Cadde 'Nota bilmeyen insanlar şarkı söylüyor'

'Nota bilmeyen insanlar şarkı söylüyor'

09.02.2018 - 10:02 | Son Güncellenme:

Ankara AnkaMall Alışveriş Merkezi'nin 90'lar Konserleri, önceki gün Ferda Anıl Yarkın'la sona erdi. Banu Noyan organizasyonuyla gerçekleşen etkinlikte Ferda Anıl Yarkın, sevilen şarkılarını AnkaMall ziyaretçileri için seslendirdi.

Nota bilmeyen insanlar şarkı söylüyor

90'lı yıllarda art arda çıkardığı şarkılarla pop müzikseverlerin gönlünde ayrı bir yere sahip olan Ferda Anıl Yarkın, Ankara'da unutulmaz bir konsere imza attı. Coşku içinde geçen konserde Ferda Anıl Yarkın'la 90'lı yıllara giden dinleyiciler, duygusal dakikalar yaşadı.

Haberin Devamı

"POPÇU DEĞİL, MÜZİSYENİM"

Samimi açıklamalarda bulunan şarkıcı, "İnsanlar beni pop müzik sanatçısı olarak biliyor ama ben bir müzisyenim, bestekarım. Bestelerimi de ağırlıklı olarak Arif Susam, Ümit Besen, Cengiz Kurtoğlu, İbrahim Tatlıses, Kibariye, Müslüm Gürses gibi pop müzik dışında sanatçılar seslendirdi. Özellikle taverna müziği yapan insanların bestelerinde Ferda Anıl Yarkın imzası vardır. Tabii Nilüfer ve Mustafa Sandal gibi pop müzik sanatçıları da bestelerimi söyledi. Ancak şarkılarımı ağırlıklı olarak arabeskçiler seslendirdi. Pop söylüyorum ama arabesk yazıyorum" dedi.

"ONNO TUNÇ 'ALBÜM YAP' DEDİ"

Ünlü sanatçı, "Benim her zaman müzisyenliğim öndedir. 90'lı yıllarda rahmetli Onno Tunç'un bana 'albüm yap' demesiyle pop müzik albümü yaptım. Yoksa böyle bir düşüncem yoktu" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

"ARTIK BABA OLMAK İSTİYORUM"

Özel hayatıyla ilgili sorulara da samimiyetli cevap veren Ferda Anıl Yarkın, "Evlenmeyi düşünüyorum. Baba olmayı da çok istiyorum" ifadelerini kullandı.

"GÜZEL ŞARKI SÖYLEMEYİ YETERLİ SANIYORLAR"

Müzik yarışmalarından jüri üyeliği teklifi aldığını belirten Ferda Anıl Yarkın, "Yanımdaki insanların da müzisyen olmasını isterim. Nota bilmeyen insanlar şarkı söylüyor, insan önce yaptığı işi bilecek. Sanatçı olmak illa ki konservatuvar okumak değildir. Belli bir saatten sonra da eğitim alınabilir. Güzel şarkı söylemeyi yeterli sanıyorlar. Oysa eğitimi çok önemli. Sadece gençler değil, bizim dönemimizden insanlar için de söylüyorum" şeklinde konuştu.