediği öğrenildi. Özgür Çek'in transferi ile birlikte sol kanatta 5 isim bulunurken, Uğur'un da kiralık olarak Samsunspor'a gitmeye sıcak baktığı bertiliyor.

Gençler kiralık gidiyor

Fenerbahçe, sezon içinde forma şansı veremediği gençlerini kiraya verecek...
Takımdaki genç yetenekler Berk Elitez, Recep Niyaz, Gökay İravul ve Hasan Erbey için teklifleri değerlendiren Aykut Kocaman ve ekibinin bu isimlerden bazılarını tecrübe kazanmaları için kiralık olarak başka takımlarda oynamalarına izin verecek.

TEK ŞART LİGİN İKİNCİ YARISINDAKİ MAÇLARIN EN AZ YARISINDA İLK 11'DE OYNATILMALARI
Manisaspor, Eskişehirspor, İstanbul Belediyespor, Karşıyaka ve Elazığspor gibi takımların kadrolarına katmak istediği bu genç isimlerden Gökay ve Recep'i vermek istemeyen Aykut Kocaman, Hasan ve Berk'e ise onay verecek.
Gökay'ın daha önce ilk 11'e girebilmesi transfere engel olurken, Recep'in de 16 yaşında olması nedeniyle A2 takımında oynamaya devam edecek. Hasan ve Berk ise gideceği takımlarda ligin ikinci yarısındaki maçların en az yarısında oynatılmaları şartıyla kiralanacak.

SEZON BAŞINDA 3 FUTBOLCU KİRALIK VERİLDİ
Sarı-Lacivertli takımın kadrosunda bulunan ve sezon başında kiraya verilen Okan Alkan Kayserispor'da oynarken, Mahmut Ertuğrul Taşkıran ise Samsunspor'da kalecilik yapıyor...Volkan Babacan ise önce Kayserispor ardından Manisaspor'a geçti...