Cadde ‘Özgürlüğüme düşkün biriyim’

‘Özgürlüğüme düşkün biriyim’

25.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Müzisyen Febyo Taşel’le 14 yıldır mutlu bir evliliği olan Funda Arar, “İlişkimizde kıskançlık yok. Herkes kendi işini yapıyor. Özgürlüğüme düşkün bir kadınım, kısıtlamalara gelemem” dedi.

‘Özgürlüğüme düşkün biriyim’

Yaptığı başarılı işlerle adından söz ettiren Funda Arar, fenomen arabesk parçaların yer aldığı son albümü ‘Arabesk’le adından söz ettiriyor. Şarkıcı, sektörün gidişatına dair ilginç bir yorumda bulundu: “Kısır döngü içindeyiz. Gemiyi kimse terk etmeyecek. Türk insanı müziksiz yaşayamaz.”

Haberin Devamı

- ‘Arabesk’ albümünün hikayesi nedir?

Birden bire ortaya çıktı. O dönem sosyal medyadan, ‘Arabesk albümü yap’ diye birçok mesaj alınca, yapmak istedik.

- Sosyal medya yönlendirdi diyebilir miyiz?

Kimse birine zorla bir şey yaptıramaz. Sosyal medya eğlenceli ama çok zararlı bir yer. Kendini bilmez birçok insan var. Bir paylaşım yapıyorum, başka bir şey çıkartıyorlar. Bir de toplumsal olay olduğunda, ‘Neden paylaşmadınız?’ diye tepki gösteriyorlar. Paylaşmadım diye, önemsememiş olmuyorum. Paylaşım yapınca, misyonunu tamamlamış mı oluyorsunuz?

- Eleştirileri kafanıza takıyor musunuz?

Neden kafaya takayım? Bazılarının insan ve hayvan sevmediklerini görüyoruz. Sosyal medya sayesinde maskeleri düşüyor. Tatlı insanlar da var. Eleştiri olacak ama bunu tatlı dille yazmak gerekiyor.

Haberin Devamı

- Yüzlerce fenomen arabesk şarkı var. Seçim yaparken zorlandınız mı?

En zor şeydi. İlk başta bir şarkı listesi çıkardım ama sonra neredeyse tamamen değişti. Benim tercih ettiklerim, albümde yer alan şarkılar kadar popüler değildi. Kubat da o dönem bize çok yardımcı oldu. Sözü ve müziği Eypio’ya ait, ‘Sor’ şarkısı dışında, hepsi eski fenomen arabesk parçalar.

‘Özgürlüğüme düşkün biriyim’

- Arabesk müziği nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ülkemizde çoğunluk tarafından sevildiği için bu kadar popüler. Eskiden arabesk şarkıların adıyla, filmler bile yapılmış. Pop müziğe bile baktığımızda, müzik ve söz olarak arabesk diyebileceğimiz çok parça var.

- Arabeskle ne zaman tanıştınız?

Geç tanıştım. Bizim evde Türk sanat müziği dinlenirdi. Yaş ilerledikçe Nilüfer, Sezen Aksu ve Zerrin Özer dinlemeye başladım. Arabesk şarkıları lise yıllarımda duydum. O dönem Cengiz Kurtoğlu ve İbrahim Tatlıses çok popülerdi ama hiç dinlememiştim.

- Eşiniz Febyo Taşel’le popüler bir çiftsiniz, kıskançlık var mı?

Febyo, sektörde bilinen ve takdir edilen bir isim... İlişkimizde kıskançlık yok, olsa yürümez. Herkes kendi işini yapıyor. Özgürlüğüme düşkün bir kadınım, kısıtlamalara gelemem. Aileme kötü bir söz getirecek, durumum olmadı.

- Fenomen şarkınız var. ‘Artık albüm yapmasam’ dediğiniz oluyor mu?

Haberin Devamı

Sanatçının üretmesi gerekiyor. Dünyada şarkıcılar single’lar çıkartıp, sonra onları bir araya getirip, albüm yapıyor. Yeni şarkılara her zaman ihtiyaç var.

‘Türk insanı müziksiz yaşayamaz’

- Sektörünün durumunu sizce nasıl?

Albümler yapılıyor ama satıştan gelir yok. Dijital satış var ama, tatmin edici değil. Sektörün en korkuncu, ‘bedavacılık’ oldu.

- Maddi olarak albüm yapmak mantıklı mı?

Maddi olarak konserin getirisi var. Dijital satıştan kimse kendisini geçindiremez. Bir albüm yapmak başlı başına büyük masraf. Çok büyük gider var. Zor koşullarda bu işi sürdürmeye çalışıyoruz. Gemiyi kimse terk etmeyecek. Türk insanı müziksiz yaşayamaz.

- Lüks bir hayat sürmüyorsunuz...

Yaşamadığı hayatı, yaşıyormuş gibi gösterenler var. Allah’a çok şükür eşimle çalışıp, kazanıyoruz. Kendi içimizde, mütevazı
yaşamayı tercih ediyoruz.