Cadde Mudo kadınını yeniden kodluyoruz

Mudo kadınını yeniden kodluyoruz

29.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ocak ayından beri Mudo’yla iş birliği yapan modacı Gamze Saraçoğlu; “Dünyada yeni bir kadın modeli var, biz de Mudo’nun klasik çizgisini günümüzün modern ve genç kadınına uygun hale getirmeyi hedefledik” dedi

Mudo kadınını yeniden kodluyoruz

Parson’s School of Design’da moda tasarım eğitimi alan tasarımcı Gamze Saraçoğlu, çeşitli üniversitelerde de giysi - tasarım dersi veriyor. Mesleğindeki başarı kadar mütevazı tavırlarıyla beğeni toplayan Saraçoğlu, CADDE’ye konuştu.

Haberin Devamı

Mudo’yla yeni bir işbirliği yaptınız. Proje nasıl başladı?

Öncelikle Mudo çok eski bir marka ve kemikleşmiş bir müşterisi var. Bana ocak ayında teklif geldi. Bu sezon Mudo kadınını yeniden kodluyoruz. Yeni bir kadın modeli var dünyada, biz de buna göre revize ediyoruz.

Mudo’nun klasik çizgisini, moda hissiyatını da ekleyerek günümüze uygun, modern ve genç kadına uygun hale getirmeyi hedefledik. Bu süreçte de kumaş ar - ge’lerimizi geliştirdik ve bedenlerimizi dünya standartlarındaki ölçülere getirdik; böylelikle koleksiyonu yeniden yapılandırdık.

‘Kadınlar daha özgüvenli’

Dünyada yeni bir görüş var; ‘Kodlanan kadın’. Bunun açılımı size göre nedir?

Daha güçlü, cesur ve özgüveni yüksek kadın bana göre. Bununla alakalı olarak koleksiyonlara ve trendlere yansımalar oluyor. Mesela, kadınlar daha maskülen erkekler ise daha renkli oldu.

Haberin Devamı

Artık kombin dediğimiz form rehberi yok oldu. Eskiden üzerimize dar bir parça giydiysek onu altına giydiğimiz bol bir parçayla kombin yapardık. Ama artık bu kalıplar yıkıldı. İki bol giysi birbiriyle kullanılabiliyor. Sokak modası giderek ön plana çıkıyor. İnsanlar kendi süzgecinden geçirerek kıyafet seçiyor.

Bir kadının dolabında olması gereken temel parçalar hangileridir?

Siyah ceket - takım, beyaz gömlek, iyi kesimli bir jean, kaşmir kazak ve trençkot...

İş hayatınızdaki başarınızın sırrı nedir?

Disiplinden ödün vermem. Kendi bildiğim şeylerin dışına asla çıkmam. Bir işe inanmıyorsam asla tamam demem. Kendi doğrularımı uygularım. Çalıştığım ekibin etik değerlerinin olması da çok önemli. Heyecanla yanlış karar almamam önemli bir etken kesinlikle.

İsminiz artık marka oldu. Bu popülerlik sayesinde daldan dala atlamak size göre değil anladığım kadarıyla...

Kesinlikle! Para kazanmak önemli ama popüler olup da inanmadığım işlere hiç bulaşmadım. Mesela, dizilere kıyafet vermiyorum. Şu anda maddi olarak iyi kazanç sağlayan bir iş ama ben tercih etmiyorum.

Bu yoğun tempoda eşinize ve evinize zaman ayırmanız oldukça zor olmalı?

Aynen öyle. Evde de çok disiplinli yaşıyorum. Allah’tan eşim de benimle aynı özellikte. O da çok yoğun çalıştığı için hayatımız birbirine paralel gidiyor. Ev hanımlığı konusunda ise vakitsizlikten kaynaklı hiç iyi değilim.

Haberin Devamı

‘Kışın vazgeçilmezi deri olacak’
Mudo’nın yenilenen yüzünde nasıl bir koleksiyon bekliyor bizi?
Koleksiyon yedi farklı temadan oluşuyor. Aynı kadının haftanın farklı gün ve saatlerinde giyeceği farklı yedi hikayeden oluşuyor.
Kış sezonun olmazsa olmaz parçaları neler olacak?
En önemli parçayı deri ürünler oluşturuyor. Mürdüm rengi, deri perfecto bu sezon için kesinlikle olmazsa olmaz. Mudo Collection
kadın koleksiyonunda ilk defa görebileceğiniz deri biker ceketler de sezonun favorilerinden.
Bize modanın tanımını yapar mısınız?
Moda denince hemen herkesin aklına giyim sektörü geliyor. Ancak bu kadar dar alanda değil moda. Moda, belli bir döneme ait insan
talepler bence.
‘Selma Ergeç’i beğeniyorum’
Türk kadını nasıl giyiniyor?
Global modayı kendi süzgecinden geçerek yorumluyor. Buna ‘Glokal’ moda diyoruz. Türkler, coğrafi anlamda Arap ülkelerine yakınlığı sebebiyle biraz daha süse düşkün. Artık bu süslenmeyi dozunda ve Avrupa’dan esinlenerek yapıyorlar. Bu da şık bir görünüm ortaya çıkarıyor. Bu bana göre doğru bir yaklaşım. Eskiye göre Türk kadınları çok daha modern ve özgüveni yüksek.
Türkiye’de tarzını beğendiğiniz isimler kimler?
Stil olarak Zerrin Tekindor ve Selma Ergeç’i çok beğeniyorum. Benden giyiniyorlar ama önceden de çok beğeniyordum.
Giydirdiğiniz diğer isimler kimler?
Ezgi Mola, Melis Birkan ve Ayşe Kucuroğlu ilk aklıma gelen isimler.
‘Renkli giyinmeyi sevmem’
Son derece yalın giyiniyorum. Mesleğim gereği renkli kıyafetlerle iç içeyim. Renkli giyinmeyi pek sevmiyorum. Siyah renk favorim, tarzım ise klasikten yana. Saçım ve makyajımı bile her zaman kendim yaparım. Hayatımın hiçbir döneminde süslü bir insan olamadım. Düğünümde bile en sade bendim!