Futbol 18 imza gerekli

18 imza gerekli

06.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Futbol Federasyonu Başkanı, “Biz kararımızı 3 yıllık olarak aldık. Yeni sezonda bu durum aynen devam edecektir. Ancak değiştirilmesi isteniyorsa 18 Süper Lig kulübünün imza vermesi gerekmektedir. Hem de yönetim kurulu olarak. Bir eksik bile olsa Tahkim Kurulu yolu açılır” dedi

18 imza gerekli

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ile Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Riva’daki Hasan Doğan Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde medya kuruluşlarının spor müdürleriyle bir araya geldi.

Yıldırım Demirören, tesislerin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etmek gerektiğini belirterek, “Avrupa’nın altıncı büyük spor ekonomisi olan Türkiye’nin böyle tesislere ihtiyacı vardı. Allah kısmet ederse temmuz ayında bitecek ve Türk sporuna kazandırılacak. Milli Takımı otel köşelerinden kurtacağız. 30 yıllık projeyi hayata koymak bize nasip oldu” dedi.
Gündemdeki konulara da değinen Demirören, yabancı sınırlaması ile ilgili olarak, “Yabancı futbolcu konusundaki kararımızı 3 yıllık olarak aldık. Yeni sezonda bu durum aynen devam edecektir. Ancak değiştirilmesi isteniyorsa 18 Süper Lig kulübünün imza vermesi gerekmektedir. Hem de yönetim kurulu olarak. Bir eksik bile olsa Tahkim Kurulu yolu açılır ve istenilen hedefe varılmaz” ifadelerini kullandı. Fatih Terim de bu konuyla ilgili olarak, “Benim de görüşüm değişmedi. Sınırsız yabancı, 6’sı sahada olacak ama 3 ana kriter şart gerekecek. Bu kriterler millilik sayısı, yaş ve ülke barajı” eklemesini yaptı.

Havuz yanıtı
Fenerbahçe’nin gerekirse havuzdan çıkma düşüncesini de değerlendiren Başkan Demirören, “Havuzdan çıkmak mümkün görünmüyor. Futbolun kendi yasası var ve havuz sistemi o yasalarla korunuyor. Ayrıca Fenerbahçe’nin 150 milyon dolarlık yayın geliri rakamını da çok gerçekçi bulmuyorum” dedi.
Yıldırım Demirören, şike davasında Yargıtay’ın aldığı onama kararı tercümelerinin UEFA tarafından istenmesinin ardından federasyonun şike konusunda verdiği kararda bir değişiklik olup olmayacağı sorusunu, “Bu karar alındığından beri aynı şeyi söylüyoruz. Bu, kurullarımızın aldığı kararlardır. UEFA’dan bir yazı gelirse içeriğine göre federasyon yönetim kurulumuz gerekli değerlendirmeyi yapacaktır” şeklinde yanıtladı.

Haberin Devamı

‘HERKESİ? MEMNUN?EDEMEYİZ’

Türkiye Kupası’na yönelik eleştirilere de cevap veren Yıldırım Demirören, “Biz herkesi memnun edemeyiz. Evet bir sıkıntı olduğu gerçek. Bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Sonuçta bu iş sponsorlarla alakalı. Kulüpler doğal olarak para kazanmak istiyor ancak taraftar da teneke bile olsa o kupayı ve as oyuncuları sahada görmek istiyor. Futbol Federasyonu sahaya çıkacak 11’leri belirlemiyor ki” diye konuştu.

Tesisleri gezdiler
Demirören ve Terim’in gazetecilerle gerçekleştirdiği toplantıya TFF 1.Başkan Vekili Ufuk Özerten,
2. Başkan Vekili Servet Yardımcı, yöneticiler Cengiz Zülfikaroğlu ile Ergün Tekin de katıldı. Toplantıda yer alan isimler, inşaatında 311. günü geride bırakan ve yaz aylarında açılması planlanan tesisleri gezdi. Demirören, yöneticiler ve Terim, incelemenin ardından toplantıya katılanlarla birlikte yemek yedi.

Haberin Devamı

‘Zamana bakmıyoruz’
Demirören, değişen disiplin talimatı için “Kötü tezahüratta zamana bakmıyoruz. Seyirci sayısının yüzde 10’unun topluca ve sürekli küfür etmesi halinde temsilciler kuralı uyguluyor. Bu deplasmana giden seyirciler için haksızlık gibi görülebilir. Onu da inceliyoruz” dedi.

Yazarlar