Cadde Kenan Acar: ‘Kadir oyun alanı veriyor’

Kenan Acar: ‘Kadir oyun alanı veriyor’

12.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Kenan Acar, ‘Elimi Bırakma’ dizisinde canlandırdığı Kadir karakterinin çok yönlü olmasının avantaj olduğunu söyledi. Oyuncu, “Bana birçok oyun alanı veriyor” dedi

Kenan Acar: ‘Kadir oyun alanı veriyor’

'Elimi Bırakma' dizisine dahil olan Kenan Acar, adaptasyon sorunu çekmediğini söyledi. Oyuncu, “Gerek bizler, gerek kamera arkasındaki ekip, çok içten ve sıcakkanlı... Sanki birinci bölümden beri beraber çalışıyormuşuz gibi hissettirdiler” dedi. Acar’la projesini ve kariyerindeki hedeflerini konuştuk.

Haberin Devamı

- ‘Elimi Bırakma’ dizisindeki Kadir karakterinde sizi çeken ne oldu?

Karanlık geçmişi olan, inatçı ve başarılı bir avukat. İyi yürekli, temiz kalpli bir adam. Yeri geldiğinde içindeki karanlık tarafı çıkarabiliyor. Avukat, tamirci, mahalle kültüründe büyümüş ve salon nezaketine sahip. Bütün bunlar bana birçok oyun alanı veriyor. Oyuncu olarak bir karakterde bu alanı yaratmaya çalışmak hem zorlayıcı hem de çok zevkli.

Ayrıca bir önceki dizimdeki karakterim Güçlü’nün çok zıttı olması da beni çeken diğer bir etken. Zorlandığım şeyleri
seviyorum.

- Diziye sonradan dahil olmanın avantajları ve dezavantajları neler?

Gün birincisi olan, senaryosu ve karakterleri oturmuş, tüm oyuncuların hem sosyal hayatta hem de senaryo bazında birbirini tanıma süreçlerini aştığı bir ekibin içine dahil olmak, birçok açıdan dezavantajlı olabilir. Ancak bu sette böyle olmadı. Gerek oyuncular, gerek kamera arkasındaki ekip çok içten ve sıcakkanlı... Sanki birinci bölümden beri beraber çalışıyormuşuz gibi hissettirdiler.

Haberin Devamı

- Avukatı canlandırıyorsunuz, rol için hazırlık süreciniz oldu mu?

Açıkçası hazırlık süreci için çok vaktim olmadı. Her şey bir anda gelişti. Bu yüzden de bir yandan bölümleri çekip bir yandan da yönetmenimizle karakter üzerine konuşuyoruz. Bu süreçte ben de birkaç avukat yakınımla görüştüm ve meslek detaylarıyla ilgili bilgi topladım.

- Daha önceki projeniz de dramdı, yine aynı tür tercih etmenizin sebebi ne?

Bana gelen komedi senaryoları, tam anlamıyla içime sinmedi. Çok seviyorum, oynamaktan da keyif alıyorum. Ama bu konuda tiyatro ve sinemada daha başarılıyız sanırım. O yüzden ister istemez dizide drama yöneliyorum.

Kenan Acar: ‘Kadir oyun alanı veriyor’

‘Tiyatroya geri dönmek istiyorum’

- Oyunculuktaki hedefleriniz neler?

Uzun vadeli planlar yapmak yerine adım adım ilerlemeyi tercih ediyorum. Önceliğim Kadir, bu yolculuğu hakkıyla bitirmek de ilk hedefim. En kısa sürede tiyatro sahnesine dönmek istiyorum.

Uluslararası filmlerde oynamak hayallerim arasında yer alıyor.

- Dizi dışında başka projeniz var mı?

Şu ara görüşmekte olduğumuz birkaç sinema projesi var. Antalya Film Festivali tarafından ‘Work in Progress’ ödülüne layık görülen festival filmimiz ‘Av’, yakın zamanda Türkiye ve birçok ülkede gösterilecek. Onun dışında inşallah ikinci sezonda beni komedi türünde bir oyunla tiyatroda göreceksiniz.

Haberin Devamı

- Oyunculukta dönüm noktanız hangi proje?

‘Meryem’. Kendimi geliştirebildiğim aynı zamanda da bunu görebildiğim 30 bölümlük bir maceraydı. Güçlü adı gibi bir roldü, kimseye eyvallahı yoktu.