Cadde ‘Müzik rehabilitasyon gibi’

‘Müzik rehabilitasyon gibi’

05.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Sahnelerin sevilen şarkıcılarından Altay, “Dünyaya insanları eğlendirmek için gönderilmişim. Fiziksel olarak yoruluyorum ama ruhen rahatlıyorum” şeklinde konuştu.

‘Müzik rehabilitasyon gibi’

Kalp Gözüm’ çalışmasıyla adından söz ettiren Altay, bu mesleği para kazanmak için yapmadığını söyledi. Albüm ve konserler nedeniyle sahnelere ara veren şarkıcı, “Başarılı olduğuma inanıyorum çünkü kendi işimi ölçebiliyorum” ifadesini kullandı. Altay’la müzik sektörünü konuştuk.

Haberin Devamı

- ‘Kalp Gözüm’ teklisinin hikayesi nedir?

Mustafa Erdoğan’a, ‘çiftlerin birbirine bakarak söyleyebileceği bir aşk şarkısı’ istediğimi söyledim. Ertesi sabah, telefonuma göndermişti. Parçayı ekibimizle dinleyip, beğendik ve stüdyoya girmeye karar verdik. Çiftlerin, aşklarını kalplerinde yaşadıkları bir şarkı.

- Geçtiğimiz yıllarda albümler milyon satış rakamlarına ulaşıyordu. Ancak artık maddi geri dönüşü çok az. Bu durum sizi üzüyor mu?

Üzülmüyorum, çünkü şarkılar artık dijital platformlarda indiriliyor. YouTube, Spotify ve Fizy gibi mecralardan dinleniyor. Parçalarımız internet ortamında hemen yayılıyor.

‘Müzik rehabilitasyon gibi’

- Türkiye’nin en çok sahne alan müzisyenlerinden birisiniz. Bu kadar sevilmenizin sebebi nedir?

Haberin Devamı

İşimi çok seviyorum ve kendimi sürekli yeniliyorum. Dünyaya insanları eğlendirmek için gönderilmişim. 3-4 saatlik sahne performansımda insanları buradan soyutlayıp, başka diyarlara götürmeye çalışıyorum. Sahnede yoruluyorum ama ruhen rahatlıyorum. Benim için rehabilitasyon gibi. Son dönemde gece kulübü çalışmalarıma ara verdim çünkü daha farklı bir yelpazeye ulaşmaya çalışıyorum. Albüm ve konserler için kendime zaman ayırıyorum.

- Son dönemlerde müzik sektörünü nasıl değerlendiriyorsun?

Sektör her zaman yoğun. Dijital portalların yoğunlaşmasından dolayı insanlara daha çabuk ulaşabiliyoruz, o yüzden kısıtlı kalmıyoruz. Eskiden sadece bazı mecralarda kısıtlı kalıyorduk. Şimdi her yerden müziğe ulaşabiliyorsunuz. Müzik artık elimizin altında...

- YouTube’daki tıklanma sayılarını önemsiyor musunuz? Bu, başarı kıstası mıdır sizce?

Başarı, insanın kendini test etmesiyle alakalıdır. Başarılı olduğuma inanıyorum çünkü kendi işimi ölçebiliyorum. Şarkımın izlenme sayısı bir öncekinden fazlaysa, kendimi başarılı görüyorum. Beni dinleyenlerin Türkçe konuştuğunu biliyorum.

‘Bu işi para kazanmak için yapmıyorum’

- Kalıcı olmak mümkün mü?

Müzisyenlikten başka işim yok. Bir marangoz işe çıraklıktan başlıyor, kalfa oluyor ve hayatına öyle devam ediyor. Ben de müzisyen kimliğimle başladım, solist olarak devam ediyorum ve ölene kadar bu işi yapacağım. Mesleğimi kısa yoldan para kazanmak için yapmıyorum.

Haberin Devamı

- Yoğun olduğunuz dönemler, evliliğinizi nasıl etkiliyor?

Aile, en önemli kurum. İşimin haricindeki tüm vaktimi, eşim ve kızımla geçiriyorum. Eşim en büyük destekçim, her zaman yanımda...