Cadde Rockçılar İstanbul’dan kaçtı

Rockçılar İstanbul’dan kaçtı

08.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Rock’çı Hayko Cepkin, Aylin Aslım ile Mor ve Ötesi grubunun bas gitaristi Burak Güven, İstanbul’un trafiğinden, gürültüsünden kaçarak kırsal alanlara yerleşti

Rockçılar İstanbul’dan kaçtı

İstanbul’un keşmekeşinden bunalan Hayko Cepkin, Aylin Aslım ile Mor ve Ötesi grubunun bas gitaristi Burak Güven, sakin bir yaşam için şehri terk etti. Kuşadası’na taşınan Cepkin, Kaş’a giden Aslım ve Göcek’te yaşamına devam eden Güven, RedBull. com’a yeni hayatlarını anlattı. Aylarca üç sokak ötede oturan ailesiyle görüşemediğini anlatan Cepkin, “İstanbul’da bir iş yaptığın zaman çok yoruluyorsun. Zaman benim zamanım ve şimdi ailem geldiğinde bir ay yanımda kalıyor. Beni burada Kuşadası’nın yerlisi gibi görüyorlar. İstanbul’daki evimi komple kapattım. Buraya geldim geleli harcamalarım yüzde 70 civarında düştü” dedi.

Haberin Devamı

‘Zehirlendiğimi hissettim’

Aynı dili konuştuğu ve vize almadığı bir şehirde yaşadığını belirten Aslım ise, “İstanbul ben gençken bu kadar korkunç değildi. Kornasından, trafiğinden ve insanların öfkesinden hep rahatsızdım. Son birkaç yılda bayağı zehirlendiğimi hissettim. İstanbul’un özlediğim hiçbir köşesi yok. Zaman zaman yalnız hissediyorum ama o zaman da dağ, ağaç ve deniz beni dengeliyor” şeklinde konuştu.

‘Amatör denizciydim’

Çocukluğundan beri hep tekne sahibi olmak istediğini söyleyen Güven, kaçış macerasını şöyle anlattı: “2008’de bir tekne aldık ve Göcek’te tadilatı başladı. Uzun süre burada kaldım ve çok bağlandım. Doğduğun, büyüdüğün yerden gitmek kolay değil ama kararı çok hızlı almadığım, adım adım gittiğim için acıtmadı, sıkmadı. İstanbul’un son 15 yıldır neresinden tutsam elimde kalır bir hali oldu. İstanbul’la bağlarım koptu. Zaten amatör bir denizciydim, Göcek’e yerleşmek iyi oldu.”