Cadde ‘Keşfetmeyi ve hata yapmayı seviyorum’

‘Keşfetmeyi ve hata yapmayı seviyorum’

16.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

2003 yılından beri sürdürdüğü solo çalışmalarıyla dikkat çeken Chris Corner, “Zaman geçtikçe gerçek bir takım oyuncusu olmadığımı anladım. IAMX’in samimiyeti hoşuma gidiyor“ dedi.

‘Keşfetmeyi ve hata yapmayı seviyorum’

Yeni albümü ‘Alive in New Light’la karşımıza çıkan İngiliz trip-hop topluluğu Sneaker Pimps’in solisti Chris Corner, İstanbul’da vereceği konseri öncesi soruları yanıtladı.

Haberin Devamı

Hayranlarına solo müzik projesi IAMX’le muhteşem bir gece yaşatacağını söyleyen sanatçı, dört şarkıda dövme ustası ve müzisyen Kat Von D’yle düet yaptığı repertuvarıyla sahne alacak.

- Yeni albümünüz ‘Alive in New Light’ın yaratım süreci nasıl gelişti?

Albümümüz yeniden doğuşu sembolize ediyor. Yıllarca yaşadığım ruhsal çalkantıların ardından dünyayla ve kendimle kalıcı bir barış haline geldim.

Birkaç yıl önce depresyon ve uykusuzluk tedavileri gördüm. Zaman aldı, karmaşıktı ama parça parça iyileştim. Şimdi eskisinden daha güçlü ve merhametliyim. Dünyanın çok güzel bir yer olduğunu düşünüyorum.

‘Keşfetmeyi ve hata yapmayı seviyorum’

- ‘Alive in New Light’ta dövme sanatçısı ve müzisyen Kat Von D’yle düet yaptığınız dört şarkınız var. Bu işbirliğiniz nasıl oldu?

Haberin Devamı

Kat, IAMX parçalarından ‘I Come With Knives’la kendisini yavaş çekimde geriye doğru bırakırken çektiği bir video paylaştı. Ben de onun projenin hayranı olduğunu ve uzun zamandır desteklediğini fark ettim.

Dünyasını derinlemesine incelediğimde, güzel sesli ve yetenekli bir piyanist olduğunu keşfettim. Aramızda benzer bir estetik duygusu var. Abi-kardeş gibiyiz. Onun yaşam iştahı bana da geçti.

- Sneaker Pimps grubunu kurduktan sonra solo kariyerinize odaklandınız. Bir grupla ve tek çalışmanın farkı nedir?

Zaman geçtikçe gerçek bir takım oyuncusu olmadığımı anladım. Keşfetmeyi ve hata yapmayı seviyorum. IAMX’in samimiyeti hoşuma gidiyor. Arada kalma durumu yok. Başarılı olduğunda veya tam tersinde, her şey açık oluyor.

Birçok insan seslerini duyurmak istiyor. Bazı projeler tek ses ve vizyona sahip olmalı. Bu da IAMX’in ta kendisi.

- Gary Numan’ın son klibinin yönetmenliğini üstlendiniz. Diğer sanatçılar için de video çekmeye devam edecek misiniz?

Umarım. Zamanım varken böyle bir işi yapmayı gerçekten çok isterim. Görsel sanatlar beni geleneksel müzik videolarından her daim daha çok etkilemiştir.

Numan’ın projeleri gibi sıra dışı teknikleri deneyimleme şansı buldum. Yaptığım işte özgürüm. Bu benim gelecekte içinde bulunmak istediğim bir sanat çeşidi. Hatta bazen müzisyenliktense video yaratıcılığında daha iyi olduğumu ve kendime yıllardır yalan söylediğimi düşünüyorum.

Haberin Devamı


‘İstanbul’a aşık oldum’

- Daha önceki ziyaretlerinizden sonra İstanbul’u nasıl hatırlıyorsunuz? Buradaki hayranlarınızla ilişkinizi nasıl tanımlarsınız?

İstanbul’a özgü bir ateş, arzu ve derin sevgi var. Kültür ve tarih yoğun şekilde birbirlerini etkiliyor. İlk konserimde mutluluktan tamamen havaya uçmuştum.

Şehrin insanları ve misafirperverliğine aşık oldum. Coğrafyası, inanılmaz yemekleri ve güzel halkına bayıldım. Yeni müziğimizle tekrar gelmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.

- İstanbul’daki konserinizde hangi şarkıları söyleyeceksiniz?

Yeni albümümüze odaklanarak tüm projelerimizden güzel kesitler şeklinde bir repertuvarla sahne alacağız. Ben ayrıca Kat’in ‘Stalker’ ve ‘The Power And The Glory’ şarkılarını da söyleyeceğim.

Basta ve geri vokalde Janine Gezang, klavyede Sammi Doll ve davulda Jon Siren olacak. Özel bir görsel ve ışık şovu olacak. Türk hayranlarımızla, sıra dışı bir akşam geçireceğiz. Sizleri görmek için de sabırsızlanıyoruz.