Milli Takım 12 Dev Adam'da Ergin Ataman çılgına döndü! Sırbistan başantrenörü ile kapıştı

12 Dev Adam'da Ergin Ataman çılgına döndü! Sırbistan başantrenörü ile kapıştı

15.11.2022 - 10:01 | Son Güncellenme:

12 Dev Adam, FIBA 2023 Dünya Kupası Eleme maçında Sırbistan'a dramatik bir şekilde 77-76 yenildi. Millilerin başantrenörü Ergin Ataman, Sırbistan başantrenörü Svetislav Pesic ile maç içeresinde tartıştı. Mücadelenin kırılma anı Wilbekin'in serbest atışları oldu.

12 Dev Adamda Ergin Ataman çılgına döndü Sırbistan başantrenörü ile kapıştı

FIBA 2023 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. Tur I Grubu dördüncü maçında 12 Dev Adam, dramatik bir son ile Sırbistan'a 77-76 yenildi. Mücadelenin kırılma anı Wilbekin'in serbest atışları oldu. Öte yandan başantrenör Ergin Ataman, Sırbistan başantrenörü Svetislav Pesic ile kapıştı.

Haberin Devamı

OBRADOVIC VE MELİH MAHMUTOĞLU HASRET GİDERDİ
Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da Aleksandar Nikolic Salonu'nda oynanan mücadelede Zeljko Obradovic maçı izleyenler arasında yer aldı. Sırp koç, Sırbistan-Türkiye maçı öncesinde eski oyuncusu Melih Mahmutoğlu ile hasret giderdi.

MAÇ ÖNCESİ MICIC KRİZİ
Anadolu Efes'in yıldızı Micic, Sırbistan'ın kadrosunda yer almadı. Ergin Ataman mücadele öncesi Mici ile ilgili olarak şu ifadeleri kullanmıştı: "Kulüp olarak başından beri Micic’in milli takımda oynamasına karşıydık. Fakat daha sonra Sırbistan Milli Takımı'nın baskısı sonrası Micic’in oynama isteği olunca kulüp olarak izin vermedik. Perşembe günü Barcelona ile yapacağımız çok önemli maç öncesi özellikle Larkin’in yokluğunda tam kadro çalışmak istedik. Tıpkı Barcelona’nin bir diğer Sırp oyuncu Kalinic’i göndermemesi gibi. Burada milli duygularla alınmış bir karar yok. Anadolu Efes olarak aldığımız bir karar var. ‘Ergin Ataman izin vermedi’ diye çıkan haberler Sırp basınının provokasyonudur."

Haberin Devamı

DÜNYA KUPASI ŞANSINI YİTİRDİ
Bu sonuçla milliler, takımların ilk aşamada yaşadığı galibiyet ve mağlubiyet sayılarını ikinci tura taşıdığı elemelerde oynadığı 8. maçta beşinci kez kaybetti. Sırbistan ise beşinci galibiyetini elde etti. A Milli Erkek Basketbol Takımı, Yunanistan'ın Belçika'yı mağlup etmesiyle FIBA 2023 Dünya Kupası'na katılma şansını yitirdi.

12 Dev Adamda Ergin Ataman çılgına döndü Sırbistan başantrenörü ile kapıştı

KENAN ORTA ÇİZGİDEN ÜÇLÜK BULDU
İlk periyotta millilerimizin hücumunda süre dolarken Kenan Sipahi, orta çizgiden atış denedi. Zor pozisyonda Kenan üçlüğü potaya soktu. İlk yarı Sırbistan 37-34 önde tamamladı. Karşılaşmanın ikinci yarısına iyi başlayan ay-yıldızlı takım, Ercan Osmani ve Onuralp Bitim ile bulduğu basketlerle 26. dakikada 46-45 öne geçti. Çekişmeli geçen maçın son çeyreğine 54-54 beraberlikle girildi.

