Trabzonspor Yenilgiye davet

Yenilgiye davet

21.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şota Arveladze’nin, Galatasaray maçındaki kadro tercihleri yenilgiye davetiye çıkardı. Son 2 haftada 4 puan kazandıran Oscar Cardozo ile takımın yıldızları Mehmet Ekici ve Yusuf Erdoğan’ın yedek beklemesi Aslan’ın ekmeğine yağ sürdü.

Yenilgiye davet

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Sezona iyi bir başlangıç yapan Trabzonspor’da Galatasaray karşısında gelen şanssız yenilginin üzüntüsü yaşanıyor. Oyun anlamında rakibinden üstün olan bordo-mavililerin sonuca gidememesinde kadro tercihleri sebep olarak öne çıkarıldı.

Teknik direktör Şota Arveladze’nin ilk 11’de yaptığı hamleler, mücadeleye epey bir tesir etti. Ayrıca Gürcü çalıştırıcının 90 dakika içinde yaptığı değişiklikler de eleştiri aldı.

Akhisar Belediye ve Kayserispor maçlarında golleriyle takıma 4 puan kazandıran Oscar Cardozo’nun 4 haftadır gol atamayan N’Doye yerine oynatılmayıp yedek bırakılması en büyük tepkiyi çekti.

Paraguaylı yıldızın hem skor hem de rakip savunmayı yıpratan tarzı nedeniyle birinci tercih olması gerektiği dile getirildi. Sezona formda giren Yusuf Erdoğan ile takımın yıldızı olarak kabul edilen Mehmet Ekici’nin de kulübede oturtulması hatalı kararlar olarak nitelendirildi.

Haberin Devamı

Öte yandan, değişiklikler de Şota’nın başını ağrıttı. Özellikle 78. dakikada takım gol ararken Salih Dursun’un oyuna girip, beklerin yer değiştirmesi garip bir karar olarak yorumlandı. Mehmet Ekici’nin ise hiç süre almaması dikkatlerden kaçmadı.

‘Hakem kararıyla’

Ligdeki ilk yenilgisini Galatasaray karşısında alan Trabzonspor’da tepkiler hakem Cüneyt Çakır’a yöneltildi. Bordo-mavili yöneticiler Çakır’a yüklenirken, yerel gazeteler de tepki gösterdi.

Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, Denayer’in eline çarpan pozisyon için, “Bu penaltı değilse başka nasıl penaltı olacak? Cüneyt Çakır’ın kişiliğini seviyorum ama ortaya koyduğu performansı beğenmedim. Dünya Kupası’ndaki performansı yoktu” dedi.

Basın Sözcüsü Yakup Aslan ise, twitter üzerinden Çakır’ı eleştirerek, “Büyük unvanlı CÇ’nin düşük kaliteli yönetimi Trabzonspor’un hakkını gasp etti. Yazık, çok yazık” mesajını yazdı.

Trabzon’da yayınlanan İlkhaber Gazetesi, “Hakem kararıyla yenildik. Buz gibi penaltı. Çakır çarptı”, Karadeniz Gazetesi, “Trabzon’a kör kurşun”, Günebakış Gazetesi, ”Trabzon’a çakır engeli” başlıklarıyla maçı aktardı.

Hedef Osmanlı

Trabzonspor, Galatasaray maçının ardından 26 Eylül Cumartesi günü deplasmanda oynayacağı Osmanlıspor karşılaşması hazırlıklarına ara vermeden başladı. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde Teknik Direktör Şota Arveladze yönetiminde basına ve taraftara kapalı gerçekleştirilen çalışmada, derbide forma giyen oyuncular düz koşu yaparken diğer futbolcuların normal antrenman programı uyguladığı öğrenildi.

Yazarlar