Cadde ‘Müzik dünyası kötü durumda’

‘Müzik dünyası kötü durumda’

29.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Mahsun Kırmızıgül, müzik dünyasının durumunun içler acısı olduğunu söyledi. Sanatçı, “Alt katmanlardaki besteci ve söz yazan arkadaşlarımız zor durumda” dedi.

‘Müzik dünyası kötü durumda’

Mahsun Kırmızıgül, önceki akşam eşi Ece Binay ve arkadaşlarıyla İstinye Park Zuma’daydı. Yoğun çalıştığını söyleyen Kırmızıgül, “Dört aydır Amerika’daydım. Hazırlık yaptığımız çok güzel projeler var” dedi. Sahneleri özlediğini dile getiren sanatçı, “Eskiden yoğun konserlerim olurdu. Beni takip eden, seven ve dinleyen çok hayranım vardı. Onları gerçekten çok özledim. Ancak bugün müzik dünyasının durumu içler acısı. Son 15 yılda müzik endüstrisi hiç olmadığı kadar kötü. Tuzu kuru olan sanatçı arkadaşlarımıza sözüm yok, ama alt katmanlardaki besteci ve söz yazan arkadaşlarımız zor durumda. Telif yasasıyla ilgili kimsenin bir şey yaptığı yok. Orhan Gencebay uzun süredir bunun üzerine çalışıyor ama bir türlü olmuyor. Bu yasa bugün çıkmazsa ne zaman çıkacak? Hayatını müziğe adamış insanlar zor zamanlar geçiriyor” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

‘Kızım okuyacak’

Kırmızıgül, “Kızınız Lavin büyüyünce ‘Ben şarkıcı olacağım’ derse destekler misiniz?” sorusuna ise, “Kendisi okuyacak, eğitimi için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Oğlum Mahmut da sinema okuyor Los Angeles’da ve bu son senesi. Onun çekeceği bir filmde oynamayı çok isterim” dedi.