YİNE KRİTİK SERBEST ATIŞ YİNE KAÇIRDIK
12 Dev Adam'ın serbest atış şansıssızlığı sürmeye devam etti. Avrupa Şampiyonası'nda millilerimiz 77 - 75 öndeyken Cedi Osman'ın kaçırdığı 2 serbest atış canımızı çok yakmıştı. Bu maçın da en kritik anından pota altına Scottie Wilbekin geldi. Bir dakika kala skor 77-76 iken Wilbekin 2 serbest atıştan yaralanamadı. Son bir dakika iki takım da sayı bulmadı ve maç bu skorla sona erdi.

Haberin Devamı

Sırbistan-Türkiye maçının MVP'si, tanıdık bir isim Marko Guduric oldu. Fenerbahçeli Sırp yıldız 18 sayı ile takımına galibiyeti getirdi. Türkiye'de Scottie Wilbekin 22 sayı kaydetti.

12 Dev Adamda Ergin Ataman çılgına döndü Sırbistan başantrenörü ile kapıştı

ATAMAN VE PESIC KAPIŞTI
Milli Takımımızın başantrenörü Ergin Ataman ile Sırbistan koçu Svetislav Pesic arasında gerginlik yaşandı. Mücadelede sportmenlik dışı faul itirazından bulunan Ataman'a Pesic müdahale etti. Ataman kendi itirazına karışan Pesic ile ağız dalaşına girdi. Hakemler araya girerek Ataman'ı sakinleştirmeye çalıştı.

"PESIC'İN BENİMLE MUHATTAP OLMASI OLACAK İŞ EDĞİL"
Basın toplantısında Sırp taraftarının ve oyuncularının provakasyonuna hakemlerin de alet olduğunu vurgulayan Ataman: "Olmadı bir dahaki maça bakacağız, taraftar, Sırbistan'ın agresifliği, hakemlerin sürekli aleyhimize düdük çalması, maçın içinde benim hakemlere itiraz ettiğim sportmenlik dışı pozisyonunda ki yüzde 100 sportmenlik dışıydı o. Pesic'in o esnada benimle muhattap olması olacak iş değil. Buraya geldiğimizden beri, Micic olayından beri provakasyon var zaten takımımıza ve bana karşı. Hakemler de bundan etkilendi, maçı kazandılar. Bereket versin" dedi.

Haberin Devamı

ATAMAN: ŞANSSIZLIK YAKAMIZI BIRAKMIYOR
Ataman çok iyi mücadele ettiklerini ancak son topu kullanamama şanssızlığını yaşadıklarını belirtti: "Takımımla gurur duyuyorum. Müthiş bir savaş verdiler ama şanssızlık bir türlü yakamızı bırakmıyor. Yine son topta atamadık, yine son 50 saniyede takımın en iyi oyuncusu faul çizgisinden 2'de 0 attı ki Wilbekin daha önce 5'te 5 atmıştı. Son topu da kullanamadık."

12 Dev Adamda Ergin Ataman çılgına döndü Sırbistan başantrenörü ile kapıştı

"ONLARA 24, BİZE 17 FAUL"
Mücadelede Milli Takımımıza çalınan faul sayısına dikkat çeken Ataman, "Sırpların maç boyunca agresif bir oyun sergileyeceğini zaten bekliyorduk. Böylesine müthiş bir atmosferde böyle oynamalarını bekliyorduk. Buna rağmen bakıldığı zaman 24 faul attı onlar, biz 17 faul attık. Son 15 saniyesinde Kenan Sipahi'nin penetresinden sonra bir faul çalınmadı. Normal, bu tip atmosferlerde ama Eurobasketten beri devam eden hakem performansı sürekli devam ediyor" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

ERGİN ATAMAN'DAN 28 GALİBİYET, 34 YENİLGİ
A Milli Takım, başantrenör Ergin Ataman yönetiminde 62. maçına çıktı. Milli takım, bu karşılaşmalardan 28 galibiyet ve 34 mağlubiyetle ayrıldı.

Milliler, gruptaki son iki maçında 24 Şubat'ta Letonya ile evinde, 27 Şubat'ta ise Belçika ile deplasmanda karşılaşacak.