Cadde Mahkemeden hastane masrafı kararı

Mahkemeden hastane masrafı kararı

29.06.2016 - 10:03 | Son Güncellenme:

Arnavutköy’de taksiden inen Meltem Cumbul’un omzuna çarparak yaralanmasına neden olan sürücünün, ünlü oyuncunun 3 bin 500 lira tutan hastane masrafını ödemesine karar verildi.

Mahkemeden hastane masrafı kararı

İstanbul Arnavutköy'de aracıyla Meltem Cumbul'un omzuna çarptığı gerekçesiyle Mihail Mişel Kalaonra'ya verilen 3 bin liralık para cezasının ertelenmesine itiraz geldi. Hastane masraflarının karşılanmadığını iddia ederek karara itirazda bulunan Cumbul'u haklı bulan mahkeme, Kalaonra'nın masrafı karşılamasını kararlaştırdı... Ünlü oyuncu Meltem Cumbul, geçen yıl Arnavutköy'de bir taksinin sol kapısından indiği sırada arkadan gelen bir aracın omzuna çarpmasıyla yere düşerek yaralandı. Cumbul, olay yerinden uzaklaşan sürücü hakkında şikâyette bulundu. Oyuncuya çarpan aracın 75 yaşındaki sürücüsü Mihail Mişel Kalaonra hakkında "taksirle yaralama" suçundan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Haberin Devamı


ÜST MAHKEME KARAR VERDİ
Cumbul ifadesinde, Kalaonra'nın kendisine çarptıktan sonra bilerek kaçtığını öne sürerek, "Taksi durduğunda aracın sağ tarafı inmeye müsait değildi. Solunu kontrol ederek indim. Sanık aracıyla hızlı bir şekilde gelip sol omzumdan çarptı. Yere düşüp yaralandım. Spor yapıyor olmasaydım ve kendimi ani refleksle geriye doğru almasaydım daha ağır yaralanabilirdim" dedi. Kalaonra ise Cumbul'un kusurlu olduğunda ısrar etmesi üzerine mahkeme dosyayı ikinci kez bilirkişi incelemesine gönderdi. Yeniden hazırlanan raporda, sürücü ile Meltem Cumbul kusurlu bulunarak, Cumbul'un karşıdan karşıya geçerken dikkatli olmadığı ve inmek için yanlış kapıyı kullandığı kaydedildi. Cumbul, Kalaonra'nın hastane masrafını ödemesi halinde şikâyetinden vazgeçeceğini belirtti. Kalaonra ise bunu kabul etmedi. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi davayla ilgili verdiği kararda, sanık Kalaonra'nın Cumbul'a karşı "taksirle yaralama" suçunu işlediğini sabit gördü ve 3 bin lira adli para cezasına çarptırıp cezayı erteledi. Cumbul'un itirazı üzerine dosya İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Üst mahkeme kararı bozarak, Kalaonra'nın Cumbul'un hastane masrafı olan 3 bin 500 lirayı karşılamasına karar verdi. (Sabah)

Yazarlar