Cadde ‘Müziğin peşindeyim’

‘Müziğin peşindeyim’

21.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

‘Elif Zamanı’ isimli albümünü geçtiğimiz şubat ayında dinleyicileriyle buluşturan Elif Buse Doğan, “Hissettiğim müziğin peşindeyim” dedi.

‘Müziğin peşindeyim’

Elif Buse Doğan, ‘Elif Zamanı’ albümünde birçok usta ismin türkülerini seslendiriyor. Şarkıcı, “Farklı tarzlarda müzik eğitimi almama rağmen kendimi en iyi ifade ettiğim alanın türküler olduğunu fark ettim” dedi. Doğan’la, müzik yaşantısını ve yeni albümünü konuştuk.

Haberin Devamı

- Müziğe ilginiz nasıl başladı?

Küçükken annemin sürekli türkü okuması, halk müziği korolarına götürüp, o güzel ortamları görmemi sağlaması, evdeki sazlı sözlü muhabbetlerin içinde sıkça bulunmam, dedelerimin, babamın ve dayımın bağlama çalmasının etkisi büyük... Evdeki bütün kadınların türkü okuyor olması, duvarda asılı bağlamaya hep ulaşmak istemem, dedemin repertuvar defterini özenle koruması, türkülere gönül vermemi sağlayan en önemli faktörler.

‘Müziğin peşindeyim’

- Büyük ustaların eserlerini seslendirdiniz. Neler hissettiniz?

Hayranlıkla takip ettiğim isimlerin,türkülerini okumak çok büyük bir onur. İlk solo albümüm ‘Bihaber’de de ustalarımızın türkülerini seslendirmiştim ve simdi ikinci solo albümüm ‘Elif Zamanı’nda Pir Sultan Abdal’dan Muharrem Ertaş’a, Sezen Aksu’dan Prof. Erol Parlak’a, Yüksel Baltacı’dan Aydın Kara’ya kadar birçok önemli ismin eserlerini okuma fırsatı buldum.

Haberin Devamı

- Neden pop müziğe değil de halk müziğine yöneldiniz?

Hissettiğim ve hissettirdiğim müziğin peşindeyim. Farklı tarzlarda eğitim almama rağmen, kendimi en iyi ifade ettiğim, duygusunu doğru aktarabildiğimi düşündüğüm alanın türküler olduğunu fark ettim. Türkü söylerken her şeyden uzaklaşıyorum, tam bir meditasyon.

‘Müziğin peşindeyim’

- Albüm çalışması sırasında usta isimlerle nasıl bir çalışma yaptınız?

Albümde her yöreden türkü olduğu için alanında usta isimleri davet etmek istedik. Her türkü kendi yöresindeki gibi çalınsın ama aynı zamanda da modern düzenlemelerle beraber farklı bir yorum çıksın dedik. Ankara Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Erol Parlak, kendi bestesine bağlamasıyla eşlik etti. İsmail Altunsaray, Müslüm Eke, Mustafa Eke, Selim Bölükbaşı, Mehmet Akatay ve birçok önemli usta müzisyen de eşlik etti.

‘Müziğin peşindeyim’

‘Hayalim Tarkan’la düet yapmak’

- Kariyerinize halk müziğiyle mi devam edeceksiniz?

Son nefesime kadar türkü söylemek istiyorum. Ama farklı tarzlarda, sesime yakışan eserleri her platformda seslendiriyorum.

- TRT Müzik’teki programınız nasıl gidiyor?

Klarnet sanatçısı Serkan Çağrı’yla ‘Nefesten Sese’ adlı bir program yapıyoruz. Her cumartesi TRT Müzik’te yayınlanıyor. Türküler, şarkılar ve enstrümantal ezgilerle dinleyicilerimizle buluşuyoruz.

Haberin Devamı

- En büyük hayalinizin Tarkan’la türkü okumak olduğunu söylemişsiniz...

Popüler müzik yapmasına rağmen hem Türk halk hem de Türk sanat müziğini repertuvarına her zaman dahil ediyor. Sahnesini canlı olarak beş kere izleme fırsatı buldum ve hiç bitmesin istedim. Kendisiyle düet yapmak beni havalara uçurur.