Cadde MESAM’dan teftiş talebi

MESAM’dan teftiş talebi

11.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

MESAM Başkanı Arif Sağ, Telif Hakları Genel Müdürlüğü’ne bir yazı yazarak, meslek birliğinin teftiş edilmesi talebinde bulundu.

MESAM’dan teftiş talebi

Yaklaşık iki yıl Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği’nin başkanlık görevini yürüten Orhan Gencebay ve yönetim kurulu üyelerinden Fuat Güner, Recep Ergül, Ahmet Selçuk İlkan ve Suat Suna istifa ettiklerini açıklamıştı. Gencebay’ın “Şeffaf ve denetime açık yönetim anlayışı şart” diyerek çeşitli iddialarda bulunmasının ardından MESAM Başkanı Arif Sağ, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü’ne bir yazı vererek, meslek birliğinin teftiş edilmesi talebinde bulundu.

‘Asılsız ithamlar’

MESAM adına Arif Sağ imzalı yapılan açıklamada, iddiaların asılsız olduğu değerlendirilerek, üyelerin zor durumda bırakıldığına da vurgu yapıldı.

Dilekçede, “Son günlerde yazılı ve görsel basında meslek birliğimizi, yönetim kurulu başkanımızı ve bazı yönetim kurulu üyelerimizi hedef gösteren, haksız ve asılsız haberler yer almıştır. MESAM, haklarını korumakla yükümlü olduğu binlerce üyesi başta olmak üzere, tüm kamuoyu üzerinde şüphe yaratan asılsız ithamlara karşı Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü’ne bizzat teftiş talebinde bulunmuştur” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

MESAM’dan teftiş talebi

Yazarlar