Cadde Mutfak bilgisi iş yükünü azaltır

Mutfak bilgisi iş yükünü azaltır

06.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

TRT 1’de ‘Pastane’, Cıne5’te ‘Deniz’den Mutfak Hikayeleri’ni sunan Deniz Orhun, iki kanalda birden program yapmanın ve mutfak başarısının sırlarını anlattı

Mutfak bilgisi iş yükünü azaltır

Bu sene iki programla ekrandasınız. TRT’de ekrana gelen ‘Pastane’yle başlayalım...

Haberin Devamı

‘Pastane’ isminden de anlaşılacağı gibi yemesini sevdiğimiz ama yapmasını bilmediğimiz ürünleri yaptığımız, püf noktalar verdiğimiz ve hikayelerle, seyirciyle karşılıklı sohbet eder gibi konuştuğumuz bir format. Püf noktalar çok kıymetli, daha önce hiçbir okulda kursta verilmeyen noktalar. Tariflerin hepsinin ticari değeri bulunuyor. Yani bir pastane açmak isteseniz, bu program sayesinde açabilirsiniz.

Pastacılık ve fırıncılığın fizik ve kimyasını anlatıp, matematiğinden söz ediyoruz. Tarifleri yaşıyoruz. Bazen hamurun içindeki maya oluyoruz, bazen poğaçaya koyacağımız ve mikserden geçirdiğimiz maydanoz...

Programın amacı, mutfağı sevdirmek ve insanların mutfağa girmelerini sağlamak.

Sonuçta; mutfak bilginiz ne kadar iyiyse, hayat yükünüz o kadar azalır. Evlendiğiniz zamanı düşünün mesela...

Haberin Devamı

‘Deniz’den Mutfak Hikayeleri’nin içeriğinde ne gibi farklılıklar öne çıkıyor?

Yemek ağırlıklı bir program. Osmanlı Türk mutfağının tariflerini, profesyonel tekniklerini anlatarak hızlı ve lezzetli yapabilmenin bilgilerini paylaşıyoruz. Bu program, 300 bölümü geçti.

Pastacılık ve fırıncılık eğitimi aldınız. Öncesinde yemekle aranız nasıldı?

Lise yıllarımdan beri mutfağa girmeyi seven biriyim. Profesyonel olarak sonradan mutfağa geçiş yaptım ama

beslenmeme ve sporuma hep zaman ayırmışımdır. Spor yapmak için salona gitmeye gerek yok, zaman ayırmak, istemek yeterli. Mutfağa zaman ayırmak gibi...

Bugüne kadar nerelerde çalıştınız?

40 yaşındayım. Çok fazla özel şirkette ve yurt dışında çalıştım.

Birçok Hollywood yıldızına ürünler hazırladınız diye biliyorum...

Evet. Hizmet ettiğim, pastalar yaptığım kişiler arasında Matt Damon, Julia Roberts, Robert Redford var.

Ayrıca Prens William, ABD Başkanı da ürünler hazırladığım isimler arasında.

Türk yıldızlardan kimler var? Hangi ünlülere yemek yaptınız?

Talat Bulut, Türkan Şoray, Demet Sabancı Çetindoğan, Arzu Sabancı, Caner Cindoruk, Gambino ailesi, Gökçe Bahadır, Çarmıklı ailesi, İzzet Antebi, Tolga Çevik, Birand ailesi, Anjelika Akbar, Meltem Cumbul, Gönül Varlıbaş, Gümeç Alpay ve daha birçok isim...

Haberin Devamı

‘Stres yönetimi kursu veriyorum’

Bugüne kadar İsveç, Dubai, Brezilya gibi ülkelerde çalıştınız. Türkiye’ye dönmeye nasıl karar verdiniz?
Eş nedeniyle döndüm...
Klemantin Açık Mutfak Fırın ve Pasta Evi’ni açma fikri nasıl doğdu?
Hayalimdi! Hamurun olgunlaşması, mayalanması ve kıvama gelmesi için bir süreç geçmesi gerekir. Ben de hayalimin olgunlaşması ve kıvama gelmesini bekledim. Türkiye’ye geldiğimde o süreç geçmişti, dönünce açtım.
Mutfak eğitimleri çalışmalarınız devam ediyor mu?
Evet. Hem Klemantin’de hem de Bilgi Üniversitesi’nde. Ayrıca özel firmaların yöneticilerine mutfak aktivitesi adı altında, zaman, stres yönetimi ve takım çalışması eğitimi veriyorum. Televizyon programlarım olduğu dönemde bir eğitim veremedim, çekimler çok yoğun devam ediyor.