Cadde ‘Kendimi Montag’in yolculuğuna kaptırdım’

‘Kendimi Montag’in yolculuğuna kaptırdım’

21.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD’li aktör Michael B. Jordan,  ‘Fahrenheit 451’ filminde canlandırdığı Guy Montag  için, “Onun yolculuğu süper bir hikaye. Kendimi kaptırdım ve parçası olmayı istedim” dedi.

‘Kendimi Montag’in yolculuğuna kaptırdım’

Michael B. Jordan, Ray Bradbury’nin romanı ‘Fahrenheit 451’in uyarlamasıyla sevenlerinin karşısına çıktı. Yönetmen Ramin Bahrani ve aktör Michael Shannon’la çalışan Kaliforniyalı oyuncu, distopik bir dünyayı konu alan filmde, itfaiyeci Guy Montag’i canlandırıyor.

Haberin Devamı

- Film teklifi nasıl ulaştı?

‘Black Panther’ın çekimlerindeydim. Ekip arkadaşlarım aradı ve ‘Bu kitabı hiç duydun mu?’ diye sordular. Hiç duymamıştım. Otoriter karakteri oynamayı istemediğim için sıcak bakmadım. Sonra Ramin’le (Bahrani)konuştum, onun bakış açısını anladım. Montag’in yolculuğu, süper bir hikaye. Kendimi kaptırdım, eğittim ve hikayenin bir parçası olmayı çok istedim.

- İki film arasında dinlenebildiniz mi?

Birkaç hafta dinlenme fırsatım oldu. 31 yaşındayım. Koşmaya başlayıp, olabildiğince koşman gereken bir yaş bu. Bunu yapabilecek enerji ve dirence sahibim. Yapım şirketimi kurdum.

‘Kendimi Montag’in yolculuğuna kaptırdım’

Film, inançlarını sorgulamaya başlayınca akıl hocası yüzbaşı Beatty’ye düşman olan Montag’in katıldığı bir direnişte yaşadığı maceraları anlatıyor.

Haberin Devamı

- Senaryodan sonra kitabı da okudunuz mu?

Okumadım. Senaryoyla yetindim çünkü bu devre uyarlanmış. Teknoloji ve internetle büyüyor, öğreniyor ve düşünüyoruz. Üstünde olduğumuz kaygan yokuşu göstermeyi amaçladık. Ramin’in vizyonuna sadık kalıp, onu oynamak istedim.

- Filmde çok modern bir his var...

Senaryoyu geçtiğimiz yıl yazmışlar. Ama ‘Dün’ desen, kimse şaşırmaz. Birleştirilmiş internet olması fikri korkutucu ve Ramin bunu inceledi.

- Veri madenciliği ve yeni teknolojiyi kabullenmeyle ilgili çok güncel şeyler de var...

Evet, gelişmiş bir yapay zeka asistanı Yuxie, Google ve Siri gibi. Bradbury, bunu bizim seçtiğimizi, istediğimizi ve seçim yapma hakkımızı bıraktığımızı söylüyor. Filmde en huzursuz eden konulardan biri de bu. Mutluluğumuzu ve huzurumuzu korumak istiyoruz. Bazı insanlar haberleri bile seyretmiyor. Ama bazen o bedel, özgürlüğünüz ve kişiliğiniz olabilir.

‘Kendimi Montag’in yolculuğuna kaptırdım’

12 Mayıs’ta Cannes Film Festivali’nde gösterime giren ‘Fahrenheit 451’, 23 Mayıs saat 21.00’de beIN Movies Premiere HD ekranında izleyiciyle buluşacak.