Oynatma Listesi
FUTBOL

UEFA soruşturma başlattı! Bakan Kasapoğlu'ndan ilk tepki...

Avrupa futbolunu yöneten UEFA, Arnavutluk ve Fransa maçlarında milli oyuncularımızın gol sevinci nedeniyle soruşturma başlatıldığını açıkladı. Konuyla ilgili konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu; 'UEFA'yı sporun ruhuna uygun davranmaya davet ediyorum.' dedi.

UEFA, A Milli Takımımız'ın 1-0 kazandığı Arnavutluk maçı ve dün gece Fransa ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşmada oyuncularımızın asker selamı ile sevinmesinin ardından soruşturma başlatıldığını resmen duyurdu.

Konuyla ilgili resmi siteden yapılan açıklamada bu iki maça vurgu yapılarak bir disiplin soruşturma yapılacağı belirtildi.

Açıklamada, "Türkiye oyuncularının potansiyel provokatif hareketi hakkında disiplin soruşturması başlatması için disiplin müfettişi görevlendirilmiştir" denildi.

Yapılan duyuruda Uefa’nın milli oyuncularımızın Mehmetçik’e destek için yaptığı selamı provokatif politik hareket olarak yorumlaması tepki çekti.

UEFA'nın Almanya ve Fransa'nın başvurusu üzerine soruşturma kararını aldığı belirtildi. UEFA'nın konuyu ilettiği TFF'den her iki maç için de savunma istediği ifade edildi.

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER